Passiflora edulis Suntropics

0,75

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

8 zaden per zakje

Ik kon dit jaar voor het eerst passievruchten uit de kas oogsten. Hoe bijzonder was dat!!

Ik schreef er een blog over dat wellicht het handigst is om eerst even te lezen want er staat bijvoorbeeld hoe groeikrachtig de plant was, hoeveel ruimte ze innam, dat de prachtige bloemen met de hand moeten worden bestoven, dat ze niet winterhard is, etc. Je kunt dat blog hier vinden: Bijzonder

Na een prima oogst bedacht ik bij de laatste 4 geoogste passievruchten pas dat ik er misschien wat zaden van zou kunnen oogsten. Dat is dan ook de reden dat ik maar een beperkt aantal zakjes voorradig heb, voor liefhebbers die eens zo’n bijzondere gok willen wagen 🙂

Ik heb geen andere passieflora in de tuin en ik heb met de hand bestoven, de kans op kruisen is dus nihil, en dus moeten uit de zaden planten komen die dezelfde overheerlijke passievruchten geven (dat zal niet in het eerste jaar zijn, ik begreep van mijn Spaanse buurman dat passiflora in het algemeen in het tweede jaar vruchten geven).

Over het zaaien: ik heb haar dus zelf als plant gekocht en niet gezaaid. Als ik informatie zoek vind ik dat ze echt niet heel gemakkelijk is. Dus nogmaals; voor de liefhebber. De zaden kunnen het best eerst worden geweekt en kiemen bij voorkeur bij een constante temperatuur rond de 27 graden. En zelfs dan kan het weken duren voor de zaden kiemen. En de zaden moeten vers zijn. Nou ja, dat kan ik wel garanderen want ik oogstte deze zaden ongeveer 8 weken geleden.

De beste en meest nauwkeurige beschrijving voor de opkweek vond ik hier: Passiflora Online

En ik heb per zakje 3 of 4 zaden extra verpakt, voor een zo groot mogelijke kans op kieming. Zie verder vooral ook de foto’s van plant, bloemen en vruchten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief