De tomaat

Tomaat van Diana meerIedereen die heeft gereageerd op de naam voor de nieuwe tomaat, heel hartelijk dank voor jullie reacties! Ik kreeg heel veel meer naamsuggesties dan ik had kunnen vermoeden. En er zitten erg leuke namen tussen! Ik heb natuurlijk ook moeten kijken of de naam al bestaat.

En ik heb meerdere keren gedacht ‘die naam’ is wel erg leuk!’. Maar toen ik Coral Queen zag staan, vond ik eigenlijk gelijk dat ze dat moest zijn. Ik moest grinniken om Queen, want ik noem haar ook altijd ‘ze’ en ‘haar’, de kleur maakt haar blijkbaar een meisje :-).

De naam bestaat nog niet, sterker nog, Coral komt amper of niet voor in al die duizenden tomatennamen (op de website van Ventmarin vond ik tussen de 13.000 tomatennamen alleen Coral en Coral Heat, maar van beiden kan ik geen enkele foto of meer informatie vinden op internet). En koraal doet me denken aan kleurrijk, kleurig, vrolijk, vriendelijk. Als je googled op Coral vind je de rozig zachtoranje kleur die ze ook echt heeft.

Ik vind het een erg toepasselijke naam. Ik hoop dat iedereen het met me eens kan zijn! Ik zal vandaag Hedwig, die de suggestie gaf, mailen.

Iedereen nogmaals hartelijk dank voor het meedenken!!

Ik zal haar (zie je, doe ik het alweer :-)) Coral Queen noemen, ik hoop er zoveel mogelijk zaden van te oogsten, en dan zal ze als gratis in de zadenlijst komen te staan (dat duurt nog een maand of 2 tot 3 hoor, zo half november, ik heb nog heel veel te doen voor die zadenlijst klaar is).

Direct hierna volgt een nieuw tuindagboek, in een nieuwe categorie, want we zijn begonnen met het veranderen van de tuin. En natuurlijk maak ik daar foto’s van :-).

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Christa (Elst)

Jaaa, heel mooi! Gefeliciteerd Hedwig!
En jij natuurlijk het meest Diana 🙂 met die prachtige tomaat waar ik nu al naar uitkijk!

Leo Liekens

Gefeliciteerd,
goede naam en zoals Diana al schreef hij komt niet vaak voor.
Nu dus de geboortekaartjes ?

ria

Een prachtige naam voor een prachtige tomaat!
Beiden gefeliciteerd.

Inge Wendrich

hallo Diana,
Een leuke naam hoor!!, dat het maar een topper mag worden.
Groetjes, Inge

simone

Hallo Diana, nu dit is een top naam! echt goed gekozen en nu maar wachten of je er genoeg zaad van kunt oogsten; want dat zien we allemaal met spanning tegemoet denk ik.

groetjes Simone

Hedwig

Hoi allemaal,

Dank voor al die leuke reacties! Koraal is nu eenmaal mijn kleur dus die naam was snel gevonden. Ik hoop dat we volgend jaar allemaal kunnen gaan genieten van deze mooie tomaat, goed gedaan Diana!

En nu nog snel allemaal genieten van de komende 2 weekjes prachtige nazomer,

Groetjes,
Hedwig

johan

graag zou ik me net als andere jaren alvast willen aanmelden voor de zadenlijst,
zodat ik lekker op tijd kan rondkijken nog voordat deze online staat..
enig idee wanneer?
ja… is al wel vroeg he?

Kathleen

Hoi,

Prachtige naam en goed gevonden van Hedwig!
Proficiat aan allebei 😉

Groetjes,
Kathleen.

De Zandeik

Een mooie naam voor een mooie tomaat.

Ben

Hoi Diana,

is het een zaadvast ras (heb je deze al meerdere jaren geteeld) , of is het een F1, als het een F1 is zullen wij toch echt wat andere planten krijgen 😉 (ook leuk hoor daar niet van )

Ben

Oke misschien dat we met zn alle wel meerdere leuke tomaatjes kunnen vinden uit het zaad van coral queen 🙂

Pia Lammers

Proficiat met je Carol Queen, erg leuke naam!
Graag wil ik in november ook je zadenlijst ontvangen.
Heb afgelopen jaar ook zaad bij jouw besteld, we zijn erg enthousiast over je tomaten. Veel oogst gehad. Ik krijg ook weer inspiratie als ik je site lees.
Heb ook je appeltaartjam gemaakt, super!!!
Groetjes Pia.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties