Tip van de week

WaterspuitGeen tuindagboek maar even een kleine tip. Maandag gekocht, bij Bas van der Heijden (tegenwoordig Dirk), hebben ze vast alleen deze week.

Een kleine plantensproeier met fijne vernevelaar. Met het pompje kun je de druk in de fles hoog maken en daardoor een seconde of 10 een zeer fijne nevel over zaailingen sproeien.

Ik ben er echt heel blij mee! Het is niks voor buiten of in de kas, daar zal door het niet heldere/schone water snel verstopping van de fijne vernevelaar komen door vuiltjes en algen.

Maar voor in huis heb ik haar nu al uitgeroepen tot de aankoop van het jaar :-).

En dat allemaal voor 2 euri. Ze geeft echt een heel fijne nevel (kun je zelf ook nog instellen geloof ik), zelfs de allerkleinste peperzaailingen schrokken en bewogen er niet van en zien er na de sproeibeurt fris uit. Maar geeft toch verrassend veel water, het water geven is snel gebeurd.

Geen nadelen? Nou ja, als de fles voor minder dan 1/3e is gevuld werkt het systeem niet meer en moet je het water even bijvullen. Vind ik geen probleem. En ik had nog een vrolijke blauwe, maar hoe verder in de week, des te groter wordt de kans dat je behalve de felgroene alleen nog maar afgrijselijk knalroze kunt kiezen, lijkt me ook geen probleem. En hoe duurzaam de sproeier en het materiaal is durf ik niet te zeggen, en voor 2 euri verwacht ik niet dat het 10 jaar mee gaat, maar alles voelt stevig en ligt prettig in de hand.

Nou ja, ze is hier een zeer welkome aanvulling tussen de gieter, plantenspuit, spuitje en flessenbroes. Ik ben er in ieder geval heel blij mee, dat lijkt me duidelijk :-).

Waterspuit met vernevelaar

Abonneer
Laat het weten als er
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
opi B.

Nauw gefeliciteerd met je nieuwe plantenspuit, goede aankoop voor weinig poen dat is duidelijk want tuinliefhebbers zijn tuurlijk wel wat zunige mensen als ik dat met mezelf vergelijkt.
Het is hier koud en mistig op dit moment en ik had mij voorgenomen om eens lekker de hortensia’s te gaan snoeien, dus nu dan eerst maar even computeren.

Fijne zonnige dag gewenst Diana.

Jeroen

Dank voor de tip, Diana. Ik ben gelijk even gaan shoppen. Heb nu een groene gekocht, past mooi bij mijn vingers 😉

margriet

Hoi Diana

Ik heb een vraag. Ik heb een zakje zaadcellen voor ananassen. Op je site vind ik dat ook terug. Nu zie ik alleen dat er 400 zaadjes in het zakje zitten. Om Tzt twee ruime potten met ananas kers planten te vullen hoeveel zaadjes zou ik dan ongeveer moeten zaaien? Ik dacht dat zaadjes veel groter zouden zijn en je maar een paar zou hoeven zaaien.

Groetjes margriet

margriet

Ananas kers. .. sorry automatisch woord correctie..

margriet

Dank je wel!

Saskia

Hoi Diana,
Ook ik heb een vraag, is het ook met paprika/peperplantjes mogelijk om deze wat dieper te planten zodat ze meer wortels gaan maken aan het stuk stengel dat in de grond zit?
Ik heb nl. wat paprikaplantjes die wat lang en ielig zijn, als dit bij tomatenplantjes zo is weet ik dat ze dieper gepoot kunnen worden en zo extra wortels aanmaken.

Groeten, Saskia.

Chantal

Leuk stuk in het AD!!! Je wordt echt superberoemd!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties