Uitgerust

Een tijdje hier geen tuindagboek geplaatst, maar ik had daar een goede reden voor.

Wij waren hier (de Noorse Fjorden):

Noorse Fjorden

Met deze dame (het ms Rotterdam):

ms Rotterdam Noorwegen

En we hadden het druk :-):

Wijproeverij op MS Rotterdam

En het was prachtig. En heerlijk. En ontspannen. En geweldig. En nu is het weer voorbij. En dat is ook goed. Want terug naar poes Lotje en natuurlijk naar de tuin. 8 daagjes weg en wat een verschil; alles zoveel groener dan vorige week. En zoveel groter, of langer, of wat dan ook. Ook het onkruid ja :-).

Maar de appelboompjes staan nu volop in het blad, de bessenstruiken groeien zelfs al weer ruim boven de besjes uit. De knofloken staan kniehoog. De worteltjes zijn eindelijk gekiemd. De 3 blauwe bessen staan vol in bloei, dat lijkt een grote oogst te gaan worden:

Blauwe bes bloeit

Jammer dat het komende week veelal gaat regen of miezeren, want nu enorm veel te doen en 8 dagen afwezigheid in te halen. Sojaboontjes zaaien, nieuwe andijvie en sla en stamboontjes en knolvenkel en nog heel veel meer wat ik nu even niet zo snel weet (ik moet er weer even “in komen”). En wieden, heel veel wieden. En tomaten dieven en al iets opbinden want sommige planten zijn al zo’n 50 centimeter hoog en hebben hun eerste bloempjes al. En nog wat soorten uitplanten, zowel in de kas als buiten. En wieden, had ik dat al gezegd? En water geven in de kassen. En oogsten. Rara wat wij vandaag eten:

BloemkoolGisteren alleen even gekeken, maar vandaag hard aan het werk (en de hele komende week ook nog wel). Of weken. Had ik al gezegd dat we veel moeten wieden? Maar onkruid vind ik niet perse een leuke laatste foto. Dus in plaats daarvan een foto van de Mimulus Magic White Blotch, in maart gezaaid, begin mei uitgeplant, en nu al in bloei!!

Mimulus Magic White Blotch

Dus nu snel naar de tuin, ik denk dat we gaan wieden 🙂

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janneke

Hallo Diana,
Wat fijn te zien dat jullie, ondanks de drukte, er ook lekker op uit gaan!
Maar ook blij dat je weer terug bent, hoef ik niet meer ongerust te zijn!

Groet,
Janneke

Alie

Nou, die vakantie had je wel verdiend! Het blijft leuk om je dagboeken te lezen! Vell tuinplezier deze wat koude maar mooie lente!

Aagje

Met veel plezier volg ik je blog. Zelf sta ik al een paar jaar te worstelen met een onkruid wat maar niet weg wil. Kweekgras! Bleh.
Wieden is niet het leukste klusje, maar wel een met voldoening hoop ik.
Succes!

Hetty Wijman-Velthuis

Goed dat je zo genoten hebt, ik gun het jullie van harte. Die ruggen van jullie lekker op rust gekomen…………….heerlijk. Succes met de achterstallige klusjes. Nog even een update, mijn kas van van Wijk is een zaligheid, mooie planten opgekweekt van tomaat (13 soorten van jouw kweek), kolensoorten (savooie-, bloem-, spits- en romanesco), pompoenen, komkommers (bush en marketmore ook wat van jou) en daarna de uitplant in de kas. Ik geniet!!!!! en begrijp nu het gevoel wanneer je van buiten naar je kas gaat om te werken. Het verschil in temperatuur, de windstilte en gewoon knutselen met je handen in de aarde, fijn hoor. Mooi dat jullie er weer zijn, tot een volgend bericht. groetjes, hetty.

Dees

Hallo Diana

Mooi he Noorwegen een schitterend land jullie zullen wel genoten hebben.
Je moestuin gaat tijdens de vakantie gewoon door met groeien en niet alleen de eetbaren planten helaas komt het onkruid er gratis bij.
De bloemkool die je op de foto laat zien staat zeker in de kas want die van mij zijn lang niet zo ver.

groet D’s

Hannah

Hallo Diana wat een mooie foto van de fjorden! Ziet er uit als een fijne vakantie/break. Ik kan me niet voorstellen nu een ruime week niet naar de tuin te gaan, per dag is deze al anders… Ik wil ook niets missen dit eerste jaar. Vandaag eindelijk een kas geplaatst en voorzien van tomaten/vijg/paprika, heerlijk! Minder goed nieuws is dat we last hebben van perzikkrulziekteschimmel, allemaal misvormde bladeren en een ander boompje in de tuin heeft er ook last van, gevolg van warme winter? gr, Hannah

Jessica

Hallo Diana,

Wat schrijf je toch altijd een leuke stukjes en hoe herkenbaar! Nu heb ik zelf een vraag, ik hoop dat jij misschien kunt vertellen wat het is… ik heb namlijk kropsla in potten en bakken geteeld, maar bijna alle plantjes zijn verkleurd naar roze. Weet jij misschien hoe dit kan en wat ik er aan kan doen?
Groetjes Jessica

Patrick

Blij dat je terug bent.,.. ik heb namelijk een vraag 🙂

Mijn kruisbessenstruik, 3 jaar terug geplant, heeft na het eerste jaar niet meer gebloeid en dus nu voor het 2e achtereenvolgende jaar geen bloesem of vruchten…. Staat vrij zonnig, iets op de wind….Wel groeit hij prima, is mooi open en ziet er gezond uit.
Maar wat kan het zijn? Ziekte? tekort aan iets?

Mayra

Wow, mooie foto’s van Noorwegen!

Agnès

Gnehgneh.. Wieden wieden en nog eens wieden.. hahaha
Hier ook, ben veel over mulchen aan het lezen.. gaat toch heel veel werk schelen denk ik..
Wiedze!

lina bakker

hallo Diana!
fijn om te merken dat jullie er ook eens op uit gaan, soms lijkt het wel of jullie niks anders doen dan de tuin (grapje)! Noorwegen is prachtig, alleen ik zag dat het eten een beetje behelpen was. gelukkig wel drank om het weg te spoelen! geniet van het leven!
groet, lina

Helma

Hoi Diana en andere lezers,

Je hebt er in elk geval van genoten. En een keer de inwendige mens goed verwennen kan geen kwaad.
Even een totaal ander ding, hier op de tuin staat al jaren een rabarberplant. Groot, alleen jammer dat er ieder jaar bloemen inkomen. Veel rabarber oogst ik er dan ook niet van. Dit jaar heb ik de plant laten doorschieten. Mooie bloemen dat wel, maar wat nu? Kan ik de plant het beste opruimen en een nieuwe planten of..?

Inge Wendrich

Hallo Diana,
Terug van weggeweest, lekker hoor, ik weet niet hoe jij het ervaart, maar ik vind thuis komen ook altijd weer lekker, hoe fijn een vakantie ook is.
Bij ons ook krulziekte in de perzik, boompje staat nu voor het derde jaar, vorig jaar kon ik nog wat redden door de zieke blaadjes te plukken, maar nu heb ik alles eraf gehaald, en gisteren het kale boompje met “naturen”
Bourdeause pap bespoten, BIO, ik weet niet of ik hier goed aan doe, ik ben eigenlijk tegen spuiten, maar zag geen andere oplossing.
We wachten het af.
Verder lekker bezig.
Groetjes Inge.

Anders moet hij eruit! Ik hoop dat het goedkomt.

Helma

Diana,
Bedankt voor je antwoord. De plant staat nu ongeveer 4 jaar op deze plek .dit was een stek van een rabarber plant op mijn oude moestuin. Daar heeft hij het altijd voorbeeldig gedaan. Degene die de tuin daar heeft overgenomen geniet nog steeds van deze plant. Voor mij is nu de oplossing een scheut eraf halen en op een andere plaats planten. I.p.v. ieder jaar de bloemen eruit halen, met als resultaat weinig rabarber.
Groetjes,
Helma

miep

dat hebben jullie wel verdient.
groetjes miep

Michelle

Heeft iemand enig idee hoe ik muizen van mijn balkon kan weren? Heb nu muizenvallen en dat werkt ook wel maar ik hoop dat er ook een andere oplossing is dat ze er gewoon niet meer komen.

Ze begonnen met het eten van blaadjes sla maar nu knagen ze volledige stengels af van O.a komkommer paprika en meloen.

Hoop dat iemand een oplossing weet
Groeten Michelle

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties