Vruchtwisseling, planning en verzorging in de kas
Ik schreef vorige week al een uitgebreid blog over hoe wij langzamerhand de vruchtwisseling voor een groot deel van de groenten in onze tuin loslaten. Je kunt …
Lees verderIk schreef vorige week al een uitgebreid blog over hoe wij langzamerhand de vruchtwisseling voor een groot deel van de groenten in onze tuin loslaten. Je kunt …
Lees verderVroeger, dat is volkstuintechnisch gezien in ons geval 29 jaar geleden, moestuinierden we op vette klei. Klei blijft altijd klei maar er zijn in de afgelopen 29 …
Lees verderEen paar jaar geleden schreef ik al eens iets over de saladebak. Dat was in het voorjaar. Je kunt dat blog hier vinden: Polycultuur oftewel de saladebak. …
Lees verderWe zijn bijna een hele week niet naar de tuin geweest. Niet omdat we niet wilden, en al helemaal niet omdat er niks te doen is, maar …
Lees verder‘Het einde’ is wel erg overdreven; de tuin staat nog voor 95% vol, met sla en andijvie, rucola en prei, pompoenen en allerlei soorten kool, etc.. Maar …
Lees verderDe kas moet leeg! Dat is wellicht wat overdreven, maar ik voel dat het voorjaar eraan komt. En ik weet uit ervaring hoe druk het wordt, alles …
Lees verderNou ja….. het ´einde´ van de winterkas is misschien wat overdreven. Maar nu we al weer in de tweede helft van januari zitten hebben we wat ruimte …
Lees verderEr is me al wel vaker gevraagd of ik eens iets zou willen schrijven over de verzorging in de kas. Daar is geen kant-en klaar antwoord op …
Lees verderHet wordt koud. En daarmee beginnen bladeren te vallen, planten af te sterven en begint de tuin langzaamaan leeg te raken. Maar niet in de herfst- en …
Lees verderMaandag begint de herfst, de zomer is weer voorbij gevlogen. Sterker nog, het voelt nog steeds als zomer, het lekkere weer helpt daar natuurlijk wel bij. En …
Lees verderNou, het woord winterkas is eigenlijk overdreven hoor. Ik heb zelf geen idee hoe dit project afloopt, misschien strandt het grotendeels bij de eerst nachtvorst. Maar dat …
Lees verder