Phlox drummondii

Vrolijke en rijkbloeiende eenjarige, de bloempjes zitten bij elkaar in schermen. Ze is in heel veel kleuren/rassen beschikbaar. Soms wordt ze in het voorjaar ook als perkplant aangeboden.

Zaai de zaden bij kamertemperatuur voor (pas op voor koude nachten, daar houden de zaden en zaailingen echt niet van!), in maart kiemen de zaden dan binnen 3 weken. De zaailingen groeien in het begin langzaam maar gestaag. De zaailingen mogen (mits ze groot genoeg zijn) vanaf half mei buiten worden uitgeplant. Geef ze een zonnig plekje (hoewel ze het hier in de halfschaduw in een verhoogde bak ook prima doen).

Zaailingen Phlox drummondii

Omdat de planten maar laag blijven (30 tot 40 cm) en door de zwaarte van de bloemen kunnen ze soms een beetje omvallen, meerdere planten bij elkaar of tussen andere planten in zetten helpt ze wat makkelijker overeind te blijven. Geschikt voor zowel de volle grond, in pot en in een verhoogde bak.

De planten bloeien lang en rijk, van eind juni tot in oktober, met, zoals gezegd, bloemen in schermen.

Geeft prima zaden, ze zitten in de licht crèmebruine bolletjes die na de bloei ontstaan (in elk bolletje zitten 1 tot 3 zaden, je moet de balletjes dus voorzichtig kapot maken om de donkerbruine zaden te oogsten, zie onderste foto.

Phlox drummondii Moody Blues
Phlox drummondii Moody Blues
Phlox drummondii Wild Salmon
Phlox drummondii Creme Brûlée
Phlox drummondii Sugar Stars
Phlox drummondii Sugar Stars
Phlox drummondii Sugar Stars met Cosmos bipinnatus Xsenia
Phlox drummondii Cherry Caramel
Phlox drummondii Cherry Caramel met Zinnia marylandica Raspberry Ripple is een mooie combinatie, doordat ze ongeveer even hoog worden, tegelijkertijd bloeien en door de rijke bloei en mooie kleurencombinatie
Phlox drummondii samen met Zinnia Raspberry Ripple
Phlox drummondii zaden (nog niet rijp, als de ‘bolletjes’ bruiner worden, en hard en bros, dan kun je er de bruine zaden uit oogsten (meestal 3 zaden per bolletje)

6 reacties op Phlox drummondii

Elise 17 februari 2021 om 18:07

Hoi Diana,

De post over Phloxen is al een paar jaartjes oud. Ik ben op zoek naar zaden van Phlox drummondii Crème Bruléé & Cherry Caramel. Verkoop jij toevallig deze zaden of heb je een idee waar ik ze kan vinden?

Groetjes

Elise

Ellie 17 februari 2021 om 19:47

Beste Elise, ik heb de cherry caramel via pinterest gevonden, MyGardenSeed

Ruud & Diana 17 februari 2021 om 21:04

Hallo Elise (en Ellie, dank voor de tip!),
Ik probeer de informatie op de pagina’s bij te blijven werken, de onderste foto’s van de Cherry Caramel zijn vorige zomer gemaakt.
Ik kocht de zaden in Engeland maar sinds de Brexit is dat geen optie mee. Maar als je googelt op de volledige naam + zaden vind je meerdere websites, kijk bijvoorbeeld ook eens bij Silene.be, warentuin.nl, tuinzaden.eu, etc., ze zijn allebei echt heel makkelijk in meerdere webwinkels te vinden.
groetjes,
Diana

thefarmflowers 17 september 2021 om 13:55

ik heb zaadjes voorradig van alles bovengenoemde soorten! mocht je ze nog zoeken.. xx nicole hutten

thefarmflowers 17 september 2021 om 13:58

sorry dat klopte niet, de wild salmon (helaas nog) niet

Ruud & Diana 18 september 2021 om 08:46

Hallo Nicole,
Leuk! Ik weet niet of je ze gewoon graag verzamelt of een webwinkel hebt maar je mag hier een link plaatsen hoor.
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief