Asarina procumbens

Deze Asarina is geen slingerplant maar juist een lage kruipende Asarina.

En ook in principe een vaste plant maar ook niet betrouwbaar winterhard en prima als eenjarige te zaaien.

Hier heb ik trouwens wel al een paar keer meegemaakt dat een plant de winter overleefde, zo lang ze maar niet in natte grond staat wanneer het vriest. Ik heb nu een plant in een pot en die zet ik elk jaar in de koude kas, zonder afdekken, maar wel droog houden. En zo heb ik haar al een jaar of 4 elk jaar over weten te houden

Zaai haar redelijk vroeg voor (zodat je in mei al aardige planten hebt die al vlot kunnen gaan groeien en bloeien). Ze groeit trouwens wel sneller dan haar zusjes erubescens en scandens hoor. Zelf zaai ik ze begin maart voor, bij kamertemperatuur kiemen de zaden redelijk gemakkelijk en binnen 2 tot 3 weken. Uitplanten vanaf eind april, het liefst op een zonnig plekje, maar hier deed ze het in het verleden ook prima in de halfschaduw.

Houdt van een losse, voedselrijke grond. Blijft dus laag, 25 centimeter maar kruipt en hangt, juist daarom erg mooi in pot (omdat ze daar zo mooi overheen hangt).

Bloeit niet zo rijk, maar wel heel lang (van juni tot in de herfst). En zeer decoratief door het zachte fluwelige, donkere, blauwgroene blad, zeker in combinatie met de cremewitte met gele bloempjes).

Gemakkelijk en voldoende zaden van te oogsten (wanneer de zaadpeultjes helemaal bruin zijn en aan de bovenkant al openstaan, je ziet de zwarte zaden dan zo zitten).

Asarina procumbens in pot

3 reacties op Asarina procumbens

Mieke 10 mei 2021 om 19:51

Kan ik de Asarina procumbens nu nog zaaien? Begin mei.

Ruud & Diana 10 mei 2021 om 21:23

Hallo Mieke,
Ja hoor, dat kan zeker nog.
Ze zal uiteraard wel wat later gaan bloeien maar aangezien de bloei tot ver in de herfst door kan gaan kun je er zeker nog heel veel plezier van hebben.
groetjes en veel plezier met zaaien!
Diana

Mieke 10 mei 2021 om 21:58

Hallo Diana,
Dank je wel voor je reactie. Ik ga haar zaaien.
hartelijke groet, Mieke


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief