Warm

Sla Forellenschluss 1Nog even van genieten, het blijft nog een paar dagen warm, vanaf woensdag schijnt het koeler en wisselvalliger te worden. Hoewel dit voor mij ook meer dan warm genoeg is hoor (2,5 week geleden vroor het ‘s nachts nog, de overgang is wel erg snel en erg groot).

De planten varen er in ieder geval wel bij, de grond is hier nog nat genoeg en alles groeit nu snel. Vanavond zelf lekker eten bij de barbecue, helaas nog geen tomaatjes, etc. voor erbij maar wel sla (op de foto Forellenschluss), wat waterkers voor erdoor, wat radijsjes, bieslook, etc.

Komkommer Bush Champion in potErgens volgende week hoop ik het eerste komkommertje te kunnen oogsten en bijzonder genoeg wordt dat dan een buitenkomkommer; de Bush Champion, staat in een flinke pot en heeft in de 3 planten die ik in de pot heb gezet bij elkaar al 5 kleine komkommertjes!

Ik ben erg benieuwd hoe ze smaken, ze hebben wel wat flinke stekels op de schil, lijken bijna meer een augurk dan een komkommer maar volgens de beschrijvingen moeten het toch lekkere, sappige, malse kleine komkommer worden. Volgende week proeven 🙂

Pronkboon Sun Bright uitgeplantDe pronkboon Sun Bright staat ondertussen buiten, ze gaan zelfs al een slag naar boven maken, rond de stok (in tegenstelling tot de stokspercieboon Pastoral die er nog net zo zielig bij staat als 2 weken geleden). De paar groene zaailingen zijn er tussenuit gevist en je kunt nu al goed zien hoe fel geelgroen het blad is, dat wordt later erg mooi als de felrode bloemen erbij komen. Niet onbelangrijk, ik hoop dat ze ook nog wel goed smaken 🙂

Zo, nu naar de tuin, er moet nodig worden gediefd, water worden gegeven en gisteren no een paar planten gekocht op de Bos & Burchtfair in Oostvoorne (onder andere een geweldige grootbloemige felrode Geum Blazing Scarlet, Phygelius Red Emperor met mooie donkerpaarse stengels en paarsrode bloemen, een dubbelbloemige felroze Silene), en die moeten nog geplant worden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kristien

Gisteren de eerste peultjes (Heraut) en Sugar snaps Ann geplukt, net genoeg voor een maaltje en 1 aardbei, vandaag hadden we er vijf. Het gaat de goede kant op.
Groetjes,
Kristien

Charlotte

Wat een prachtige site heb je en vooral wat een mooie moestuin! Wat groeit alles goed. Ik heb een miniatuur- versie- tuintje van de van jou. ik merk ook dat alles afgelopen week flink is gegroeid. geweldig om te zien. Ik wens je een goede oogst en ik lees af en toe hier mee! leuk! .
Groetjes, Charlotte

Marmein

wat lijkt dit al weer lang geleden

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties