April 2012

De tuin

2012 Tuinoverzicht april

De tuin begint zich zo langzamerhand te vullen. En wat nog niet gevuld is, is in ieder geval gepland. Onderaan zie je nog net een paar jonge aardappelplanten. En het vak daarboven (waar vorige maand het hekerk lag te wachten) is datzelfde hekwerk nu overeind gezet en er staan doperwten bij. Uiteraard met netten afgedekt, want duiven en andere vogels (en vergeet muizen niet) vinden jonge zaailingen van erwten, peultjes, bonen, tuinbonen en kapucijners erg lekker. Als de planten groot genoeg zijn mag het net eraf. Maar als de planten gaan bloeien moet er weer een net op, anders vreten de vogels de jonge peultjes op.

Schuin rechts zie je wat witte stokjes staan, daar staan jonge zaailingen van pastinaak, bietjes, maar dat is op de foto nog niet te zien. En daarachter liggen de stokken alvast, voor de Pastoral stokbonen die daar mogen komen.

Rechts zie je nog een vliesdoek (met daarachter kapucijnerplanten) en ervoor een stellage in wording om de koolplanten te gaan beschermen die volgende week worden uitgeplant.

De kas

2012 Kas 3 april

Er zijn al een aantal tomaten en pepers uitgeplant, het is vroeg maar thuis hadden ze het ook niet naar de zin (te donker). En als ze dan toch in de kas staan kan ik ze maar beter in de grond uitplanten (die grond is warmer en meer constant warm dan wanneer de potjes met zaailingen het overdag warm krijgen en ‘s nachts weer flink afkoelen).

Links achterin staat Paksoi en radijs, rechts achterin spinazie. Rechts voor staat andijvie, spitskool en sla. En dat moet dus allemaal opgegeten worden voor over een week of 2 tot 3 alle tomaten en pepers de grond in moeten. Tussendoor zie je zo links en rechts nog wat bakken met zaailingen staan. De stokken staan er, de planten zijn er, nu nog wat warmte, zon en tijd……

p.s.: we hebben de misschien wat vreemde neiging om de broes van gieters op een stok voor een peperplant te zetten, ik zie het nu pas bij 2 stokken op de foto 🙂 Dat is zo vanzelf gegroeid, soms geven we water zonder broes en die broes kwam dan altijd ergens terecht waar we flink moesten zoeken. Nu hoeven we nooit meer te zoeken, een broes kunnen we hier in elke kas op een stok vinden (in elke kas staan 1 of soms 2 gieters).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura van Os

Hallo Diana,
Wat heb je het goed voor elkaar, ben zelfs een beetje jaloers hoor op je moestuin. Wij hebben geen ruimte voor een dergelijke moestuin, maar ik heb een klein stukje vrijgemaakt om eens het kweken te proberen. Ik heb radijsjes kunnen oogsten en wat aardbeien. Ik wilde niet direct veel planten omdat ik er ook geen ervaring in hebt. Mijn vraag aan jou, heb je nog een tip voor het kweken in een kleine tuin, bijv. Met welke soorten is het goed te beginnen?
Groeten,
Laura

Laura van Os

Hallo diana,
Hartstikke bedankt voor je tips, daar kan ik wel wat mee! Ik had zaadjes gekregen van bladmoes, ken je dat? Ik heb geen idee wat het is, maar zoek wel op internet wat ik ermee kan. Voor de rest heb ik idd sla, basilicum en radijs er ingezet, ik heb nu ongeveer 4 m². Ik had ook aardbeiplantjes in verrijdbare bakken gezet, maar ik heb niet veel aardbeien gekregen. Het zijn volgens mij ook verschillende soorten, met lang groeiende aftakkingen met grote bladen maar ook kleinere plantjes. Zou ik ze toch gewoon in de grond moeten zetten? Maar das nu te laat waarsch. Ik begin het steeds leuker te vinden! Ik zou wel willen dat ik hier mijn boterham mee kon verdienen, maar dat zal niet gaan:-).
Gr. Laura

Laura van Os

Dank je wel! Ik ga het proberen!

Gr. Laura

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties