De 1e verjaardag van de zaaiagenda: prijsvraag

Over 2 weken bestaat de Zaaiagenda voor de Moestuin één jaar. Hoera!!! 🙂

Op 24 december 2018 startte de voorverkoop. En die was tot onze  verbazing al voor het uitkomen van de agenda uitverkocht. En dat is heel toevallig vandaag een jaar geleden, op 10 januari 2019. De agenda’s kwamen vervolgens in de 3 week van de drukker en konden vanaf 24 januari 2019 worden verzonden.

Wat was het spannend, ook omdat Laura en ik alles in eigen hand wilden houden. Het betekende nogal een investering en risico. Maar het betekende ook dat we alles zelf konden bepalen, van papiersoort tot invulling en vormgeving. En we geloofden in de agenda, de beste reden om een agenda te maken is omdat we die zelf zouden willen hebben.

Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar rond deze tijd lange dagen zat te puzzelen; courgettes nog een periode langer zaaien of toch niet? Rijafstand van pastinaken op 30 centimeter of toch op 25? Lijstjes maken van soorten die er zeker ook in moesten komen. En informatie in boeken en op internet opzoeken en die vooral vergelijken met mijn eigen ervaring.

Zo zag een gemiddelde dag er vorige winter uit:

 

Terwijl ik puzzelde zorgde Laura voor het ontwerp, en daarna voor het invoeren van alle gegevens en aanpassingen.

En nu? Nu is ruim 2/3e van de 2e druk ondertussen uitverkocht, Laura verpakt en verzendt nog elke week agenda’s. En dus verzinnen we heel voorzichtig of we ons nog aan een derde druk willen wagen. Dat weten we nog helemaal niet zeker, dit is ook helemaal nieuw voor ons, we kunnen niet inschatten of zo’n derde druk nog gewenst is. Maar regeren is vooruitzien. Als er ooit een derde druk komt, na deze 2e druk of misschien over een paar jaar, dan zou het natuurlijk een herziene druk moeten worden. Wat zou er verbeterd kunnen worden? Meer of minder ruimte voor eigen aantekeningen? Andere tips, of geen tips meer, meer of andere foto’s, etc., etc

Het werd hoe dan ook tijd om de hele agenda eens, soort voor soort en icoon voor icoon, te controleren. Dat heb ik in de afgelopen weken gedaan. Ik heb wat foutjes gevonden (ondanks al die keren controleren is het onmogelijk om geen enkele fout te maken in al die duizenden iconen), die heb ik op deze  pagina geplaatst, zodat je die zelf in je agenda aan kunt passen: Zaaiagenda (bijna onderaan die pagina).

 

Laura en ik overlegden vorige maand al of en hoe we de eerste verjaardag van de agenda wilden vieren. Laura kwam op het idee om, net als vorig jaar rond deze tijd, 3 zaaiagenda’s weg te geven. Goed idee! Maar nu geen sperziebonen raden 🙂 . Laura bedacht dat het leuk zou zijn als mensen die de agenda al hebben er een foto ‘in actie’ van zouden kunnen maken. Maar de prijsvraag is voor iedereen en dus ook voor de mensen die de agenda niet hebben. Misschien dan een anekdote, of waarom je de agenda zou willen winnen. En zelf bedacht ik dat ik het heel fijn zou vinden om te weten wat er aan de agenda verbeterd zou kunnen worden (voor het geval er ooit een derde druk komt, of voor het geval ik nog eens een ander boek wil schrijven, je weet maar nooit :- ) ).

En dus hebben we een gecombineerde prijsvraag, waarin je een foto kunt sturen, een anekdote kunt vermelden of een tip kunt geven (en het leuke is dat je dus 3 keer mee kunt doen, in elke categorie één keer). De prijsvraag loopt van vandaag (10 januari) tot en met 23 januari. En dan kiezen we op de verjaardag van de agenda, op 24 januari, 3 winnaars, uit elk van de 3 categorieën één.

Voor mensen die de agenda niet hebben en mee willen doen, op deze pagina vind je een inkijk exemplaar (door op de ‘bolletjes’ onderaan te klikken kun je 15 pagina bekijken) zodat je ook bijvoorbeeld (misschien wel juist) een tip kunt bedenken: Zaaiagenda

En je kunt meer over de prijsvraag lezen op deze pagina op de website van Laura. En in reactie kun je daar je tip of anekdote plaatsen (en een foto kun je naar Laura mailen, hoe je dat kunt doen kun je daar lezen).

Prijsvraag – eerste verjaardag van de zaaiagenda

 

En voor alle duidelijkheid: je kunt dus ook alleen op die plaats meedoen met de prijsvraag, niet op deze plaats (want dat is veel te onoverzichtelijk, daarom heb ik voor alle zekerheid de reacties voor dit blog uitgeschakeld).

 

Deze foto van de agenda maakte ik op 24 januari 2019. Nu, bijna een jaar later, zijn we er nog even trots op, en zijn we vooral enorm blij met het vertrouwen dat vorig jaar rond deze tijd in ons werd gesteld, en met het succes van de zaaiagenda! We hopen dat iedereen die er één heeft er blij mee is, en vooral dat ze een handig hulpmiddel in de planning of bij het tuinieren is!

Tot slot, ik heb deze week natuurlijk ook op tuingebied nog wel wat te melden. Om dat een beetje van de verjaardag van de zaaiagenda te scheiden heb ik daarover in een blog geschreven: Zelfbeheersing en een tip.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties