Rose Quartz

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 2,5 centimeter
  • Gewicht: 13 tot 17 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Ik heb dit ras al een aantal keren gehad, en ze is altijd weer een feest om te telen. Ze staat al jaren in mijn top tien van favoriete cherrytomaten. Want heeft eigenlijk alles wat je in een cherrytomaat zoekt:

Ze is altijd vroeg: Ik kan in de kas vaak al in de laatste week van juni of de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten; prima voor in de kas maar zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

De tomaatjes zijn mooi, echt rozerood met een wat parelmoerachtige glans, ze zijn voor een cherrytomaat vrij groot en hebben een heerlijke smaak; zoet, extra fruitig en sappig.

En tot slot; de opbrengst is geweldig; met meer dan 100 tomaatjes per tros. Ze is multifloratomaat, ik schreef eens een blog over wat een multiflora-tomaat is, welke rassen tot die groep behoren, etc.: Multiflora).

Er is dan nog wel 1 belangrijk punt te melden; in de kas kun je deze plant gewoon trossen laten maken tot de hoogte die je wilt, en dat komt allemaal goed, maar voor in de buitenteelt adviseer ik op de planten na 3 trossen te toppen. Want daar is het seizoen toch wat korter, en uiteindelijk wil je liever 3 trossen met per tros 100 rijpe tomaatjes oogsten dan 5 trossen maken die geen tijd meer hebben om allemaal te bloeien en tomaat te maken en te rijpen.

Onder de foto’s hieronder vind je nog een filmpje van ongeveer 10 seconden waarin je kunt zien hoe Rose Quartz groeit en bloeit. Ik moet daar wel even bij melden dat ik het filmpje maakte toen ik al heel veel tomaatjes uit de onderste 2 trossen had geoogst, je kunt de opbrengst vooral een beetje inschatten als je naar de trossen op ooghoogte kijkt. Excuses trouwens voor de stoksperzieboon die langs de stok meegroeit :-).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bertha van Zuuren

Goedenavond,
Hartelijk dank voor de uitgebreide email. Ik heb de crazy Berry tomaat besteld. Jammer dat ik de Rose quarts multiflora niet kon bestellen, je moet minimaal voor € 15.00 bestellen en dat kan ik niet.
Hartelijk dank voor de informatie,

Bertha van Zuuren

Bertha van Zuuren

Het ziet er geweldig uit, jammer dat je voor € 15.00 moet besteden om het zaad te kunnen kopen.

Ingeborg

Hallo – moet je deze soort dieven of gewoon laten groeien met alle zijtakken?
Ingeborg

Tiny colemans

Ik wil ze graag proberen, maar een zakje kost 1.95 en versturen 4.50
Dit vindt ik belachelijk bij een nl bedrijf

Meld je aan voor de nieuwsbrief