Tijd voor de website

Volkstuin 20-11-13Eigenlijk meer een melding dan een tuindagboek. En dat terwijl ik hele verhandelingen zou kunnen houden over de verschillende spierpijnen die ik allemaal heb :-).

Want dit is de tijd voor die-hards, niet voor mooi weer-tuinders. Koud, miezerig, grijs, donker. IJskoude, rode vingers als je potjes omspoelt in de regenton, uitglijden op het modderige looppad, de penetrante geur van verse mest die in je neus prikt tijdens het kruien, de modder die tot aan je ellenbogen lijkt te zitten als je een paar pastinaken uit de grond haalt. Elk seizoen heeft z’n charmes…..zegt men :-).

De foto is nog eind november gemaakt. Ondertussen zijn al weer groenten mee naar huis gegaan, en ook het bergje gezaagd hout ligt ondertussen thuis in het houthok te drogen voor volgend jaar. Ruud is ondertussen over de helft met spitten, en hoopt dat voor het einde van het jaar klaar te hebben.

En ik ruim op, oogst de laatste groenten, verwijder in elkaar gezakte eenjarigen, snoei de struiken en bomen. En ik heb eindelijk wat meer tijd voor de website. Vandaar eigenlijk dit tuindagboek, of dus melding.

Ik heb een kosmoskalender gemaakt, voor de laatste keer. Want eigenlijk gebruik ik die zelf maar heel weinig, ik koop de kosmosagenda en heb die altijd bij me. Maar voor de mensen die de afgelopen jaren via de mail de kosmoskalender vroegen, je kunt de kalender voor 2014, vinden op de pagina over het tuinieren met de kosmoskalender. Voor dit laatste jaar heb ik de kalender (in excel) en de uitleg (in word) open op de website gezet, zodat ook mensen die er toch nieuwsgierig naar zijn, het een jaartje kunnen proberen.

Alle verdere uitleg, en de 2 documenten, vind je op de genoemde pagina. Ik hoop dat de kalender en de uitleg goed geopend kunnen worden, ik heb dit nog niet eerder gedaan, en als mensen problemen hebben om het te openen, laat het dan vooral via het tuindagboek weten, wellicht kunnen andere mensen met meer verstand van dit soort bestanden meedenken…..

En verder ben ik op dit moment bezig om de inhoudsopgave op de voorpagina van de website te zetten. Sinds ik zelf een tablet heb zie ik zelf wat obstakels op mijn website (omdat het drop down-menu niet werkt), dus daar probeer ik wat aan te doen in de komende weken. En verder staan op het programma:

  • de tomatenrassen van dit jaar in de database voor tomaten zetten
  • een pagina maken over schorseneren
  • een pagina maken over Yacon
  • nog steeds een begin maken met een peperdatabase (hoewel ik daar over twijfel omdat er al prima databases op internet te vinden zijn)
  • de database voor eenjarigen aanvullen en aanpassen, heel veel foto’s erbij plaatsen en alles in die database overzetten naar hetzelfde type pagina’s als de andere databases, de pagina met inmaak en de zadenlijst.

En vooral die 2 laatsten zijn wel helse karweien, als ik dat eens af zou krijgen deze winter, dan zou ik heel tevreden zijn :-).

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janneke

Zo, de kosmoskalender ligt al weer in tweevoud, geseald en wel te wachten op januari. Hoewel ik goed begrijp waarom je er mee ophoudt, ben ik erg blij dat je hem dit jaar nog met ons deelt. Veel succes met al je plannen, ik zal ze op de voet volgen. Fijne decembermaand gewenst,
Janneke

Erny

Toevállig keek ik vandaag (wanneer zal ik de pepers in januari gaan zaaien) en had je de kosmoskalender er dus net op gezet. 🙂
Nou laat zich bij mij de kalender met Open Office goed openen. Met Microsoft Office Word lukt het niet.
De uitleg laat zich helemaal niet openen (maar die heb ik nog wel van vorige jaren!).
Bedankt! 🙂

Edda

Waar bestel jij de zaden van de rode biet Regala? Heb al veel gezocht op Google en bij jouw links van zaadhandels zonder resultaat helaas.

Edda

Helaas nergens te vinden. Ik heb zelfs op Duitse en Engelse sites gekeken. Gek hè!

Edda

Hoi Diana,

Inmiddels heb ik de vraag aan van der Wal gesteld en kreeg dit antwoord. Wellicht heb jij hier ook wat aan.

“Van het ras Regala wordt geen zaad meer geproduceerd.
Het is uit het assortiment genomen.
Het bieten ras Regala was een zgn. tuindersselectie die veel
in de tuinbouw werd gebruikt.
Zoals gewoonlijk gaat de ontwikkeling van selectie werk door
en worden de “oudere” rassen dan vervangen door nieuwe.
Voor Regala is nu Boro F1 hybride in de plaats gekomen.”

Groetjes,
Edda

Christa (Elst)

Ik kon het natuurlijk niet laten om ook even te zoeken naar zaden van de Regala, en ik vond dit, voor de echte liefhebbers (en talenwonders) 🙂
http://ogorod.ua/shop/1802/comm/semena-svekly-stolovoj-regala
Heb ooit een blauwe maandag Russisch geleerd en inderdaad, op het aangeboden zakje staat Regala!

Christa

Zullen we gewoon een oproep doen aan iedereen die nog Regalazaden heeft om deze te vermeerderen en te delen (of omgekeerd natuurlijk).

Hetty

Hallo Diana,
ik ben al druk bezig om mijn voorbereidingen te treffen voor volgend seizoen. Zaden zijn allemaal binnen dus volop voorpret. Ik zoek alleen nog een goede leverancier van bijzondere aardappelrassen. Vorig jaar door Vreeken laten leveren maar dit was niet naar tevredenheid helaas. Heb jij (of iemand anders die wil reageren?) nog een goed en betrouwbaar adres. Ik zoek de soorten:
Mayan Gold, Opperdoezer ronde, Mr. Little Yetholm, La Ratte, Duke of York en
Golden Wonder.
Bedankt alvast voor je/jullie moeite.

Edda

La Ratte hebben ze bij zaadhandel van der Wal.

ria

Ik koop wel eens bijzondere aardappelrassen bij Leven van het Land. (http://www.levenvanhetland.nl). Of ze de rassen hebben die jij speciaal zoekt weet ik niet, kijk maar even.
Ik ben er erg tevreden over. Ze verkopen de pootaardappelen per 10 of 25 stuks. Ook hebben ze een enorme sortering knoflook.

Succes met de zoektocht,
Ria

Christa (Elst)

Wat betreft Leven van het land: ik ben al weken aan het wachten op hun bestelinformatie over de aardappels. Het schiet nog niet erg op, ondanks vragen van mij hierover. Ik twijfel nu wel of ik niet alsnog naar Van der Wal ga, voor de zekerheid.

Roland

Goedenavond,
Ik heb een beetje opzoekwerk gedaan in de hoop u een beetje verder te helpen.

U vindt bij: http://www.heritage-potatoes.co.uk => Mr. Little Yetholm.

U vindt bij: http://www.thompson-morgan.com => Red Duke of York, Duke of York, Mayan Gold, La Ratte, Golden Wonder.

Pootgoed van Opperdoezer is blijkbaar heel moeilijk te verkrijgen? Het best kan u een teler contacteren, indien gekend.
Groetjes.

ria

Thompson & Morgan verzenden helaas geen pootaardappels naar Nederland.
Wat de Opperdoezer ronde betreft, ik heb een paar jaar geleden het volgende gedaan: Bij de supermarkt een zak gekocht, de grote exemplaren opgegeten en de kleine in de grond gestopt. Ik had een prima oogst en daarna ben ik met eigen pootaardappeltjes verder gegaan. Tot op heden gaat dat prima.

Sarah

Hallo Diana, ik wil je graag laten weten dat de manier waarop je alles over het moestuinieren met ons deelt, mij het gevoel geeft dat we ‘samen’ tuinieren. Jouw website is voor mij een bijna dagelijkse bron van informatie en plezier geworden bij het tuinieren én het koken/inmaken. Ook in deze koude wintermaanden. Nogmaals dank! ik geniet ervan.

Yvonne van der Male

Hoi Diana,
Kijk eens op:
Zoete princesse noble(stoofappel), lijkt het jou iets??
Groet Yvonne

Yvonne van der Male

En dit: rassenlijst appels library. Er staan meerdere pot appels op, zouden dat goede stoofappels zijn?!
Groetjes Yvonne

Elisa

Ook hier word er aan de site geknutseld. Ik wil zelf ook wat meer informatie over de moestuin gaan verzamelen. Altijd interessant voor beginners zoals ik 🙂

Hetty

Allemaal bedankt voor jullie inzet m.b.t. de rassen pootaardappelen. Ik ga aan de slag. Erg leuk om zoveel belangstelling te zien en merken. Fijn Diana dat we deze plek hebben. Mijn complimenten,
Hetty.

opi Bernard

Vandaag 30 dec. 2013
Wat een weertje zeg, ben ik eens wezen kijken in de natuur om mij heen.
Een vrij zonnige dag anders dan voorspeld natuurlijk voor vandaag , en het overvliegen van duizenden ganzen. (veel ganzen in de lucht, ze zijn voor de winter op de vlucht ) maar daar geloof ik niet zo in.
Mijn winterjasmijn staat bijna vol in de bloei, ik zie de sneeuwklokjes-neuzen ook al weer hier en daar een hyacintenknop , dus zonnetje kom maar hogerop mijn stadstuintje is er klaar voor . Mijn groentetuin geef ik nog rust al is de paardemestbult flink ingeteerd vanaf okt.
Eind maart is mijn streefdatum om alles klaar te hebben voor het komende groeiseizoen.
Ik wens jullie allen op deze leuke site een fijne jaarwisseling en een gezond vredig en gelukkig en groeizaam 2014.

Fijn om weer naar de volgende maanden te gaan om te poten, zaaien, stekken
enz. ik zie er naar uit, > jullie ook ? <

Vr.Groet,
Opi Bernard 7412 PA Dev.

Suhela

Bedankt voor nog 1x deze kalender!!! Ik vind hem superhandig en puzzel nog met een voor-mij-handig-systeem dat elk jaar weer verbetert. Volgend jaar toch maar de agenda kopen dus, maar dat vind ik eigenlijk ook wel heel leuk…! En fijn ook dit goede doel te steunen…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties