‘Zen’

Nou, dat is overdreven. Maar de storm gaat heel langzaam liggen, letterlijk en figuurlijk 🙂 Er zijn alleen wel wat dingetje die ik hier wil melden; ik heb zo enorm veel mails gekregen dat het eigenlijk ondoenlijk is om iedereen te mailen dat de zaden op de post gaan, ik kan namen en mailadressen vaak niet terugvinden (want die zijn niet altijd hetzelfde), het zou heel veel tijd kosten om dat allemaal uit- en op te zoeken.

Ik hoop dat ik bij deze iedereen die heeft besteld heel hartelijk mag bedanken voor de bestelling en betaling!! Ik hoop dat jullie tevreden gaan zijn en veel plezier krijgen van de zaden!!

En ik meld dan ook dus gelijk maar even dat ik gisteren de eerste enveloppen op de post heb gedaan, en vandaag en de komende 2 dagen nog heel veel enveloppen hoop te posten. Mocht je iets hebben besteld en betaald, dan zou je dus nog voor het weekend de zaden in de bus moeten hebben, of anders op dinsdag.

Is het heel gek als ik vraag of je misschien wel nog even wilt mailen wanneer de zaden goed zijn aangekomen? Want dat is altijd weer een geruststelling, en daarnaast kan ik dan ook zo mijn administratie een beetje op orde brengen want geen idee wat de limiet is van mijn postvak maar ik vrees er ondertussen wel een beetje voor :-).

Voor zover over de zadenlijst. Is er dan niets anders te beleven? Nou, niet op de tuin geweest :-). Maar dat lijkt me ook niet wenselijk, tenzij met waadpak, lieslaarzen en zuidwester. Zaterdag gaan we naar de tuin (mits het weer het toelaat), en kunnen we verder met opruimen, buiten en in de kas,  mest kruien, wat klaar is afdekken met stro, etc., etc..

Maar zoals iedereen heb ook ik een soort van biologische klok als het gaat om plannen en zaden kopen en denken aan het voorjaar. En dus tussen alle bedrijven door in mijn hoofd ook al weer aan het denken aan wat ik volgend jaar eens ga zaaien. En zeker volgende week zaden bestellen. En ideeën voor potten, voor de kas, aan tomaten, eenjarigen, kruiden, wat dan ook.

Wat komt er in de herhaling?

Tomaat Tigrette tros

De tomaat Tigrette. Helaas dit jaar slecht gedaan door verbranding en de Red Hmong komkommer die in de weg stond, maar zeker komend jaar zaaien. Want erg mooi, erg lekker en erg veel. Nu nog erg gezond en ze wordt een persoonlijke favoriet.

En (sorry hoor, de zadenlijst is nu gewoon even heel belangrijk in mijn tuinleven) ook leuke ruilvoorstellen gekregen. En dus verheug ik me nu al op de ‘Kaboutermutsenpaprika’. Geen idee wat ik me er bij voor moet stellen, maar natuurlijk ga ik haar zaaien, alleen al voor de naam. En ze worden rood, dat weet ik dan wel, en dat lijkt me voor een kabouterpuntmuts ook een echt prima kleur.

Maar verder ook nog in de herhaling:

Paprika Blushing Beauty

Paprika Blushing Beauty. Deed het dit jaar helaas niet goed, slechte plek in kas 3. Niet genoeg zaden geoogst om in de zadenlijst te zetten maar wel genoeg om zelf volgend jaar weer te zaaien voor een nieuwe (hoopvolle) poging. Want wel erg mooi, rijp citroengeel met oranje en rode blos.

En wat er verder komt, natuurlijk de Liguria weer eens, wat mij betreft één van de allerlekkerste pastatomaat die er bestaat. En de Lathyrus odoratus Allmost Black waar ik zeker zaden van ga kopen (maar nog nooit gezaaid dus de foto even van internet geplukt, van de website van Chiltern Seeds:

Lathyrus odoratus 'Almost Black' - Sweet Pea

En dus stop ik nu met dit tuindagboekje. Want ik ga enveloppen controleren, schrijven, en posten. En dan hopelijk volgende week zelf zaden bestellen, want er zweven al heel veel plannen en planten in mijn hoofd. Die moeten nodig opgeschreven en ingetekend en besteld worden :-).

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zuhal

Hi Diana,

Goed te lezen dat de rust weer een beetje is wedergekeerd! Alle voorbereidingen (zaad oogsten, schonen, drogen, labelen en weet ik wat nog meer) en dan daarna keihard aan de slag om bestellingen in orde te maken. Petje af, ik doe het je niet na 😉

Ook ik ben al weken niet op de tuin geweest, voelt als een eeuwigheid en hoop dat het zaterdag droog blijft, en het liefst 20 graden maar die wordt lastig hier denk ik haha. Bij mij moeten er nog wat fruitbomen en bessen de grond in en ben moed aan het verzamelen. En hopelijk ook deze week eindelijk mijn plan op papier te zetten, nog wat zaden te bestellen en.. En.. En… Nog zoveel te doen

Hopelijk tot zaterdag, ik ga mijn best doen om wat lekkers mee te nemen. Succes met de laatste loodjes!

Groet, Zuhal

Sanne

Hoi Diana,

Fijn dat het weer wat rustiger voor je is.
Ik heb nog geen email gehad met het bedrag wat ik dien te betalen. Klopt dat? Als ik nog niet aan de beurt ben wacht ik gewoon rustig af 🙂

Alvast bedankt.
Groeten,
Sanne Smedinga

Sanne

Hoi Diana,
Ik ben helemaal gerustgesteld! Neem alle tijd die je nodig hebt! Al ben ik de laatse, ik kan toch nog niet zaaien 🙂
Groetjes Sanne

maaike van wijk

Hoi Diana,

Fijn dat je alles zo snel op orde krijgt.
Maar ook ik heb nog geen bericht van je hoeveel ik je schuldig ben.
Dus…
Vriendelijke groeten,

Maaike uit Frankrijk

Ria

Goed om te horen dat het einde van die hectische periode in zicht is. Misschien moet je volgend jaar toch proberen het iets anders te organiseren, want dit was natuurlijk niet leuk meer. Je hebt nog een jaar de tijd om daar eens rustig over na te denken. Alhoewel ik denk dat het woord ‘rustig’ niet in jouw vocabulaire voorkomt.

Groetjes,
Ria

marike van slee

Hoi Diana,
Sterkte met alles !!!
De “Spaanse Vlag ” kan ik een ieder aanraden.
Echt mooie bloemetjes.
Hij bloeit pas wat later in de zomer, tot half oktober.
Daardoor denk ik dat je deze na het zaaien, oppotten enz. pas wat later buiten moet zetten.
Ik ben denk ik te vroeg geweest. Het duurde lang voordat er wat gebeurde/op gang kwam….
Groetjes,
Marike

Marieke

Hoi Diana,
Ik heb wel een email van je gehad en het geld is al overgemaakt. Dus ik wacht volverwachting op je envelop (deze week nog en anders gewoon volgende week, tijd genoeg). Ben erg blij dat je de zaden nog had die ik graag wilden :).
Vorig jaar erg goede ervaring gehad met je zaden, toen vooral tomaat en dit jaar heb ik vooral paprika besteld, nu nog wachten tot ik ze kan gaan zaaien.
En nu kan ik ook verder met de planning van de rest van de tuin ;).
Groetjes Marieke

annemiek

Hoi Diana, wat een drukte zeg….we hebben alle tijd, januari duurt nog lang 🙂
Liguria is hier ook zeker favoriet, en de blush en sprite, geweldige soorten!
Maar paprika blushing beauty kreeg ik maar niet gekiemd, en na 3 pogingen 2 plantjes overgehouden die het erg slecht deden, dus voor mij zeker geen herhaling. Het blijkt ook wel dat de puntpaprikas het beter doen bij mij dan de blokpaprikas …typisch ….. Ik zaai nog elk jaar jouw Lipstick en Doe Hill na volle tevredenheid! thx

johan romijn

Hallo Diana,

Ik heb ook nog niet van je gehoord wat ik zou moeten betalen, kan me voorstellen dat er iets tussenuit valt, ik hoop dat ik niet te laat was met mijn bestelling , maar doe niet al te veel moeite om mijn mailtje te vinden, ik heb alle begrip voor je problemen

groet

Johan

Elsa De Geus

Hallo Diana,
Hartelijk bedankt, de zaden zijn binnen, zò keurig verpakt, wat een werk heb je er van gemaakt. Ik ben er erg blij mee, kan niet wachten tot het voorjaar is….Ik zal de zaden met respect behandelen…. groeten en fijne Decembermaand,Elsa

Rick

Hoi Diana,

Ik heb ook nog geen mailtje teruggehad, maar ik heb gisteren ook pas gemaild. Ik hoop dat mijn mailtje wel goed is aangekomen.

Groeten Rick

Kristel

Hoi Diana,

Vandaag had ik een beetje een baaldag: deelname aan kaartverkoop Adele bleek onmogelijke missie. Maar dat baal gevoel was snel verdwenen toen ik je envelop ontving! Eigenlijk maakt iets primitiefs als zaden veel gelukkiger. Ik ben er erg blij mee!

Groetjes Kristel

Nadine

Hoi Diana,

Wat leuk dat je zaden zo popular zijn geworden. Ik heb inmiddels ook een bestselling gedaan Yay! Maar ik had ook wel een beetje nagedacht over hoe je misschien wat dingetjes kunt automatiseren voor volgend jaar gezien je zaden verkoop zo popular is geworden. Vooral in de afhandeling van bestellingen. (Ipv mails bijvoorbeeld) als je interesse hebt in mijn ideeen hoor ik nog van je 🙂

Groetjes
Nadine

Jeroen

Hoi Diana,

Herkenbaar. Ik heb jarenlang diverse webwinkels gehad: je wordt gek van de uitzonderingen! Ik ben al vrij snel gebruik gaan maken van echte webwinkelsoftware. Misschien moet je dat eens onderzoeken. Het klinkt misschien als een zwaar instrument, maar je hebt diverse gratis pakketten die je vrij snel in de lucht kunt hebben. Ik wil wel eens met je meedenken als je daar behoefte aan hebt.
Ik denk dat een groot gedeelte van het gedoe dat je beschrijft dan verdwijnt.

Groet, Jeroen

Jo

Hallo Diana,
Misschien een webformulier (laten) maken met verplichte velden (bijv. voor naam, adres en e-mailgegevens) voor het bestellen van zaden?
VrGr,
Jo

Chantal

Hai Diana,
voor mij dit jaar geen bestelling. Ik heb namelijk nog geen idee wat ik met de tuin moet in 2016, aangezien ik in mei hoop te bevallen van een nieuw kind. (jeej!)
Dus waarschijnlijk geen tijd of gelegenheid om rond te scharrelen in de moestuin 🙁
Toch zou ik het zonde vinden om de tuin op te zeggen. Heb jij nog ideetjes voor onderhoudsarme oplossingen voor een tuintje van 120m2?
groetjes!
Chantal Q

Christa

hoi Diana,
Mooi kijkje in de (zaden)keuken!
je pakt het dit jaar prima aan hoor, duidelijkheid is belangrijk.
Maar ik ben het toch niet met je eens dat je geen limiet kunt stellen aan de hoeveelheid zakjes per soort die iemand bestelt. Dat lijkt me eigenlijk volstrekt logisch, juist omdat jij bijzondere zaden aanbiedt en graag wilt dat zoveel mogelijk mensen daarvan kunnen genieten.
Dus: volgend jaar wel doen, max 2 per soort. En als de buurvrouw ze ook wil, kan die ze zelf bij jou bestellen 🙂
Groet!
Christa

Ria

Nog 2 ideetjes om in de toekomst werk te besparen:
1. Aankondigen dat je alleen bestellingen in behandeling neemt die volledig zijn (dus met naam, achternaam en adres).
2. Standaard voor iedereen € 1,- verzendkosten rekenen, zodat de handeling van het wegen van de envelop met bestelde zaden achterwege kan blijven.

Kurt Delsoir

hallo Diana ,
ik koop nu al enkele jaren zaden bij u en ben daar zeer tevreden over ! heb de reacties hierboven gelezen .
2 zakjes max . per soort lijkt me een goed idee .
een vaste prijs voor de verzending ( binnen en buiten Nederland ) zal u heel wat tijd besparen !
Ik woon zelf in Belgie en zou er zeker niet van wakker liggen om bv. 3 euro verzendingskosten te moeten betalen !
de zaden zelf zijn goedkoop en van goede kwaliteit !
groeten
Kurt

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties