Zadenlijst


27 april 2017:

Ik heb de zadenlijst gesloten.

Ik hoop komende zomer voor de laatste keer nog heel veel zaden te oogsten voor een allerlaatste zadenlijst komende herfst/winter (dat zal dan rond eind oktober/november zijn, afhankelijk van het weer en wanneer ik de laatste soorten kan oogsten).

Ik laat hieronder de informatie wel staan, voor mensen die de zadenlijst nog niet kennen en er mogelijk interesse in hebben komende herfst/winter. Maar de links naar de lijstjes en het bestelformulier, etc. doen het dus niet meer. De nieuwe lijstjes hoop ik, voor alle duidelijkheid, zo rond eind oktober weer te plaatsen.

Wellicht tot komend najaar!!

Diana


 

Hieronder kun je de algemene informatie vinden, over de zaden, lijst, prijs, verzendkosten, maar ook (belangrijk!), het bestelformulier.

 


Bestelformulier

Een bestelformulier is heel makkelijk voor mij, omdat ik dan alle informatie die ik nodig heb, bij elkaar heb en ik op die manier makkelijker en sneller je bestelling, je mailadres, je adresgegevens, etc. terug kan vinden.

Gebruik dus alsjeblieft deze bestellijst (en eigenlijk is het niets anders dan een lege pagina met in de linker bovenhoek de balkjes om je adresgegevens en mailadres in te vullen – want dat is wat mensen zo vaak vergeten):

Je kunt het bestelformulier in een bijlage naar me mailen, maar als dat niet lukt kun je ook de informatie uit het bestelformulier kopiëren en in een mail plakken. En als je de zadenlijst helemaal niet kunt openen is het ook prima als je me gewoon een mailtje stuurt, en dan heel graag bovenaan de mail je volledige naam- en adresgegevens + je mailadres (dan kan ik je mailtje printen en zo vouwen dat die gegevens voorop staan) .

De zadenlijstjes

De soorten zijn verdeeld over 4 pagina’s, zie de links onderaan deze pagina. Als je in een lijst klikt op een soort kom je op een nieuwe pagina, met informatie en foto(‘s) over die soort.

Alle zaden zijn geoogst uit eigen tuin. Bij elk soort staat het minimum aantal zaden dat in een zakje zit.

Ik verpak de zaden in 4 x 4 cm plastic gripzakjes, voorzien van een labeltje met naam. Er zit geen zaaihandleiding bij (omdat ik dan groter/zwaarder materiaal moet gebruiken en de portokosten stijgen). Kopieer de informatie van mijn website wanneer je iets bestelt, dan heb je de informatie altijd op je eigen computer.

Erodium gruinum zaden

Prijs:

Alle soorten kosten 50 eurocent per zakje, exclusief de verzendkosten.

Ik bereken voor de verzendkosten alleen het bedrag dat ik aan postzegels moet plakken. De tarieven kun je hier vinden: TNT-post-tarieven

Om te bestellen kun je me een mailtje sturen (zie mailadres onderaan deze pagina), met het bestelformulier zoals je dat onder het kopje ‘Bestellijst’ hierboven hebt kunnen vinden.

Ik mail je na je bestelling de prijs inclusief verzendkosten, en mijn rekeninggegevens. Zodra het bedrag op mijn rekening staat, mail ik je wanneer ik de envelop met zaden op de post doe.  Uiteraard kun je altijd van je bestelling af zien. Ik zou het prettig vinden als je me dat dan nog even mailt zodat ik de envelop weer kan opruimen.

Betalen

Ik wil je vragen of je binnen enkele dagen wilt betalen. Elk jaar zijn er meer mensen die niet betalen en nooit meer iets van zich laten horen. Ik stuurde tot vorig jaar 3 weken na bestelling een herinneringsmail, soms kreeg ik een reactie maar heel vaak ook niet. Ik heb daar eigenlijk geen zin in en geen tijd voor; het voelt als bedelen of mensen alsjeblieft mijn zaden willen kopen, en dat is allesbehalve mijn bedoeling. Tussen die ‘vergeten’ bestellingen zitten vaak ook nog zaden die ondertussen uitverkocht zijn en waar ik andere mensen nog blij mee had kunnen maken. Jammer.

Ik begrijp dat iemand een bestelling kan vergeten, of er iets gebeurt dat heel veel belangrijker. Maar ik hoop dat je in dit geval ook wilt denken aan het feit dat ik hobbyist ben. Als iemand niet betaalt kost me dat veel werk/tijd en de zaden staan hier ondertussen te warm. Ik ben erg blij als je binnen een paar dagen wilt betalen!

Vandaar maar een noodzakelijke regel: mocht je niet binnen 7 dagen na je bestelling betalen of reageren, dan stuur ik je één algemene herinneringsmail. Mocht je dan weer niet binnen 2 dagen betalen of reageren, dan annuleer ik zelf je bestelling.

p.s.: ik vind het geen enkel probleem als je even niet kunt betalen (omdat je even geen geld hebt, of in het buitenland woont, of wat dan ook). Als je je bestelling apart wilt laten zetten en wat later wilt betalen en ontvangen, geef dat dan even aan en dan kunnen we wat afspreken.

Over soortechtheid:

Ik doe mijn uiterste best om alle zaden soortecht te houden: door meerdere rassen binnen een species niet bij elkaar te zetten, soms handmatig te bestuiven, rassen te isoleren, etc.. Toch kan ik helaas niet voor 100% garanderen dat alle zaden soortecht terugkomen, door kruisbestuiving is er altijd een kansje dat uit 1 of meer zaden andere soorten van dezelfde plantenfamilie terugkomen.

Ipomoea zaden rijp

Over de kiemkracht van zaden:

Er zijn bij planten onderling behoorlijke verschillen in kiemkracht/kiemvermogen (bijvoorbeeld: tomatenzaden blijven 5-6 jaar kiemkrachtig, peperzaden 3-4 jaar, Alliums slechts 1-2 jaar). Bewaar de zaden tot het zaaien altijd koel, droog en donker (bijvoorbeeld in een kast die niet in de zon staat, op een onverwarmde slaapkamer).

Je kunt de zaden in de gripzakjes waarin ik de zaden verstuur bewaren. Op het moment dat ik de kiemkracht niet helemaal meer vertrouw haal ik die zaden uiteraard uit de zadenlijst of plaats die als gratis in de lijst.

2-pronkboon

 


En hier vind je dan de lijstjes, met daarin de soorten waarvan ik zaden heb kunnen oogsten.

Bloemenzaden

Tomatenzaden

Paprika- en peperzaden

Moestuinzaden

Mocht je iets willen bestellen, dan ontvang ik heel graag je bestelling, en dus ingevuld in dit formulier:  bestelformulier-zaden 

 

p.s.: je kunt niet bestellen via de nieuwsbrief-mail die je krijgt met de melding dat ik een nieuw tuindagboek heb geschreven, want dat is een automatisch bericht vanuit de website en dus geen werkend mailadres!

Veel “snuffel”-plezier!!!

Diana