De tomaat

Tomaat van Diana meerIedereen die heeft gereageerd op de naam voor de nieuwe tomaat, heel hartelijk dank voor jullie reacties! Ik kreeg heel veel meer naamsuggesties dan ik had kunnen vermoeden. En er zitten erg leuke namen tussen! Ik heb natuurlijk ook moeten kijken of de naam al bestaat.

En ik heb meerdere keren gedacht ‘die naam’ is wel erg leuk!’. Maar toen ik Coral Queen zag staan, vond ik eigenlijk gelijk dat ze dat moest zijn. Ik moest grinniken om Queen, want ik noem haar ook altijd ‘ze’ en ‘haar’, de kleur maakt haar blijkbaar een meisje :-).

De naam bestaat nog niet, sterker nog, Coral komt amper of niet voor in al die duizenden tomatennamen (op de website van Ventmarin vond ik tussen de 13.000 tomatennamen alleen Coral en Coral Heat, maar van beiden kan ik geen enkele foto of meer informatie vinden op internet). En koraal doet me denken aan kleurrijk, kleurig, vrolijk, vriendelijk. Als je googled op Coral vind je de rozig zachtoranje kleur die ze ook echt heeft.

Ik vind het een erg toepasselijke naam. Ik hoop dat iedereen het met me eens kan zijn! Ik zal vandaag Hedwig, die de suggestie gaf, mailen.

Iedereen nogmaals hartelijk dank voor het meedenken!!

Ik zal haar (zie je, doe ik het alweer :-)) Coral Queen noemen, ik hoop er zoveel mogelijk zaden van te oogsten, en dan zal ze als gratis in de zadenlijst komen te staan (dat duurt nog een maand of 2 tot 3 hoor, zo half november, ik heb nog heel veel te doen voor die zadenlijst klaar is).

Direct hierna volgt een nieuw tuindagboek, in een nieuwe categorie, want we zijn begonnen met het veranderen van de tuin. En natuurlijk maak ik daar foto’s van :-).

 

15 reacties op De tomaat

Christa (Elst) 3 september 2013 om 09:35

Jaaa, heel mooi! Gefeliciteerd Hedwig!
En jij natuurlijk het meest Diana 🙂 met die prachtige tomaat waar ik nu al naar uitkijk!

Leo Liekens 3 september 2013 om 10:42

Gefeliciteerd,
goede naam en zoals Diana al schreef hij komt niet vaak voor.
Nu dus de geboortekaartjes ?

ria 3 september 2013 om 12:21

Een prachtige naam voor een prachtige tomaat!
Beiden gefeliciteerd.

Inge Wendrich 3 september 2013 om 14:05

hallo Diana,
Een leuke naam hoor!!, dat het maar een topper mag worden.
Groetjes, Inge

simone 3 september 2013 om 15:22

Hallo Diana, nu dit is een top naam! echt goed gekozen en nu maar wachten of je er genoeg zaad van kunt oogsten; want dat zien we allemaal met spanning tegemoet denk ik.

groetjes Simone

Hedwig 3 september 2013 om 16:55

Hoi allemaal,

Dank voor al die leuke reacties! Koraal is nu eenmaal mijn kleur dus die naam was snel gevonden. Ik hoop dat we volgend jaar allemaal kunnen gaan genieten van deze mooie tomaat, goed gedaan Diana!

En nu nog snel allemaal genieten van de komende 2 weekjes prachtige nazomer,

Groetjes,
Hedwig

johan 3 september 2013 om 20:01

graag zou ik me net als andere jaren alvast willen aanmelden voor de zadenlijst,
zodat ik lekker op tijd kan rondkijken nog voordat deze online staat..
enig idee wanneer?
ja… is al wel vroeg he?

Diana 4 september 2013 om 07:30

Hallo Johan,

Ik lees nu pas je berichtje, terwijl ik zojuist al had geantwoord op je mail.
In ieder geval staat je mailadres genoteerd, ik hoop je in november de algemene mail, met het bericht dat de zadenlijst op de website staat, te sturen.

groetjes,
Diana

Kathleen 3 september 2013 om 21:34

Hoi,

Prachtige naam en goed gevonden van Hedwig!
Proficiat aan allebei 😉

Groetjes,
Kathleen.

De Zandeik 3 september 2013 om 23:54

Een mooie naam voor een mooie tomaat.

Ben 11 september 2013 om 16:55

Hoi Diana,

is het een zaadvast ras (heb je deze al meerdere jaren geteeld) , of is het een F1, als het een F1 is zullen wij toch echt wat andere planten krijgen 😉 (ook leuk hoor daar niet van )

Diana 11 september 2013 om 19:45

Hallo Ben,

Nee hoor, ze komt uiteraard niet uit een F1-hybride.
Er wordt wel gesteld dat er tot het vierde jaar veranderingen in vorm, kleur, etc. kunnen voorkomen. Vanaf het vierde jaar is ze stabiel.

Er zijn tomatenrassen die na meerdere jaren telen niet stabiel blijven; voorbeeld is de Michael Pollan die ik dit jaar heb. Aan 2 verschillende planten zitten tomaatjes die volledig identiek zijn qua kleur en kleurpatroon. Maar bij de ene plant zijn de tomaatjes wel 2 keer zo groot als bij de andere plant. De kweker (Wild Boar Farms) herkent dit zelf ook, las ik op internet: http://tatianastomatobase.com/wiki/Michael_Pollan
Van dezelfde kweker heb ik trouwens nu ook de Berkeley Tie Dye Heart staan – die heeft precies dezelfde kleur maar is hier meer roma dan hartvormig.

Ik ga de Coral Queen zelf volgend jaar uiteraard weer telen (want ik moet volgend jaar kunnen herkennen of ze hetzelfde is als dit jaar). En ik ben bezig zoveel mogelijk zaden te winnen zodat ook andere mensen haar kunnen telen, ik ben benieuwd hoe ze hier en bij andere mensen volgend jaar groeit, bloeit en smaakt.
Natuurlijk mag ze pas blijven als ze stabiel is (en daar hopen we dan maar op :-)).

groetjes,
Diana

Ben 12 september 2013 om 08:25

Oke misschien dat we met zn alle wel meerdere leuke tomaatjes kunnen vinden uit het zaad van coral queen 🙂

Pia Lammers 13 september 2013 om 17:02

Proficiat met je Carol Queen, erg leuke naam!
Graag wil ik in november ook je zadenlijst ontvangen.
Heb afgelopen jaar ook zaad bij jouw besteld, we zijn erg enthousiast over je tomaten. Veel oogst gehad. Ik krijg ook weer inspiratie als ik je site lees.
Heb ook je appeltaartjam gemaakt, super!!!
Groetjes Pia.

Diana 14 september 2013 om 07:38

Hallo Pia,

Goed om te horen dat je een goede opbrengst aan tomaten hebt gehad!
Het mooie zomerweer zal daar ongetwijfeld ook aan hebben meegeholpen :-).

Ik hoop rond half november de zadenlijst klaar te hebben, heb er nog heel veel aan te doen (zowel aan de zaden zelf als de beschrijvingen). Ik heb je mailadres even in de lijst gezet van mensen die ik mail wanneer alles klaar is, dan krijg je dus vanzelf een algemeen mailtje met de link naar de zadenlijst wanneer die op de website staat.

groetjes,
Diana
(die volgende week weer appels kan plukken en jam kan maken :-))


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties