Water

Zo, het kan maar duidelijk zijn waar dit tuindagboek over gaat:

Water tuin Willem

Dit is gelukkig niet onze tuin, dit is de tuin van onze naaste buurman. Maar wel echt vreselijk, voor hem, voor de tuin, voor de oogst, en voor de groentewortels en beestjes die aan het verzuipen zijn.

Nee, dan onze eigen tuin:

Volkstuin na regen

Dat lijkt droger. Het zal wel komen omdat het stro op het water drijft, geen idee, ik had geen enkel behoefte om onder het stro te kijken, mijn humeur was al tot ver onder de zeespiegel gedaald toen ik de tuin van de buurman zag.

En wat doe je, als je tuin er zo uit ziet, je de weerberichten ziet (voor aanstaande donderdag wordt 22 millimeter regen voorspeld, misschien kunnen we rijst gaan verbouwen), en het humeur net zo slecht is als het weer?

Koken natuurlijk :-)!!

En dus kijken we nog even snel naar de lucht:

Tuincomplex bij regen

Ja, nieuwe buien in aankomst! Snel even de tomaten, pepers, paprika’s en aubergines tikken in de kassen, en rabarber oogsten:

Rabarber stengels

En vervolgens toch nog in de regen naar huis fietsen. Tuurlijk, kan er ook nog bij.

Maar in huis is het droog, en in de keuken brandt (met dank aan het donkere en natte weer) het licht. Uiteindelijk had ik na het schoonmaken iets meer dan 3,5 kilo rabarberstukjes.

Rabarberstukjes

Moes, jam, chutney? Wat zal ik er eens mee maken? Moes wordt het, maar dan niet van die natte moes, rabarbermoes uit eigen inmaak kan soms zo dun zijn. En dus besluit ik om 1/3e deel van de suiker te vervangen door geleisuiker, om iets meer binding te geven.

Er zijn nog wel wat mensen die de smaak van geleisuiker niet lekker vinden, ik heb vast geen geweldige smaak maar ik proef het niet. Geleisuiker is in principe suiker die wordt aangevuld met pectine dat is geoogst uit fruit (zoals appelklokhuizen,  citroenschillen, etc.), plus wat ascorbinezuur voor de houdbaarheid (en dat is vitamine C, ook van organische oorsprong). Ik vind er eigenlijk niks mis mee, zowel qua smaak als qua gezondheid niet – tenzij ik wil nadenken over hoeveel suiker ik wil gebruiken, maar dat wil ik niet als ik rabarber inmaak, rabarber zonder suiker is voor mij geen optie :-).

En zo verbetert mijn humeur langzaam, tijdens het uitkoken van de potjes, het pruttelen van de rabarber, het wordt zelfs bijna warm in huis van al dat gekook.

Rabarbermoes met sinaas en gember

En zo is het geworden, in totaal heb ik 12 potten met rabarber, mooi donkerroze van kleur, iets dikker dan moes, iets dunner dan jam. En terwijl ik dit schrijf proef ik mijn zelfgemaakte brouwsel op een cracker. Goed gelukt, lekker!! Ik heb op 3,5 kilo rabarberstukjes gebruikt:

  • 1 kilo geleisuiker speciaal
  • 1,5 kilo gewone suiker
  • het sap van 3 sinaasappels
  • de fijne rasp van 1,5 sinaasappelschil
  • 4 tot 5 centimeter fijn geraspte verse gember

En wij vinden het lekker zo, wel echt zoet, maar ook duidelijk nog flink zuur (waar je even zo’n speekselvloed van krijgt bij de eerste hap, en soms zelfs een klein traantje in je ogen 🙂 Duidelijk sinaasappel maar niet overheersend, juist aanvullend, en hetzelfde geldt voor de gember. Deze houden we erin, ‘receptbewarenswaardig’ vinden wij. Ik zal het recept ook bij de inmaakrecepten gaan zetten.

En dat brengt me gelijk bij een voor mij echt belangrijk punt; ik hoop tijd te vinden om het recept te plaatsen maar ik heb het heel erg druk. Ik heb meerdere keren gevraagd om wat minder reacties in mijn tuindagboek maar toch worden het er elke week meer. Ik ben  minimaal 2 uur bezig met vragen beantwoorden, elk dag. En dat wordt me teveel. En ik vind het heel lief dat andere mensen me willen helpen en dan antwoord geven, maar soms ben ik het dan (pietepeuterig als ik kan zijn :-)) niet eens met het antwoord, of ik wil nog iets aanvullen. Ik heb in mijn vorige tuindagboek een record gebroken; meer dan 100 reacties op 1 tuindagboekje (inclusief mijn antwoorden natuurlijk). Ik kan het niet meer aan, ik geef het toe :-).

Ik ben nu ook vaak op internet aan het zoeken naar een oplossing voor een probleem van iemand anders, terwijl iedereen ook zelf kan zoeken, wat ik kan vinden kan iedereen vinden want ik heb nergens voor geleerd.

Ik moet dus gaan verzinnen wat ik wil; wil ik schrijven: tuindagboeken, nieuwe hoofdstukken, want ik heb echt ideeën en plannen genoeg voor nieuwe pagina’s, oude pagina’s bijwerken, met nieuwe foto’s die ik op bestaande pagina’s toe kan voegen, aanvullingen op teksten, etc.). En wil ik nog een zadenlijst maken, ook enorm veel werk, oogsten en schonen, drogen, verpakken, maar ook de beschrijvingen en foto’s van al die soorten. Of wil ik vragen beantwoorden van mensen. Als ik ook nog gewoon mijn eigen tuin wil onderhouden (en op tijd naar bed wil :-)), zal ik moeten kiezen. En help me daar vooral bij, want ik vind alles leuk, maar heb niet voor alles tijd. Ik moet of het plaatsen van reacties op mijn tuindagboek gaan schrappen (want vragen of mensen minder reacties willen plaatsen heeft bewezen geen nut te hebben), of stoppen met de zadenlijst, of nieuwe pagina’s en het bijwerken van oude pagina’s uit mijn hoofd zetten.

Tot slot nog even terug naar de tuin (en het weer); de weeronline belooft dat na die 22 millimeter die er donderdag valt (ik ben er nu al bang voor 🙂 ), beterschap in de vorm van een droge warme periode. Lijkt me heerlijk!

En dus hopen we misschien over 2 weken de eerste rijpe tomaatjes te oogsten. Dit jaar weer erg leuke soorten, o.a. deze:

Tomaat Striped Roman onrijp

Ziet er bijna niet meer uit als een tomaat zoals je die in de winkel ziet, ze heet Striped Roman. Ik vermoed geen geweldige smaak bij rauwe consumptie (te droog) maar des te meer als basis voor soepen en sauzen.

En ook leuk:

Dianthus superbus Spooky

De eenjarige Dianthus superbus Spooky, leuke naam ook (voor wie het stukje op de Pokon-website nog niet heeft gelezen, vorige week heb ik daar een stukje geschreven over; de toepasselijkheid van rasnamen).

En dan nu even snel naar de tuin, om even te tikken, en te kijken hoe de tuin er na alle regen van gisteren bij ligt, even een bolletje knoflook oogsten, de in trays gezaaide knolvenkel, pastinaken, rucola, krulandijvie, savooikool, etc. water geven (verder water geven zal niet nodig zijn :-), een krop sla meenemen voor het avondeten, en dat is alles. Maar ik denk wel vaker een half uurtje naar de tuin te gaan voor dat soort klusjes en dan 3 uur later pas weer thuis te komen (zonder een idee wat ik nu eigenlijk in al die tijd heb gedaan, van alles wat blijkbaar).

Graag hoor ik wat mensen die mijn tuindagboek lezen het liefst willen, het maakt het misschien makkelijker om zelf de keuze te maken; vragen beantwoorden, schrijven, zadenlijst.

Edit maandagavond 22.30 uur: ik heb al enorm veel reactie gekregen, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank!! En nu gaat er iets mis, telkens blijft bij het schrijven van een nieuwe reactie het mailadres van de schrijver daarvoor in de reactiebalk staan. Wellicht overbelasting :-). Ik heb in ieder geval voor nu maar even de mogelijkheid tot reageren uitgezet. Voor alle duidelijkheid. Ik hoop het te kunnen repareren, want anders is dit wel een erg abrupt einde 🙂

 

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem

Goed, dan reageer ik dit keer wel even 🙂 Wat mij betreft schrijven.
Misschien goed dat de vragenstellers voor een vraag te stellen eerst even Googlen of misschien naar http://www.moestuinforum.nl.

Suus

Schrijven én zadenlijst! Ik haal info en herkenning uit je stukjes en de vragen die ik hier niet beantwoord zie, zoek ik wel op op het grote wijde web :-). En door je zadenlijst heb ik veel nieuwe planten leren kennen – en ik merk dat ik voor vertrouwde planten ook best vaak je website als naslagwerk gebruik.
Trouwens geweldig dat je het probleem zo duidelijk verwoordt en de vraag stelt.

Joris

Naar mijn mening is het “allemaal” even belangrijk omdat het van iemand komt met eigen levenservaring en juist niet zomaar uit boeken of van het internet. Want als je het internet moet geloven dan kan volgens mij alles :p
Wat ik zou doen is een gulden middenweg zoeken en de zaken wat combineren. Heb je eens geen tijd voor een reactie…misschien gaat er dan wel iemand anders zijn mening geven?
geen tijd voor vandaag een artikel? misschien dan binnen enkele dagen.

Het zal misschien allemaal wat langzamer gaan maar we hoeven dan zeker ook niets te missen 🙂

Ik heb hier trouwens op mijn werk ook iemand die al even een moestuin heeft en als ik nu een ervaring heb die ik nog niet had gezien of wist dan vraag ik eerst zijn advies. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook zelf het fenomeen dat er nieuw gevormde paprikaknippen gewoon na enkele tijd afvallen, zonder ziek te zijn op het zicht. Wij denken nu samen dat het normaal zal zijn, misschien te weinig voeding of energie voor al die 10tallen kleine knopjes?

Ik wens je allessinds veel succes met welke beslissing je ook neemt en de informatie die reeds op deze site te vinden is is super 😉

Hansje

Ontzettende leuke en leerzame blog! Geniet er al een hele tijd van. Subiet stoppen met de vragen, oeverloos.
Doe wat jij zelf het liefste doet, ik denk dat wij daar ook heel blij mee zullen zijn. Veel succes!

Christel

Ik ga ook zeker voor schrijven en zadenlijst.

Gisela

Schrijven!!! Ik leer zoveel van jouw blog, echt super leuk! De wekelijkse berichten zijn gewoon erg handig om te vergelijken met mijn eigen tuin 🙂

Sjaak

Dag Diana,

Het schrijven en de zadenlijst vind ik persoonlijk erg leuk. Een vraag stellen doe ik nooit, heb ik internet en medetuinders voor. Ik vermoed dat het lezen van en reageren op berichten veel tijd kost. Doe gewoon de dingen die zelf het leukst is. Je site is erg duidelijk en informatief.
De zaden die je gestuurd hebt deze winter zijn bijna allemaal opgekomen!!

Succes met het water! Bij ons in Woerden is het net zo!

Michiel

Schrijven natuurlijk! Dan wordt je site nog mooier en completer. En helemaal met Willem eens: Het moestuinforum doet al uitstekend dienst als vraagbaak.
Groeten uit Rotterdam waar we nu eens bezig zijn met een recordpoging onderwatersnijbiet en – kropsla kweken.

Angelique

Dan van mij ook maar een al genoemde reactie: Schrijven en de zadenlijst alstublieft. Op http://www…. kun je zoveel zelf vinden en als jij het altijd beantwoord, zoeken de mensen ook minder. Is wel makkelijk zo. Succes met beslissen!

Yvonne

Als trouwe fan wil ik deze keer wel reageren.
Je stukjes zijn leuk om te lezen, motiverend (zelfs nu met al het water) en informatief.
Voor informatie, vragen, problemen raadpleeg ik je site heel vaak , zelfs vaker dan het Velt-boek. Ik heb al meerdere recepten van je gemaakt, allemaal even lekker. Via de zadenlijst heb ik voor mij onbekende planten leren kennen die nu in mijn tuin staan.
Kortom mijn voorkeur gaat absoluut uit naar schrijven en zadenlijst,
Ik denk ook dat je hiermee meer mensen bereikt dan met individuele vragen beantwoorden. Mensen kunnen ook zelf op zoek gaan naar antwoorden en tuinieren is ook iets wat je door zelf te proberen en ervaren moet en blijft leren.
Vaak zijn het ook nog vragen waarvan de antwoorden al op je site staan.

Saskia

Hoi Diana,

Allereerst moet je kiezen wat je zelf het leukste vindt. Dan blijft het leuk om te doen. Ik lees jouw tuindagboeken nu bijna twee jaar en blijf ze heel fijn vinden, maar veel vragen kun je gewoon op jouw site vinden. Als je graag onze mening wil zeg ik : schrijven!!!
Ik begrijp dat je nog heel veel ideeen hebt voor nieuwe pagina’s. Kijk er nu al naar uit!

Sjoerd

De blog vind ik al een paar jaar een genot om te lezen! En om eerlijk te zijn lees ik de reacties praktisch nooit. De zadenlijst is ook uniek en superleuk, dus ik zou zeggen: laat anderen maar reageren op vragen 🙂

Machteld

Hoi Diana,

Ik lees de igfo op jouw site ook al sinds geruime tijd, heb er zoveel van opgestoken! En vind het vaak ook veel duidelijker, concreter, praktischer dan (moes)tuin boeken. Je blogs vind ik ook fantastisch. Voorkeur dus voor het schrijven!!!

Ik denk dat er nu ook veel ‘stille’ lezers zijn die geen vragen stellen. Als je gaat focussen op vragen beantwoorden, zal je blog voor hen minder interessant worden denk ik.

Maar uiteindelijk eens met wat eerder ook al werd aangeeven. Je moet doen wat jij leuk vindt, het is jouw site! 😀

Groetjes! Machteld

Yvonne

Schrijven en zadenlijst! Leuk als mensen reageren maar sommige zijn wel erg lang van stof en makkelijk. Zoek in jouw site en op internet en gij zult het antwoord vinden!

Ria van Munster

Ik reageer niet zo vaak, maar ik lees wel altijd alles, ook alle reacties en antwoorden. En heel vaak is het zo dat men door zelf even te zoeken het antwoord al kan vinden.
Ik raad je zeker aan om voorrang te geven aan je eigen tuin, aan je zaden, aan je inmaak en ander gekokkerel. En daarna pas aan je leuke schrijfsels.

Hartelijke groeten,
Ria

Nina

Hoi Diana, ik zal de stilte (van mijn kant) ook doorbreken om mee te stemmen:
#1 schrijven!
#2 zadenlijst
#3 schrijven!
#4 zadenlijst
#5 evt. reacties…
😉 Groetjes, Nina

Wilma

Hallo Diana,

Ik geen nooit een reactie, maar nu wel.
Voor mij schrijven (inclusief de lekkere en bruikbare recepten) en de zadenlijst.
En kies wat je zelf graag doet.
Veel succes verder nog.

Wilma

Ruben

Mijn voorkeur gaat ook absoluut uit naar schrijven en de zadenlijst!
Je zou ook alleen de vragen kunnen beantwoorden waar je zo 1, 2, 3 uit je hoofd het antwoord op weet. De rest kan je dan alsnog doorsturen naar het moestuinforum of ze gewoon eerst zelf grondig laten zoeken 🙂 Al kan ik me voorstellen dat je dat liever niet doet als het in je aard zit om iedereen tevreden te willen houden…
Misschien is het ook een idee om een stukje op je homepage te schrijven over het stellen van vragen en dat je liever hebt dat mensen dat niet teveel doen (met eventueel een link naar je pagina met ‘favoriete sites’ erbij).

Succes met beslissen wat je gaat doen!

Saskia

Schrijven!
Je moet in ieder geval vooral doen wat goed is voor Jouzelf!
Ik lees jouw site heel vaak, vooral als naslagwerk, maar als ik iets niet weet en daar niet vind, dan zijn er allerlei andere best betrouwbare sites, ik heb nog een paar boeken, en buurmannen op de moestuin. Andere mensen kunnen vast ook wel dit soort alternatieve oplossingen voor als ze iets niet weten te vinden!

Jeroen

Je eigen tuin op een! En af en toe wat schrijven om je ervaringen met ons te delen. Je bent niemand iets verplicht…!

Marjolein

Hoi Diana,

Voor mij een ‘no brainer’; blijf alsjeblieft schrijven en zadenlijsten maken! Je website is, met alle leuke en leerzame info en de prachtige foto’s, een soort instituut geworden, en als ik een vraag heb, dan ga ik altijd eerst bij jou op zoek naar antwoorden.

Het geven van reacties en het beantwoorden van vragen is volgens mij gewoon een beetje uit de hand gelopen. Je doet het heel goed en heel plichtsgetrouw, en dat is heel erg aardig, maar je maakt het mensen misschien wel te gemakkelijk op die manier. Want met een klein beetje moeite is bijna alles op je site te vinden, en anders is de rest van het internet geduldig.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je vooral doet wat jou het beste past. Succes met kiezen, en nog maar weer eens bedankt voor de vele uren leesplezier!

Groetjes,
Marjolein.

Ruben

Schrijven!

GroentePiet

Hoi Diana,

Alleen het idee al: stoppen met schrijven…
Daar moeten wij toch niet aan denken, hè medevolgers 🙂
Altijd lekker even in de pauze kijken of Diana iets geschreven heeft, nee, dat wil ik echt niet missen.
Zelf doe ik (nog) niets met de zadenlijst, maar blijkbaar ook een grote favoriet van velen onder ons.

Ik zou het beantwoorden van vragen aan je volgers onderling overlaten.

Een mens is nou eenmaal geen duizendpoot. Rond deze tijd van het jaar is het gewoon heel druk met een groentetuin. Je kunt er zowat heel de dag mee vullen. Daarnaast ben je ook nog blogger, kok, heb je je gewone huistaken, wil je je sociale contacten onderhouden etc etc. En soms moet je dus ook tijd vrijmaken om de batterij op te laden, voordat hij echt helemaal leeg is ….

Sterkte met het maken van je keuze(s) :-).

GroentePiet

Ja, je komt uit de zorg hè? 🙂
Ik zit er nog … Ja, en af en toe in Spijk 🙂

De Mecheleer Barbara

Tomaten hebben de plaag in 1 serre! Dank aan het natte vochtige weer! Zo erg na opkweken plantjes begin maart!

jacqueline

Ha Diana,

Schrijven en de zadenlijst zou ik zeggen! Maar natuurlijk moet je doen wat je het liefste doet! Ik had wat opstart problemen met de paprika/peper/tomaat die ik van je had, maar het zijn hele mooie planten geworden. Ik had daarna niet meer gereageerd, maar bij deze een aantal maandne later alsnog 🙂

Succes!

Groetjes,
Jacqueline

Kristof

Diana,

Ik reageer meestal ook niet, maar hierbij mijn reactie. Ik ben zelf begonnen aan het maken van een website en daar kruipt extreem veel werk in. Dus ik begrijp jouw probleem. Jij bent een gepassioneerd persoon en ik heb het gevoel dat je het moeilijk kan loslaten. Ik zou zeggen doe vooral waar je zelf zin in hebt. Moest ik persoonlijk kiezen, dan zou ik het antwoorden laten. Je wint dan toch 2 uur per dag en je zet misschien standaard op het einde van je dagboek dat je wegens gebrek aan tijd er op rekent dat vragen beantwoord worden door andere lezers. Nog veel succes!

Carla Boskma

Hoi Diana
Volgens mij moet je kiezen voor je tuindagboek en zadenlijst. En uiteraard voor je eigen leven ( inclusief moestuin). Ik heb veel geleerd van je site.
Gr. Carla

Ingrid de Baat

Hallo Diana,
Voor mij ben je de internet-tuinvriendin die hetzelfde meemaakt als ik in mijn tuin.
Ik zou het fijn vinden als je blijft schrijven en de zadenlijst blijft maken.
Kies in ieder geval wat je zelf het fijnste vind, want dat is het belangrijkste.
Lieve tuingroetjes, Ingrid

Hanneke

Eens met velen voor mij: stoppen met het beantwoorden van vragen. Mensen kunnen Google gebruiken of op het moestuinforum kijken, en als jij bij de helpdesk van een tuincentrum had willen werken, dan was je wel bij de helpdesk van een tuincentrum gaan werken. 🙂 En lekker doorgaan met je dagboek schrijven en alle dingetjes die je leuk vindt en waar je tijd voor kan vinden.

Fijn trouwens dat jouw tuin niet onder water staat, ik duim voor je dat het ook onder het stro reuze meevalt!

Boer Jennes

Diana, je bent gewoon mateloos populair! Bij Google kom je bij een zoektocht naar groente telen steevast bovenaan te staan. Dus ik begrijp heel goed dat je keuzes moet maken.
Je artikelen vind ik heel informatief, en met mij vele anderen gezien de vele reacties. Maar als ik jou was zou ik stoppen met reageren op de individuele reacties. Daar zijn de diverse fora meer voor geschikt. En zie je een rode draad in de reacties? Schrijf er dan een artikel over, dat kost veel minder werk.
Laatst noemde mijn buurman tuinder mij “de meester” en dat vond ik onterecht. Dus zei ik tegen hem dat ik mijn kennis voornamelijk haal van het Internet van “een meesteres”. Oh? zei hij, bedoel je Diana?

Charlotte

Dag Diana!

Wat mij betreft blijf je schrijven en de zadenlijst doen! Graag zelfs. Je schrijft altijd op een leuke leerzame manier. En met humor! De foto’s in je verhalen vrolijken het ook helemaal op! En blijf fijn tuinieren!
Hartelijke groeten, Charlotte.

Thony de Waal

Hoi Diana,
een afwijkende reactie van mij. Ik zou het liefste zien dat je zadenlijst de hoogste prioriteit krijgt.
Daarna graag blijven schrijven, ik lees het altijd en heb er veel momenten van herkenning in en ook haal ik er goede adviezen uit.
Het beantwoorden van vragen kan wat mij betreft stoppen. Er zijn zat forums voor vragen.
Je zou hoogstens een contactformulier kunnen handhaven voor als mensen iets nuttigs toe te voegen hebben. Ik meen dat je zelf ook wel eens een vraag hebt. Maar de druk om er dan meteen antwoord op te moeten geven voor de rest van de wereld er mee aan de haal gaat is een stuk minder.
Ook niet onbelangrijk: er moet ook een mogelijkheid overblijven om te laten weten dat we je schrijfsels waarderen 🙂

Diniedam

Kort en krachtig;
Schrijven en de zadenlijst natuurlijk!!
Groetjes,
Danielle

yvonne

Hoi Diana,

ik gebruik je tuindagboek heel vaak als referentie voor mijn eigen tuin. Zo van: ‘o, diana gaat nog rucola zaaien dus blijkbaar kan dat nu nog. dat ga ik dan ook snel nog doen. ‘ En ik gebruik de info op je site vaak als naslagwerk, bijvoorbeeld toen ik een kas ging kopen. Echt heel erg informatief!
Eerlijk gezegd gebruik ik alleen je recepten niet:) Maar dat ligt niet aan jouw recepten maar aan het feit dat ik meer dan drie boekenplanken vol met kookboeken heb!
Wat je ook kiest om te delen met ons: in mij blijf je een trouwe lezer vinden!
groetjes,
yvonne

Diniedam

Hoi Diana, of mijn berichtje komt nu 2x of ik heb zelf wat fout gedaan.
Ik wilde je iig ook zeggen…
Schrijven en zadenlijst!;-))))

Groetjessss Danielle

Ghislaine

Mijn mening als trouwe lezer die geen reacties plaatst: eerst je eigen leven, je tuin en lekker de keuken in, dan je stukjes en dan zadenlijsten. Reacties geven gewoon lekker laten zitten. Mensen zijn volgens mij liever lui dan moe, ze kunnen best zelf even zoeken 🙂

Lotte

Hahahahhaa, volgens mij nog nooit een dagboek gezien waar zo snel, zoveel reacties op gekomen zijn. Dit gaat je vorige record doorbreken hoor! 🙂
Wel heel fijn dat alle medelezers zo eensluidend zijn in de meningen en waardering!
(Ik voeg mezelf daar bij deze maar meteen aan toe)
Oh, en moet een heeeel klein beetje gniffelen, dat je ook hier alle reacties weer beantwoordt – hihihi. Hoeft niet joh!

Linda

schrijven !

Margriet

Schrijven! En zadenlijst. Heerlijk om te lezen en inderdaad is het meeste op je website terug te vinden. En anders wel via Internet. Succes met kiezen maar kies vooral wat je zelf het leukste vindt!

Groetjes margriet

Rika ter Beek

SCHRIJVEN. SCHRIJVEN SCHRIJVEN.!!!!!!!!!

Lieve tuingroet. Rika

Liesbeth

Hoi Diana,
Blijf vooral genieten van het moestuinleven. Het moet geen werk worden hè. Ik heb zelf geen moestuin of plannen in die richting maar lees al enige jaren met veel plezier je stukjes. Ga dus vooral door met schrijven en laat die vragen langs je heen gaan. De vragers hebben je website op internet gevonden. Het lijkt me dat ze hun vragen daar dan ook kunnen vinden. Een kwestie van zoeken.
Hopende op drogere tijden en een goede oogst mvg,
Liesbeth

Annemieke

Je tuin, je leven en dan:
schrijven en zadenlijst, natuurlijk. Zo waardevol. 🙂

En ook hier niet op reageren, ik weet dat je vraagt om een mening (dapper) en dan bedankt voor het krijgen daarvan. Is genoeg voor mij.

Groet! En succes met je keuzes.
Annemieke

Agnita

Je stukjes maken jouw website nu net zo leuk.
Ik zou lekker stukjes schrijven waar niemand meer reactie op kan geven
en daarnaast je eigen forum, met een aantal hoofdstukken (zoals je die zelf ook al hebt: groenten, fruit, ziektes, zaaien en misschien nog een paar),waarin je lezers hun vragen en ideeën in kwijt kunnen en elkaar helpen. En alleen als je tijd/zin hebt kun je dan eens een keertje ook iets beantwoorden. Vergt wel wat discipline natuurlijk 🙂
Ik ben ook geen computernerd, dus ik weet niet of het veel werk is een forum aan je website toe te voegen, maar eenmaal klaar ben je ook klaar
succes met alle ideeën van iedereen

Ronald

Diana,

Gewoon regelmatig jouw ervaringen kunnen lezen; super!
(en vanalles te vinden in het archief; ik zoek vaak zelf via google en kom dan toch weer bij jou terecht ;-))

Groetje,
Ronald

cees

Hoi Diana,

als ik ook nog wat mag roepen: de zadenlijst moet blijven!
Overigens iets heel anders: het emailadres van degene die hier als laatste een reactie geeft blijft “in Cache” . Ik heb nu dus Ronald zijn emailadres en degene na mij mijn adres…

gr Cees

Letty

Ik reageer ook nooit maar als antwoord op je vraag: SCHRIJVEN EN ZADENLIJST

Wilma

Schrijven en zadenlijst!

Antwoorden op vragen kan iedereen op internet vinden.
Het is alleen makkelijk om jou de vraag te stellen en altijd zo snel antwoord te krijgen!
Jammer dat het niet mogelijk is om alleen echt moeilijke vraagstukken te behandelen.
Er is geen middenweg denk ik.
Dus aan jezelf denken en de dingen doen die jij leuk vind! We krijgen zoveel info van je met je tuindagboek, dus alsjeblieft daarmee doorgaan!
Hartelijke groetjes, wilma

Irene

Hallo Diana,
Je hoeft niet meer te turven denk ik want de reacties zijn overduidelijk!
Ook ik lees met heel veel plezier je blog en hoop dat nog lang te kunnen doen!
Uit de bij jou bestelde zaden komen verassende mooie planten en ik kijk al weer uit naar de nieuwe Zadenlijst.

Letty

Wat mij betreft: Schrijven en zadenlijst

Dinet

Hoi Diana,

Ik vind het aan jou, ik ben blij met alles (maar vooral wat je schrijft en de zadenlijsten) …

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties