Stormin Norman

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Paarsbruin
  • Grootte: 1,5 tot 2 centimeter
  • Gewicht: 7 tot 12 centimeter
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Ik teelde in 2022 5 multifloratomatenrassen (Stormin Norman, Rose Quartz, Golden Grape, Britain’s Breakfast en Reverend Michael Keyes). Wat een enorme opbrengst hebben die bij elkaar gegeven :-)!! En één van die multiflorarassen was dus deze Stormin Norman. Ik deed een testje samen met Ruud: welke van deze was de lekkerste: Stormin Norman of Reverend Michael Keyes? Ruud vond deze Stormin Norman lekkerder: door de wat meer aardse smaak en het zoetje. Ik vond de Reverend Michael Keyes lekkerder, omdat die niet alleen lekker zoet en sappig is maar ook een fris zuurtje heeft. Ze zijn allebei trouwens lekker sappig. En goed, beide rassen zijn hier zeker nieuwe favorieten :-).

Ik schreef eens een blog over wat een multiflora-tomaat is, welke rassen tot die groep behoren, etc.: Multiflora). Elke tros van deze Stormin Norman bevat meer dan 100 bloempjes en dus tientallen tomaatjes.

De cherrytomaatjes zijn donkerpaarsbruin van kleur, misschien is warm mahoniebruin misschien een betere kleuromschrijving. Zie vooral de foto’s. De tomaatjes zijn ongeveer 1,5 tot 2 centimeter groot en een klein beetje ovaal van vorm. De smaak noemde ik al aards en zoet; je kunt proeven dat een paarsbruine tomaat één van haar voorouders is, dat geeft een wat meer kruidige (aardse) smaak, je kunt het bijna een beetje hartig noemen. Erg lekker en zeker verschillend van de andere multiflora’s van 2022.

Ik kon in de kas op 26 juni al het eerste rijpe tomaatje oogsten, en daarmee was ze één van de 5 vroegste tomaatje van dat jaar: uiteraard prima geschikt voor de kas maar zeker ook een prima kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief