Phlox drummondii

Vrolijke en rijkbloeiende eenjarige, de bloempjes zitten bij elkaar in schermen. Ze is in heel veel kleuren/rassen beschikbaar. Soms wordt ze in het voorjaar ook als perkplant aangeboden.

Zaai de zaden bij kamertemperatuur voor (pas op voor koude nachten, daar houden de zaden en zaailingen echt niet van!), in maart kiemen de zaden dan binnen 3 weken. De zaailingen groeien in het begin langzaam maar gestaag. De zaailingen mogen (mits ze groot genoeg zijn) vanaf half mei buiten worden uitgeplant. Geef ze een zonnig plekje (hoewel ze het hier in de halfschaduw in een verhoogde bak ook prima doen).

Omdat de planten maar laag blijven (30 tot 40 cm) en door de zwaarte van de bloemen kunnen ze soms een beetje omvallen, meerdere planten bij elkaar of tussen andere planten in zetten helpt ze wat makkelijker overeind te blijven. Geschikt voor zowel de volle grond, in pot en in een verhoogde bak.

De planten bloeien lang en rijk, van eind juni tot in oktober, met, zoals gezegd, bloemen in schermen.

Geeft prima zaden, ze zitten in de licht crèmebruine bolletjes die na de bloei ontstaan (in elk bolletje zitten 1 tot 3 zaden, je moet de balletjes dus voorzichtig kapot maken om de donkerbruine zaden te oogsten, zie onderste foto.

Zaailing Phlox drummondii
Phlox drummondii Moody Blues
Phlox drummondii Moody Blues
Phlox drummondii Wild Salmon
Phlox drummondii Creme Brûlée
Phlox drummondii Sugar Stars
Phlox drummondii Sugar Stars
Phlox drummondii Sugar Stars met Cosmos bipinnatus Xsenia
Phlox drummondii zaden (nog niet rijp, als de ‘bolletjes’ bruiner worden, en hard en bros, dan kun je er de bruine zaden uit oogsten (meestal 3 zaden per bolletje)

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!