De nieuwe website!!

En hier is ze dan, de nieuwe website!

Ik ben Augus enorm dankbaar, ben er echt heel erg blij mee, en ik hoop en denk hier op een fijne en veilige manier de rest van mijn moestuinleven te kunnen vertoeven 🙂

Omdat ik van wat mensen het bericht kreeg dat ze het jammer vonden dat de website ging veranderen (omdat ze zo gewend waren aan de oude website en daar alles blindelings konden vinden), bij deze een kleine uitleg. Niet iedereen heeft nu eenmaal de tijd, zin of leeftijd om uit te vogelen hoe de nieuwe website werkt. Deze nieuwe website is trouwens niet ingewikkeld; integendeel, ze zit veel logischer in elkaar dan de oude website. En ik kan er veel meer mee, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Hieronder vind je stapsgewijs wat tips om je op weg te helpen op de nieuwe website:

Op de startpagina vind je onder de foto van de zaaiagenda en de advertenties (want zonder die zou deze website met alle pagina’s, blogs en foto’s veel te duur voor me zijn) de 3 laatst geplaatste blogs. Daaronder vind je 3 foto’s/links, die leiden naar 3 pagina’s (en dat is dus wat anders dan de blogs) die ik het laatst heb aangepast (het kan zijn dat ik daar nieuwe foto’s heb geplaatst of tekst heb veranderd of aangevuld). De grootste foto is van de laatst aangepaste pagina.

Daaronder vind je hetzelfde maar dan met betrekking tot de recepten; je ziet er de foto’s van de 4 laatst geplaatste recepten. En nog iets verder naar beneden vind je dan nog het inschrijven voor de nieuwsbrief en de links naar mijn facebook- en instagrampagina. En misschien handig om ook nog even te vermelden: rechtsonder zie je een blokje met een pijltje naar boven, als je er op klikt kom je direct weer bovenaan de pagina terecht (dat scheelt scrollen op grote/lange pagina’s zoals die van bijvoorbeeld de tomatendatabase).

De rest van de website bezoek je via het menu links bovenaan de pagina. Ik heb geprobeerd om die op een zo logisch mogelijke manier in te delen maar het kan zijn dat ik daar later nog wat aanpassingen in maak. Je kunt via die weg naar alle blogs. En op die pagina van de blogs kun je vervolgens zoeken, op categorie en op tags. Met beide moet ik nog flink oefenen maar dat komt vanzelf.

Op alle blogs en pagina’s kunnen reacties worden geplaatst. Die reacties komen schuin onder elkaar te staan zodat het beter zichtbaar is wie op wie reageert. En misschien ook handig; alle reacties zijn wit, maar als ik zelf een reactie plaats is die groen (en een eventuele reactie van Augus is oranje).

Via het menu kun je ook naar de databases van tomaten, pepers, paprika’s, aubergines en eenjarigen (die in de toekomst moestuinbloemen gaat heten maar dat is voor later). Op de nieuwe website zijn die databases beter ingedeeld en de foto’s groter. Voor de toekomst is het de bedoeling dat er een zoekfunctie in komt waardoor je bijvoorbeeld tomaten op kleur of groeivorm of vroegheid kunt zoeken.

Als je op het menu linksboven klikt zie je achter de namen soms pijltjes naar rechts en pijltjes naar beneden. Een pijltje naar rechts betekent dat er nog onderliggende pagina’s achter/onder die pagina komen. Als je er op klikt wordt het een pijltje naar beneden en zie je pagina´s die eronder vallen. Als je de pagina waar je op klikte wilt zien (dus bijvoorbeeld de eerste = startpagina van De Mooie Moestuin) klik je simpelweg nogmaals op die naam. Als je het menu wilt sluiten klik je op het kruisje, als je een andere pagina wilt bezoeken klik je op die naam in het menu en dan wordt het vorige deel van menu vanzelf ingeklapt en rolt het stukje menu van je volgende keuze zich uit. Het wijs zich vanzelf.  

De recepten en inmaakrecepten (ook weer via het menu te bereiken) waren op de oude website lange lijsten met namen, op de nieuwe website zijn ze voorzien van een foto. Omdat ik niet van elk recept/inmaakrecept een foto heb, bedacht ik dat het dan wellicht vrolijker zou zijn daar dan toch een foto van te plaatsen, van de hoofdgroente in dat recept. Zowel de recepten als de inmaakrecepten zijn onderverdeeld (bijvoorbeeld in Jam & Gelei of Dessert).

Nou, dat was het wel zo ongeveer 🙂 . Oh ja, de foto’s op deze website zijn groter. De bovenste foto op elke pagina/blogbericht/database is een vaststaande (uitgelichte) afbeelding. Maar op alle andere afbeeldingen op pagina’s (dus niet in de blogberichten) kun je soms klikken en je ziet de foto dan in een apart venster. Dat venster sluit je weer door op het kruisje rechtsonder te klikken, maar soms kun je rechtsboven ook op het vergroot-icoontje klikken (maar dat hangt af van het originele formaat van de foto, ik heb ook nog heel veel foto’s die met een andere fotocamera in een kleiner formaat zijn gemaakt). Misschien handig om te weten voor foto’s die van wat verderaf zijn genomen, of om een kleinste detail te zien.

Ongetwijfeld ben ik de komende dagen/weken nog druk met het aanpassen van pagina’s waar een foto niet helemaal goed staat door bijvoorbeeld een verkeerd formaat, het aanpassen van het menu, bijwerken van pagina’s, etc. Ik wil iedereen vragen om goed op te letten en problemen te melden, zoals een niet werkende link, een ontbrekende pagina, een foutieve foto, etc. Ik heb waarschijnlijk geen tijd om op alle reacties te reageren maar ik kijk ze allemaal na! Als je een fout op een pagina ziet is het wellicht het handigst om dan ook op die pagina te reageren, des te sneller kan ik zien wat je bedoelt en het repareren/veranderen. Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Tot slot; ik kan dus meer met deze website. Een voorbeeld daarvan is het plaatsen van filmpjes. Ik heb helaas nog niet veel filmpjes. Ik ga daar dit jaar iets meer mijn best voor doen, al ben ik geen type voor een hoop geklets (geen idee waarom maar Ruud kucht ineens opvallend hard). Het zullen dus vooral filmpjes als deze worden, waarop je in 30 seconden kunt zien welk tomaten ik in 2019 kon oogsten (wat een heerlijk vooruitzicht voor de komende zomer):

Ik hoop dat jullie net zo blij zijn met de nieuwe website als ik!!

En na een paar dagen binnen te hebben gezeten, door kou, wind en werkzaamheden op de nieuwe website, wordt het nu hoog tijd om eens naar de tuin te gaan. De lente gaat beginnen ( komen weekend 15 graden?), er is genoeg te zaaien en te verspenen, te poten en te planten!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem

Van harte gefeliciteerd Diana! Mooie website geworden!

GW

Chiiiiiic!

Gefeliciteerd met de vernieuwde site; het ziet er gelikt uit!

Henk v P

Proficiat.
Het ziet er erg overzichtelijk uit. Rustige opmaak, prettig leesbaar.
Menu structuur is ook handig ingericht.
Verbeterd en toch vertrouwd!

Michel

Wauw super .
Mooi hoor !!!!
Gr Michel .

Margriet M

Gefeliciteerd Diana, jouw nieuwe website ziet er schitterend uit. Goed overzichtelijk. Groetjes Margriet M

Gwen

Gefeliciteerd met je prachtig nieuwe site, Diana.

Roel Knol

Dat ziet er lekker fris uit. Erg mooi geworden.

Pardede

Hallo Diana en Ruud,
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website. Het ziet er super goed uit en is overzichtelijk en prettig leesbaar, de menu’s werken top en de foto’s zijn .
Groetjes Par

Ria

Dag Diana en Ruud (en Augus natuurlijk),
Wat is ie mooi geworden! Gefeliciteerd hoor.
Ik hoop dat we er allemaal nog lang van kunnen genieten.

Groetjes,
Ria

Petra

Hoi Diana en Ruud,
Het was ff vreemd, alles vernieuwd, grote mooie foto’s ( alsof de hommel ieder moment onze kamer in zou vliegen…) maar na het lezen van het eerste blog op de nieuwe site, voelde het alweer heel vertrouwd.
In een woord: TOP !!!
Groeten,
Petra

Marian Zomer

Hallo Diana en Ruud. Ik las je stukje voor over de 83.000 dingen. Die reactie van Ruud! Precies hetzelfde als bij mijn man! ‘En wat kan ik nu doen’

Mooi en uitnodigend je nieuwe site. Van harte!
Groet Marian Zomer, groetjes aan m’n zus

Esther vR

Van harte gefeliciteerd met de prachtige nieuwe site!
Hartelijke groet, Esther vR

Maarten

Mooie website geworden Diana en Ruud. Mooi overzichtelijk ook, zeker bij de recepten. Ook complimenten voor Augus natuurlijk

Wijnie

Wat een duidelijke en overzichtelijke website is het geworden! Gefeliciteerd Diana, Ruud en Augus!
Diana, ik kan 1 ding niet vinden: ik keek op de vorige website altijd naar de 5 laatst geplaatste reacties, zodat ik kon zien waar gereageerd was en eventueel kon antwoorden, maar ik kan dat zo snel niet vinden op deze site. Kun je een keer als je tijd hebt vertellen waar dat te vinden is? (En als je daar iets aan kunt doen, zouden er dan meer dan alleen de laatste 5 reacties zichtbaar mogen zijn?)
Veel succes met alle drukte!
Groetjes Wijnie

Ria

Wijnie, daar heb ik ook naar gezocht want daar keek ik ook altijd naar. Als Diana wat meer tijd heeft wil ze daar misschien eens samen met Augus naar kijken.

Groetjes,
Ria

Ria

Geweldig, we worden op onze wenken bediend. Dank je wel voor de snelle aanpassing.

Groetjes,
Ria

Carine p

Dag Diana, Ruud en Augus,
Hartelijk dank voor alle enorme inspanningen die jullie doen. Wat betreft het aantal reacties denk ik dat het handig is om de laatste 5 of 8 of 10 te laten zien, maar met bv nog een pijltje om de vorige reacties te bekijken. Het is dikwijls zo dat bij een bepaald onderwerp veel reacties komen en dat je zo een deel mist. Zelf plaats ik wel eens een antwoord, en nadien even terug kijken naar een reactie gaat dikwijls verloren. Dan zit ik te tobben waarover de reactie ging en vind ik het wel terug, maar soms ook niet.
Vele groetjes en geniet van de komende tuinwerken.
Carine

Wijnie

Heel hartelijk dank Diana! Verder sluit ik me aan bij de reactie van Carine.
Heel veel succes met aanpassen, verplaatsen, nieuwe dingen invoegen, fouten verhelpen en wat er nog meer bij een nieuwe website komt kijken!
Groetjes Wijnie

Janet

Wow! Prachtig!
Het ziet er heel mooi uit. Overzichtelijk. Gefeliciteerd!

Linda Croes

Heel mooi geworden, gefeliciteerd!
Bij mij werkt de menuknop nog niet, maar dat gaat vast goedkomen. En via zoeken kan ik toch overal komen.

Ria

De menuknop werkt perfect bij mij.

Groetjes,
Ria

Augus

Hoi Linda,
Bedankt voor de reactie, als het mogelijk is zou je kunnen aangeven welke versie windows je gebruikt en met welke versie je de website bekijkt? Dan kan ik nakijken of het daar aan ligt.
Groet, Augus

Daniel

Bij mij werkt de menuknop ook niet.

Windows 10 Home version 1909

Chrome Version 80.0.3987.162 (Official Build) (64-bit)

Ellen

Hoi Augus en Diana,
Ook bij mij werken de menu- en zoekknop niet op de IPad (iOS 9.3.5). Bedankt voor alle moeite die jullie doen.
En de website is prachtig geworden!
Groetjes, Ellen

Thony de Waal

Bij mij werkt het menu niet in Edge 44.18362.449.0. De knop verspringt wel tussen de liggende streepjes en het kruisje maar er komt geen menu tevoorschijn.
Popup blocker uitzetten helpt niet.

In Internet Explorer 11.719.18362.0 reageert de knop helemaal niet.

FireFox 74.0 werkt prima.

Chrome 80.0.3987.149 ook.

Thony de Waal

Nog vergeten: zoekknop in Edge werkt wel, In IE niet.

Kelly

Mooie nieuwe site! Goed gedaan

Dennis

Proficiat met de nieuwe website.
Ziet er goed uit.

2 ideeën ter verbetering:
– Bij de blogberichten zou het handig zijn als je niet per se op de knop ‘lees verder’ hoeft te klikken om het bericht te lezen. Klikken op de foto, titel of tekst is vaak intuïtiever.
– Bij een blog berichten staat ook het aantal reacties. Misschien handig om die ook klikbaar te maken zodat je gelijk de reacties kunt lezen.

Margriet M

Hallo Diana bij mij werkt bij blog / berichten knop heel goed evenals menu, ik krijg alleen op zondag nieuwe blog dus lees nu heel vaak gewoon onder Google op telefoon en heb je op de taakbalk gezet op de computer.
Groetjes Margriet

Angelique

Heel mooi geworden; wat een werk zal dat geweest zijn. Gefeliciteerd met het resultaat Diana, Ruud en Augus!!

Carine p

Dag Diana, Ruud en Argus,
Ik vind het fantastisch wat jullie doen, maar ga nog even een persoonlijke noot ivm de recepten toevoegen. Bij het houden van een groententuin heb je op een bepaald moment een grote hoeveelheid van een bepaald iets. Op basis daarvan ga ik soms zoeken naar een nieuw receptje. Ik ga nooit een volledige lijst (die ondertussen al erg lang is) gaan doorscrollen. Dit vind ik een beetje spijtig. Zoeken op basisingrediënten vind ik heel belangrijk. Bv. Binnenkort aardbeien, even kijken wat ik ermee kan doen. Het is maar een hint … groetjes carine

Kim

Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe kindje! Mooi licht thema, krijg er gelijk lentekriebels van. Geniet ervan!

Groetjes, kim

Lies

Supermooi, Diana/Ruud !
GefeLIESiteerd !

Lydia

Wat ziet het er prachtig uit! Gefeliciteerd!

Marijke

Proficiat met jullie SUPER mooie site!!

Esther vR

Bij mij werkt het menu niet in Edge of IE. Wel in Chrome en Firefox.
Ik heb Windows 10 Home. Succes!

annet pas

hoi Diana een mooi nieuwe website ,maar ik kan niet bij het menu komen licht dit aan mijn computer? maar de site ziet er mooi uit

Stella

Gefeliciteerd met je nieuwe website, effe wennen, maar dan weer genieten ervan

Antoinette

Vreselijke website. Aalglad design en Zielloos. alsof je even snel een website van een tuincentrum bezoekt. Juist die oude website was magisch. Daar voelde je aarde onder je nagels,en proefde je de vers geoogste tomaten. Dat gevoel is hier compleet verdwenen. zo jammer. TE gelikt.

Ria

Nou, nou Antoinette, wat een negatieve reactie!
Diana blijft Diana en haar inbreng zal zeker niet veranderen op de nieuwe website.
Ik ben ervan overtuigd dat het voor jou een kwestie van wennen zal zijn en dat je over een tijdje nog steeds aarde onder je nagels zult voelen en vers geoogste tomaten zult proeven.

Groet,
Ria

Patricia

Wauw, wat een werk heb je aan je nieuwe site gehad. Dank je wel. Ik ben al jaren fan en fervent gebruiker van je site. Zonder jouw kennis was ik nooit zover gekomen. Een goed seizoen gewenst en blijf gezond.

Saskia B

Oooooooo oooooooo oo.

Hansje

Wauw, zie het nu pas, wat gaaf allemaal Diana. Dat filmpje van de tomaten, wat een rijkdom! Heel veel plezier met je nieuwe website, dat gaat vast lukken. Ook lof voor Argus, wat goed gedaan zeg, chapeau.
Groetjes, Hansje

Augus

Hoi Allen,
Ik heb zojuist een fix doorgevoerd voor de mensen die het menu niet open kregen. Het is lastig om alle apparaten en browsers te onderzoeken dus ik ben erg blij met de informatie die jullie sturen. Mocht het nog steeds niet werken of een ander probleem ontstaan help je mij enorm als je even vermeld welke browser en OS je gebruikt.

Voor nu een fijne avond en hopelijk werkt het voor iedereen weer!.
Groet, Augus

Martin

Van harte gefeliciteerd met de nieuwe website! Voor mij als bezoeker is er niet veel veranderd heb ik het idee, Met veel plezier blijf ik jouw verhalen lezen! Ik wil wel aangeven dat de kleurstelling van de oude website mij meer aansprak.., maar verder Top!!

Martin

Nog één dingetje; als ik zoek op bv ‘aardbei’ kom ik terecht bij een blog en recepten ipv informatie over het onderwerp aardbei kweken…? Ik zou dit laatste onderwerp als eerste plaatsen en daarna blog en recepten…?

Ria

Maar wat belangrijk is zal toch voor iedereen anders zijn. De een wil juist een recept met b.v. aardbei zien, de ander wil graag weten welke rassen er zijn, enz.

Groetjes,
Ria

Thony de Waal

Menu doet het nu in Edge 🙂
Helaas ben ik een van die mensen die geheel probleemloos thuis kan werken, dus ik heb nog steeds geen tijd gehad om ook echt rond te kijken.

Anja

Hoi, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Ik zag een taalfoutje ongeveer ter hoogte van tuindagboek 2016 en 2017: maar soms kun je kunt rechtsboven
Die wil je ook altijd graag horen, toch?

Saskia B

Ziet er geweldig uit! Als je ooit nog puf hebt, dan zou het helemaal geweldig zijn als je per groente bovenaan een klein menuutje maakt, wat je kan aanklikken, bijvoorbeeld : algemeen/teeltwijzen/rassen/bodem en bemesting/zaai en opkweek enzovoort. Dat scheelt dan een hoop scrollen door jouw interessante teksten. Nou ja, als dat een beetje makkelijk te doen is natuurlijk!

Joke

Dag Diana,
Als ik op de link druk van de nieuwsbrief… lees verder dan moet ik inloggen maar ik kan me nergens registreren.

roos

Hallo Diana,

Ik zal waarschijnlijk wel een Digibeet zijn maar komt de nieuwsbrief niet meer?
Ook de link zie ik niet staan.
Of is Blog het nieuwste woord voor nieuwsbrief.

groetjes Roos

Ria

Hallo Roos,

Helemaal, echt helemaal naar onderen scrollen, dan zie je daar waar je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Succes,
Ria

Edith

Gefeliciteerd met deze prachtige site maar kan deze pas via een “omweg’ openen.
Ik kreeg wel je nieuwsbrief met blogs over je nieuwe website maar dan moet ik opeens inloggen???? Zowel via mijn telefoon als pc lukte dit niet….
Maar zie nu dat meer mensen kampen met dit probleem, ik volg graag.

roos

Bedankt voor jullie reactie,

Ik stond echter altijd al ingeschreven had alleen niet begrepen dat dat weer op nieuw moest.

groetjes Roos

roos

Hallo Diana,
nee, ik had me zelf niet uitgeschreven en hij zat ook niet bij de spam .
Ik zal je het zeker laten weten als ik Zondagmiddag nog geen nieuwsbriefmail heb gehad.
Had me al wel weer ingeschreven sorry.
Bedankt voor alle moeite die je doet.

groetjes Roos

Roos

Hallo Diana,

Nog even over de mail hierboven, mijn man had nog even bij de provider gekeken, en daar waren 2 mailtjes van jou van 4 April al tegen gehouden als spam .
wat eigenlijk wel raar is het is nooit tegen gehouden,maar dat verklaart nog niet waarom mijn mailadres bij jou niet op de lijst stond, later dan weer wel.
Effin ik wacht a.s. Zondag even af zoals we hadden afgesproken.

groetjes Roos

Carine p

Dag Diana,
Ik heb nog een kleine hint voor jouw website. Bij vele pagina’s van groenten of blogs etc wil ik onmiddellijk onderaan kijken om te zien of iets interessant werd toegevoegd. Hierdoor (naargelang de lengte van de pagina) lijk ik soms tot in het oneindige te schuiven om maar snel onderaan te verspringen. Handig zou het zijn om een pijltje toe te voegen zodat je onderaan terecht komt. Ik zie wel een pijltje om naar boven te verspringen. Het is een kleinigheid maar wel practisch.
Groetjes carine

Ineke

Wauw, dit is heel mooi geworden! Mijn absolute favoriete moestuin website is nu nóg aantrekkelijker! Dank voor je onvermoeibare inzet om alle kennis en kunde met ons te delen. Gefeliciteerd!

Judith

Hai Diana,
‘t Is iets kleins hoor, maar als ik iets wil opzoeken (plantafstand van de aardappelen die ik vandaag in de grond heb gedaan), dan druk ik op zoeken, maar moet dan ook nog met de cursor in het zoekveld gaan staan. Je kan dus niet gelijk je zoekterm intypen.
Als je alle goede tips hebt kunnen toepassen, dan hoef je pas hier aandacht aan te besteden (:

Judith

Olga

Hallo Diana,
Met veel plezier en bewondering lees ik over je avonturen in tuin en keuken. Ik heb gemerkt dat je veel waarde hecht aan de juistheid van alles wat je schrijft. Daarom dacht ik, ik zal je mailen.
Ik kon zo gauw geen rechtstreeks mailadres vinden op de site, vandaar dat ik via dit blog reageer.
Het recept van stoofperen in gelei met gember is heel erg lekker, maar klopt niet helemaal. Het gaat soms over peren, soms over appels en de citroensap komt er niet in terug. Ook kon ik een aantal recepten met stoofperen, die vorig jaar goed bevielen, niet terugvinden in het receptenoverzicht (uiteindelijk wel via de zoekfunctie). Ik geloof met port of rosé etc. Maar dat komt waarschijnlijk door het overzetten.
Ik wens je nog veel plezier met je fantastische hobby!
Olga

Patrick

Hey, waar vind ik een bestellijst voor zaden of de webwinkel
met vriendelijke groet Patrick

Ria

Hallo Patrick,

Diana heeft geen webwinkel. Wel komt er over enkele weken een kleine zadenlijst waaruit je kunt bestellen. Je moet de website dus in de gaten blijven houden.

Patrick

Bedankt Ria, ik zal het in de gaten houden

Jelle Hijdra

Goedemiddag Diana,
Een beetje offtopic, maar ik kon geen andere manier vinden om met u in contact te komen.
Wij zijn Kerklaan Greenhouses en Mustang Demolition. We verkopen gebruikte kas materialen. Ik zag dat je een pagina had ingericht op het kopen van kas onderdelen. Wij zitten in Berkel en Rodenrijs (omgeving Rotterdam). Wij verkopen veel kas onderdelen aan particulieren met hobbykassen. Misschien een leuk idee om onze websites op deze pagina te zetten?

Kerklaan Greenhouses:
https://www.kerklaangreenhouses.nl/nl
Mustang Demolition:
https://www.mustangdemolition.nl/nl

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Jelle Hijdra (Marketing & Sales)
Kerklaan Greenhouses
Mustang Demolition

Leo van Berkel (Vz.)

Hoi Diana,
Ik ben Vz van Volkstuinvereniging Elsgeest gevestigd in Voorhout (vlakbij leiden). Wij hebben ook een mooie website als vereniging. Nu heb ik op jou website een mooi artikel gelezen met als onderwerp “waarom een moestuin”. De rode draad van het verhaal is precies dat wat bij ons ook speelt. Wij hebben veel mensen op de wachtlijst maar als de mensen eenmaal een tuin toebedeeld krijgen dan gaan ze ongebreideld aan het werk zonder na te denken en dan valt het hebben van een tuin vaak al heel snel tegen en haken ze af.
Nu mijn vraag, zou ik het artikel, “waarom een moestuin” in naar onze behoefte aangepast mogen gebruiken voor onze website. Ik hoor graag van je.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties