Golden Grape

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Geel
  • Grootte: 1,5 tot 2 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 14 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

In 2022 teelde ik 5 multifloratomatenrassen (Stormin NormanRose QuartzBritain’s Breakfast, Reverend Michael Keyes en deze Golden Grape). Wat een enorme opbrengst hebben die bij elkaar gegeven :-)!!

Ik kan voor de andere 4 rassen iets specifieks over de smaak zeggen: Stormin Norman heeft iets kruidigs en aards in de smaak, Rose Quartz is de fruitigste, Reverend Michael Keyes is zoet maar heeft ook een heerlijk fris zuurtje, en Britain’s Breakfast was misschien wel de allerlekkerste.

Helaas kan ik voor de smaak van de Golden Grape geen bijzonderheid benoemen: het is gewoon een lekker tomaatje, lekker sappig, prima tomatensmaak, echt helemaal niks mis mee, maar zonder superlatieven. Ze doet me een beetje denken aan veel andere multiflorarassen, een flink deel ervan is geel (denk aan Millefleur, Yellow Grape, Ildi, Mirabelle, etc.). Die gele kleur verraadt dat ze dicht bij de oorsprong van de multifloratomaten staat. En dat kun je dan wel zien aan de opbrengst…… daar komt dan toch het superlatief: van alle 5 multiflora’s van 2022 had ze de beste opbrengst. Onder de foto’s zie je nog een 10-secondenfilmpje dat ik maakte. Dat was al wat later in het seizoen, vandaar dat ik daar al flink blad had verwijderd, maar ik had dus ook al flink wat rijpe tomaatjes geoogst…. kun je nagaan :-).

Ik schreef eens een blog over wat een multiflora-tomaat is, welke rassen tot die groep behoren, etc.: Multiflora). Elke tros van deze Golden Grape bevat meer dan 200 bloempjes en dus zeker wel 100 tomaatjes.

De cherrytomaatjes zijn middelgroot, warm geel en rond maar soms ook een heel klein beetje ovaal (zie foto’s en filmpje), ze zijn ongeveer 1,5 tot 2 centimeter groot.

Ik kon in de kas in de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten, en daarmee is ze een vroeg ras: uiteraard prima geschikt voor de kas maar zeker ook een prima kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief