Celosia spicata

Eenjarige, wordt ongeveer 50 centimeter hoog (in bloei).

Ze bloeit vanaf ongeveer juli (afhankelijk van zaaimoment en het weer) tot half / eind september.

Voor een zonnige of halfbeschaduwde standplaats.

Persoonlijk had ik wat meer verwacht van deze Celosia, ik had de bloemen wat groter en kleurrijker verwacht. Maar naarmate het seizoen vorderde begreep ik dat dat ook mijn eigen schuld was, ze sneeuwde wat onder tussen andere planten die beter groeiden.

De oplossing; hier ga ik haar zeker weer zaaien, maar dan zet ik haar in een pot of in een verhoogde bak. Dan krijgt ze de aandacht die ze verdient. Bovendien is het me wel ook duidelijk geworden dat ze een goede droogbloem is, na de bloei blijft de rozige kleur nog lang mooi en de bloemblaadjes voelen papierachtig aan.

Zaai haar niet te vroeg voor, zo rond half maart, bij kamertemperatuur kiemen de zaden dan binnen een week of 2. Plant de zaailingen uit vanaf begin mei, op een zonnig plekje.

Google vooral nog even op afbeeldingen van deze plant, want mijn foto is wel echt behoorlijk mislukt. Hoewel je op internet dan wel weer heel veel gemanipuleerde foto’s vindt, met wel erg veel bloemen bij elkaar of een intensere bloemkleur. Ik heb de zaden van deze Celosia spicata gekocht bij ‘Silene’ in België, en daar vind je dan ook een goede foto (en nog wat aanvullende informatie):  Silene

 

 

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief