Sprite

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 2 x 1 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 13 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Moet ik nog iets over dit ras vertellen? Ik teel dit tomaatje bijna elk jaar en heb op mijn website al heel vaak verteld dat ze misschien wel mijn meest favoriete cherrytomaat is. Er is wel iets wat je eerst moet weten; ze wordt een forse plant, zowel in de hoogte maar ook in de breedte. Ze heeft aan 1 stok niet genoeg, zet er vooral een paar stokken bij of ‘bouw’ een kooi rond haar. En geef haar dus ook wat meer ruimte dan andere tomaten. Ze mag niet worden gediefd en maakt heel veel zijscheuten met telkens weer trosjes van 6 tot 14 cherrytomaatjes. En daarbij is ze niet te stoppen, kijk vooral naar de foto’s voor de opbrengst. Het gewicht van alle zijscheuten trosjes tomaten zorgt ervoor dat je haar wel goed op moet binden. Ik teel haar zelf altijd in een kas en dan krijgt ze per plant de ruimte waar ik normaal gesproken 2 tomatenplanten zou zetten (maar ze levert dus ook makkelijk de opbrengst van 2 planten op :-)).

In al die keren dat ik haar teelde was ze altijd de vroegste of één van de vroegste rassen, ze heeft dan ook zeker een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Andere voordelen: de tomaatjes bevatten niet veel sap maar zijn vooral vlezig, en ze hebben een lekkere tomatensmaak met een extra zoetje. Als een soort ‘tomatentumtummetjes’. De tomaatjes barsten niet snel (waarschijnlijk omdat ze niet veel sap bevatten) en kunnen lang aan de planten blijven hangen. De opbrengst kan, mits ze de ruimte krijgt, zeer groot zijn (zie foto’s). En de planten zijn gezond, groeikrachtig en blijven lang doordragen.

Tomaat Hoy samen met Sprite
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin

De verwachting is ruimschoots overtroffen. Ontzettend lekkere tomaatjes! Mooie donkerrode kleine snoepjes waar je niet van af kunt blijven. Hij vraagt wel ruimte, maar dat maakt de gigantische opbrengst weer goed.

Cindy

Goededag,

Weet iemand misschien waar ik de zaden voor tomaat sprite kan kopen?

Bij voorbaat dank!
Cindy

Debby Meirte

Is dit dan ook een multiflora tomaat? Groetjes Debby

Meld je aan voor de nieuwsbrief