Over het Tuinjaar in beeld

Even geen tuindagboek (niet dat ik niets weet te zeggen hoor 🙂

Maar ik meld hier even dat voortaan het jaaroverzicht in beeld niet meer via de pagina’s te bezoeken is maar via dit tuindagboek.

In de balk aan de rechterkant zie je een aantal opsommingen, de laatste reacties bijvoorbeeld en door wie die zijn gegeven. Maar daaronder zie je de 2 woorden (categorieën) Tuindagboek (dat is dit), en Tuinjaar in Beeld (met elke maand een overzichtsfoto van tuin en kas). Dit Tuinjaar in Beeld zie je vanzelf als nieuwste bericht, maar als je alle maanden van het Tuinjaar een beetje wilt vergelijken, dan kun je dus op Tuinjaar in Beeld klikken en zie je alle berichten in die categorie onder elkaar.

En dus schrijf ik nu niets in het ‘gewone tuindagboek’, maar er volgt zo een bericht over mijn tuinjaar in beeld, gisteren 2 foto’s gemaakt, van tuin en kas (in de zon, heerlijk :-)!).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willeke

hoi diana,
in maart ben ik voor het eerst met een kas begonnen. kreeg een tip om op diana’s mooie moestuin te kijken voor info. nou dat heeft mij enorm geholpen.
moet nog wel heel veel leren hoor, nu ga ik pas denken aan groente voor de winter, kom ik er achter dat de meeste groenten al lang gezaaid moest worden, maar weer een leer voor de volgende keer.
maar wat ik nergens kan vinden, is de vraag over tomaten zijn dat een jarigen of komen ze weer terug en dit geld ook voor de komkommers.

maar jij hebt gelijk hoe je van zo’n kas kunt genieten, van al die groenten die er groeien en bloeien, en toch de smaak van eigen gekweekte groenten zijn het aller lekkerste, er is altijd wel wat in te doen of je staat er gewoon een poosje in te kijken, om er gewoon van te genieten. ik ben dan ook heel blij met mijn kas.
en wil jou dan ook bedanken voor al die info. heb er al heel wat aan gehad.
groetjes willeke.

willeke

hoi diana,

bedankt voor jou info.
dus de tomaten en komkommer zal ik dan uit de kas halen, die hebben hun beste tijd nu wel gehad. daar zal de kas wel kaal van worden maar de druiven struik staat er nog wel, daar moet ik ook nog een oplossing voor zoeken want die word nu over touwen geleid maar die begeeft het bijna, dit was ook al het geval met de tomaten die had ik op een dag op de grond liggen heb nieuwe touwen gespannen voor nood. en prei, selderij, maggie planten staan er nog wel in en heb nog plantjes van andijvie en sla in staan, dus wij kunnen nog steeds wat groente uit de kas eten.
groetjes willeke.

Paula van de Kooij

Hoi Diana
Wat een onwijs leuke site heb je. Vorig jaar ben ik zelf begonnen met wat sla planten en een bessenstruik. Inmiddels heb ik nu een kas van 3m bij 4m op mijn dak terras staan. Ik heb veel geleerd over de tuin van jouw site, heel veel dank hiervoor het staat vol met nuttige info. Mijn collega,s hebben de aanzet gegeven door me een kadobon te geven van een tuincentrum, de site van jou heeft voor de uitbreiding gezorgd. Er staat zoveel leuks op dat ik het ook allemaal eens wil uitproberen. Heel veel succes met je tuin en nogmaals dank dat je de moeite doet deze site bij te houden zodat anderen er van kunnen leren.
Groetjes Paula

joka

Hallo diana,wat een goede uitleg geef je, je informatie heb ik erg veel aan , van de paprika en komkommer had ik geen verstand, de tips hebben me goed geholpen, ondanks dat mijn eerste 2 komkommerplanten dood zijn gegaan ik ik er nog 1 weten te kweken en er toch nog 6 heb afgehaald nu hangen er nog 8 aan en ze groeien nog steeds, dus ik verzorg ze nog goed in mijn primitieve kas. Dank je voor alle informatie. Joka volgend jaar begin ik vroeger.

egbert

Hoi Diana,

Vandaag heb ik recept voor sambal asem uitgeprobeerd.
Had geen stroop in huis en heb in plaats daarvan maplesirup genomen.
DE pepers waren uit eigen tuin evenals de sjalotten en de knoflook.
Het is een absoluut succes geworden.
Compliment voor de redactie van het recept. Heel duidelijk !
Vriendelijke groet,

Egbert

Ingrid

Hallo,

Ik heb van de week gehoorde dat ik aan de beurt ben voor een tuintje, ik heb er altijd erg naar uit gekeken. Heerlijk je eigen groenten lekker buiten bezig zijn dacht ik, als kind was ik dol op schooltuintjes en in de tijd dat ik in het onderwijs werkte vond ik het heerlijk met de kinderen werken in de tuin. Maar toch heb ik twijfels ineens ik werk 5 dagen in de week en heb een burn out gehad. Toch wil ik gaan kijken zondag stel dat ik de verkeerde keus maakt om het niet te doen.

Ik was blij met je site , maar ik wil te toch vragen is een tuintje te doen naast je werkende baan. ik kan kiezen tussen een plek van 150 en 200 dat is al groter dat je zelf beschrijft.

Ik had inderdaad de gedachten probeer het een jaar dan weet je of je het allemaal leuk vind en of het kan naast mijn baan huishouden en het verzorgen van mijn Oom.

Groeten Ingrid

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties