Planning 2014

Bestelde zadenWat een mooie dag voor een planning. Buiten regent het (en het waait). Ondertussen alweer verzonnen wat er met kerst op tafel staat. Tussen de bedrijven door nog even de tafellakens strijken en een boodschappenlijstje maken.

En toen ging de bel. De postbode, met de bestelde zaden uit Engeland, de bubbelenvelop paste niet door de brievenbus. Ik heb hem bedankt alsof het de kerstman was :-).

En dus stop ik dan even met al het andere. Eerst kijken of alles klopt. Ja. En wat het allemaal is (dat weet ik natuurlijk wel want ik heb het nog geen week geleden besteld, maar niks zo leuk als plaatjes kijken, beschrijvingen lezen, voelen hoe groot of klein de zaden in de zakjes zijn).

En bij bijna elke soort zie ik in mijn hoofd dan ook al een mooi plekje in de tuin. De feloranje Calendula Orange Star in de nieuwe tuin, voor de paarse kool. De Antirrhinum majus Night & Day in de verhoogde bak in de voortuin. De Ipomoea Rosita…….., poeh, die moet een speciaal plekje krijgen. De Tropaeolum Caribbean Cocktail gaat in de achtertuin (want ze kruist zo gemakkelijk met de andere kleuren die op de volkstuin bij tuinburen staan).

En zo begint na het bestellen en arriveren van de zaden het plannen. Nog niet alle zaden zijn in huis hoor, maar wel alles is besteld en dus kan ik aan de hand van wat ik heb en de lijstjes met wat ik heb besteld wel beginnen. Op deze pagina ben ik al begonnen met het invullen van soorten: Planning 2014. Nog lang niet klaar, ik moet nog met de planning van tomaten, pepers en andere eetbare soorten beginnen, maar met de bloemen ben ik op weg. Eindelijk :-).

Kerst 2013 parfait met blauwe bessenNu nog wel even verder met de andere dingen waar ik mee bezig was. Het dessert voor kerst is klaar. Parfait van yoghurt, mascarpone en Cantuccini, met gepureerde blauwe bessen (uit eigen tuin/vriezer). Een plakje vanaf gesneden en geproefd, en goed bevonden, en ze ziet er ook mooi uit (vind ik).

Snel terug de vriezer in. Met kerst krijgt iedereen een plak, en dan gaat er bij elke plak nog wat aalbessensaus (ook uit eigen tuin = vriezer) en erop nog wat verkruimelde cantuccini-koekjes.

Maar vanavond weer tijd voor de planning, misschien de pepers en paprika’s alvast eens uitzoeken en apart leggen.

Iedereen nogmaals fijne feestdagen!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angelique

Dat ziet op er alle fronten heel goed uit!!
Ook voor jullie heel fijne feestdagen.

Angelique

Oeps te vlug. Het moet natuurlijk zijn: dat ziet er op alle fronten heel goed uit 😉

iet

Jullie ook heel fijne feestdagen

Marinke

Jullie ook fijne feestdagen!

Jurrina en Rob

Ook voor jullie hele fijne Kerstdagen!
Op naar een heel mooi nieuw tuinjaar!

Clarien

Hallo Diana,

Wat een geweldige tuin en blog heb je! En wat leuk dat je ook met de planning bezig bent. Ik ben daar nu ook mee bezig en vind het nog best moeilijk. Ben zelf dit jaar begonnen aan een biologische tuin (op schrale grond..) Alles van nul af aan opbouwen.

Ik kom hier nog vaak kijken en inspiratie opdoen!

Kor

Jullie ook fijne feestdagen

johan

de link naar vergeten groente bij je favoriete adressen bevat een omleidingslus naar een reclame pagina…..
heb gelijk weggeklikt…….. dat is vast niet de bedoeling

meatfreak

Nog hele fijne feestdagen toegewenst! Kijk weer uit naar je planning van 2014, zal weer een hels karwei worden om een keuze te maken tussen al die soorten 🙂

Elly Opdam

Diana en Ruud
Beetje laat ! maar alsnog een fijne 2e kerstdag !
En voor het nieuwe jaar gezondheid en geluk en een mooi tuinjaar !
Groetjes Elly

Danielle B.

Dank je wel dat ik mag meegenieten van jouw tuin. Ben van het jaar begonnen in 2 grote bloembakken op hoogte, wat leuk. Heb diverse boeken gekregen voor mijn verjaardag en ben ook begonnen met een planning, maar ik spiek lekker bij jou. Ik wacht op de eetbare dingen, ik ben (nog?) niet zo van de bloemen. Goede jasrwisseling en veel tuinplezier in 2014, Danielle.

romeo

Wat een mooie site heb jij met uitgebreid info.. Ik ga je site zeker vaker bezoeken voor tuinier tips…

Bedankt voor alle informatie!

Rika

Hallo Ruud en Diana,

Een heel goed tuin jaar met zon en regen op zijn tijd
Niet teveel of te weinig, maar vooral heel veel gezondheid voor 2014.
Vriendelijke tuingroet Rika

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties