Orange Russian 117

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 6 tot 11 centimeter
  • Gewicht: 68 tot 341 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Vroeg

Favoriet!! En met wel 2 uitroeptekens :-). Ze is een flinke vleestomaat, wat onregelmatig in grootte, soms een kleine hartvorm, soms een extra grote dubbele hartvorm.

Prachtige kleur (maar dat is mijn persoonlijke mening); van buiten is ze geeloranje aan de bovenkant. Naar onderen toe wordt ze steeds meer rozerood. Van binnen is ze meer geel dan oranje met meestal een rode adering.

De smaak is heerlijk, een lekkere, fruitige tomatensmaak, met een extra zoetje en heerlijk sappig zonder al te veel gel, het sap zit in het vruchtvlees.

Voor zo’n grote bicolor vleestomaat is ze nog behoorlijk vroeg, ik kon aan het einde van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten.

De opbrengst is zeker niet de grootste van de vleestomaten, maar met 3 tot 6 grote vleestomaten per tros vind ik de opbrengst goed tot prima. En de vorm, zomerse kleur en heerlijke smaak zorgen ervoor dat ik zo genoten heb van deze tomaat dat ik haar zeker veel vaker ga telen! Bovendien: zeer geschikt om op 2 stammen te telen waardoor de opbrengst nog wat hoger wordt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carine p

Fantastische tomaat. Ik had er eentje van 650 gram. Super lekker en mooi! Carine

Hans

Hoi Diana
Ik lees hiervan daar dat deze soort geteeld kan worden met 2-3 stelen / stammen en hebben ze het over struiken.
https://nl.freeconsumerreviews.org/3861-tomato-orange-russian-description-and-characteristic.html
En
https://nl.farmforage.com/11188-beautiful-and-delicious-tomatoes-tomato-orange-russi.html
Heb jij daar ervaring mee misschien?
Het lijkt mij dat dit een stam tomaat is dus dieven…
Groetjes Hans

Carine p

Dag Diana en Hans,
Met 2 of zelfs 3 stammen kweken doe ik ook, maar uitsluitend bij de kleinere soorten, zoals black icycle, balerinka, blush etc. Dit gaat heel goed. Ik denk dat bij de grotere soorten je toch zal inboeten aan grootte en aantallen. Wel laat ik wat meer ruimte tussen de tomatenplanten.
Groetjes Carine

Hans

Hallo Diana,
Het zoals je zei een artikel wat oorspronkelijk in een andere taal is geschreven en door Google o.I.d. vertaald is. Maar in hoofdlijnen kan je er wel iets van maken,
Ik begrijp dat je ze zelf als stamtomaat geteeld hebt.
Aangezien ik niet zo veel ruimte heb wil ik het met deze toch eens proberen om 2 stammen te telen.
Als ik 2 planten zet denk ik meer ruimte nodig te hebben dan 1 plant met 2 stammen. Als ik daarnaast paprika zet dan hebben deze ruimte wanneer ik de eerste bladeren van de tomaat verwijder. Ik wil het met 2 soorten proberen nl. Orange Russian en de ananas tomaat.
Ik zal je mijn bevindingen laten weten.
Groetjes, Hans

Esther

Oeps! Ik dacht zaden van deze soort besteld te hebben maar let op: Er is ook een Russian 117 (zonder Orange dus) die een late tomaat is. De Orange Russian 117 is een kruising tussen Russian 117 en Georgia Streak. Ik ben benieuwd wat ik straks binnen ga krijgen en of het zin gaat hebben om in mijn tuin-zonder-kas te telen…

Esther

Nou, ik ben een beetje decadent geweest en heb alsnog bij een andere shop de Orange Russian 117 besteld. Laten we het maar leergeld noemen 🙂 Als je interesse hebt in de Russian 117 zaden stuur ik ze met liefde op. Ik heb zo weinig ruimte dat ik het erg zonde zou vinden om een ras te kweken waar ik maar 1 tomaat van kan oogsten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief