Wedstrijd en stoofperen

Zoals beloofd, een kleine wedstrijd, met als prijs zaden uit mijn aanstaande zadenlijst (waar ik nog heel, heel druk mee bezig ben 🙂 ).

Ik heb de wedstrijd zelf op de website van pokon geplaatst, daar kun je de uitleg en de foto’s van 15 verschillende soorten zaden vinden die te raden zijn.

Edit: de wedstrijd is ondertussen al geweest, als je nog interesse hebt in de uitslag, dan kun je die hier vinden: Uitslag wedstrijd

En dan nog even over de peren, ik zag in de reacties op mijn vorige tuindagboek een aantal vragen over het inmaken van de stoofpeertjes. Ik heb het recept op mijn website staan, onder Inmaakrecepten. Je kunt daar trouwens nog veel meer inmaakrecepten vinden, van jam en gelei tot sambal en zoetzuur, chutney, etc., etc.. En ook algemene informatie over inmaken, over de houdbaarheid, welke potten je kunt gebruiken, etc..

En om dan toch nog even te laten zien hoe het hier is gegaan……. dit waren ze:

stoofpeer-gieser-wildeman-opbrengst

Wel 3 uur bezig geweest om ze te schillen. Daarna een doos wijn (nee, geen dure natuurlijk, maar ook geen ‘bocht’, gewoon huiswijn van de supermarkt in de reclame gekocht), suiker, kaneelstokjes, steranijsjes en 2 sinaasappelen met schil in plakjes erbij en de hele bups aan de kook brengen.

En toen zag het er zo uit:

stoofpeer-koken

En na precies 1 uur koken zag het er zo uit:

stoofpeer-gekookt

En nu ziet het er zo uit:

stoofpeer-in-pot

29 potten stoofpeertjes in kruidige rode wijnsiroop. Daar kunnen we een jaar mee vooruit! Nog even de directe link naar het volledige recept: Stoofperen in rode wijnsiroop

En dan terug naar de wedstrijd, ik hoop dat mensen het leuk vinden en mee willen doen!

Voor wie mee doet, heel veel plezier en succes ermee!!!

 

10 gedachten over “Wedstrijd en stoofperen”

  1. Jeetje, even gekeken bij de wedstrijd. Maar dat ga ik niet winnen :(.
    Maar niet getreurd ik zal mijn wensenlijstje t.z.t. gewoon bestellen 😉

    Groeten

  2. Dat ziet er goed uit! Erg leuk om te doen maar er ging bij mij dit jaar wel erg veel schil en pit verloren. Dus nog maar op zoek naar een kraampje langs de weg of uiteindelijke de supermarkt voor nog wat potjes stoofperen te maken.

  3. Wat zien die stoofperen er goed uit zeg!
    En wat betreft die wedstrijd: leuk bedacht! Al ken ik zelf nog niet eens de helft van de namen… Maar er zijn vast genoeg mensen die daar veel meer verstand van hebben!

    Kunnen mensen niet bij elkaar ‘spieken’ als de antwoorden via een reactie onderaan de website van pokon ingestuurd worden?

  4. Hoi Diana, sinds een tijdje lees ik je moestuinverhalen met veel plezier!
    Ondanks dat ik zelf een moestuin heb, vind ik sommige zaden moeilijk te herkennen.
    Wat betreft de stoofpeertjes: ik heb vele kilo’s die ik gedeeltelijk uitdeel.
    Verder komt mijn recept redelijk overeen met het jouwe. Sinds vorig jaar maak ik ook stoofperenjam. Kook 2 kilo stoofperen als gebruikelijk. haal daarna de steranijs, sinaasappel en kaneelstokje eruit. Pureer daarna met de staafmixer en doe er 2pakjes geleisuiker speciaal erbij.
    Laat even doorkoken doe er dan evt. wat bessenlikeur bij of gebruik iets meer rode wijn en vul daarna de potten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.