Geranium Kiss

  • Plant: Struiktomaat
  • Tomaatsoort: Cocktailtomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 2,5 tot 3,5 centimeter
  • Gewicht: 17 tot 28 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Allereerst excuses, ik ben vergeten om een foto te maken van de tomaten. En daar kwam ik natuurlijk veel te laat achter :-). Ik heb een foto geplaatst van een overzicht van tomaten, bij de zwarte pijl aan de rechterkant zie tomaatjes van het ras Geranium Kiss, dan kun je in ieder geval een beetje de vorm, kleur en grootte inschatten.

Ze is een vrolijk tomaatje, licht en fel rood van kleur en elk tomaatje heeft een klein puntje onderaan. De tomaten zijn groter dan een cherrytomaat maar net iets te klein voor een gewone ronde tomaat (ik noem ze daarom vaak cocktailtomaat).

De smaak is heerlijk; zoet maar ook fris, een goede tomatensmaak, en lekker sappig.

Ze was hier een middelvroege tomaat, ik kon aan het begin van de 2e week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten, en daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas en heeft ze alleen in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt. Ik had een zaailing aan een tuinbuurman gegeven die de plant in de volle grond had gezet en daar zag ik in de eerste week van augustus heel veel tomaten rood worden (maar wel in een mooie zomer dus). Ik denk zeker dat ze ook een kans buiten heeft hoor, maar dan wel met ruim op tijd zaaien (begin maart) en houd de planten vooral in pot (hier stond de plant bij de buurman lang te ‘niksen’ in mei omdat het voorjaar koud was en de grond dus lang koud bleef).

Afijn, ik vond haar dus echt een heel leuk en lekker tomaatje. En veel!! Ze wordt ook wel een multiflora genoemd, een tomaatje met heel veel bloempjes/tomaatjes per tros. Je kunt dat aan het trosje met bloemen op de foto zien. De opbrengst is dus zeer goed, met meer dan 40 tomaatjes per tros.

Tot slot dan nog even op de vorm: ze is een struiktomaat maar ze maakte niet heel veel vertakkingen en ze werd hier als struiktomaat nog wel ruim 80 centimeter hoog. Zonder dat ik er veel aan heb gedaan groeiden de 2 planten hier eigenlijk meer als 2- of 3-stammige tomaten; de grote volle trossen zorgden er waarschijnlijk voor dat ze niet veel zijtakken maakte; alle energie ging naar de trossen met bloempjes/tomaten. Ik kan me zelfs voorstellen dat je er een lage stamtomaat van kunt maken, en zelfs dan geeft ze een meer dan goede opbrengst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.Onderdijk

Bij mijn geranium kiss vallen de bloemetjes met takje en al eraf,hoe komt dit,bij mijn andere 106 tomaten is dat niet,ik geef allemaal de zelfde voeding

Meld je aan voor de nieuwsbrief