Feedback a.u.b.

Eindelijk is het zover, ik ben begonnen met de databases. En daar schrik ik zelf een beetje van :-). De paprikadatabase is klaar en nu verder met de tomaten. Die kun je hier vinden: Database tomaat. En daar staan nu een kleine honderd soorten in, en ik heb een lijstje gemaakt van de soorten die ik nog heb, en dat zijn zijn er nog 189. Dus dat komt op 289 tomaten, en ze staan allemaal op die ene pagina (waarbij je uiteraard per tomaat kunt klikken om op een afzonderlijke pagina meer over die tomaat te lezen en de foto(‘s) te zien.

Ruud noemt het onoverzichtelijk en veel te veel. Zelf zie ik liever een lange rij, dan dat je per jaar naar namen moet gaan zoeken (zoals op een website als deze: Schoene tomaten). Maar dat is dus wel een optie. Of een tomatendatabase voor de letters a, b, c en d. En dan een nieuwe tomatendatabase voor de letters e, f, g en h, etc. Of een tomatendatabase voor groene tomaten, één voor rode tomaten (maar die wordt dan ook heel groot), gele tomaten, etc.

Voor de mensen die de database van tomaten (en aubergine, paprika en later ook nog eens peper) handig vinden en willen gebruiken, ik hoor graag jullie mening hierover! Ik vrees dat ik niet genoeg verstand van website-maken heb om er ingewikkelde systemen of wiki’s erop te zetten (ik vind dit al ingewikkeld genoeg, voorlopig al per tomaat een kwartier tot 20 minuten werk om die op de website in de database te zetten). Zelf heb ik niet zo veel problemen met de database zoals die nu is en wordt, als wordt ze wel heel groot zo (want ze groeit ook nog elk jaar met zo’n 50 soorten). Maar ik hoor graag andere meningen!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annemiek

Ik denk dat ik de vorige makkelijker vond, dus een aantal letters bij elkaar, a-b-c en dan verder klikken, want nu is het een hele lange lijst, die je moet scrollen en zal ook langer laden misschien.
Ik ben wel blij met al je werk, want kijk er regelmatig in 🙂

groetjes Annemiek

Nanda

Hai Diana,

Ik vind deze manier juist wel overzichtelijk (namen op alfabetische volgorde met een kleine foto). Als je onderscheid gaat maken denk ik dat je dat moet doen op bijv. Cherry tomaten, vleestomaten, roma tomaten etc en niet op kleur. Maar nogmaals zoals het er nu opstaat vind ik het juist wel overzichtelijk (ik kijk eerst naar de foto. Is dit het soort wat ik zoek? Dan klik ik door).

Janneke

Hallo Diana,
Ik ben het eigenlijk wel met Nanda eens, alfabetisch, kleine foto’s, lekker rustig, je verhaaltje onder een klik. Ik vind het wél overzichtelijk (sorry Ruud). Ik heb net naar je tomaten- en paprikadatabases gekeken en ik word er wel blij van!
Je maakt wel wat los met je vraag, sterkte en wijsheid gewenst!
Janneke P.

Gonnie

Hallo Diana,

Ik heb twee jaar geleden een tomaat meegebracht uit Zwitserland. Bij het uitzoeken van de soort vind ik het handiger wanneer ze onder verdeeld zijn in soorten: vleestomaten cherrytomaten etc. en daarna op alfabet.

Gr. Gonnie

Boris

Hallo Diana,

Ik ben het eens met wat Gonnie schrijft, ook zal ik in plaats van alles onder elkaar te plaatsen ze in 3 of 4 kolommen plaatsen dan hoef je niet zo ver te scrollen om alles te zien!

Boris

Chloë de Rooij

Hallo Diana, ik was op zoek naar de struiktomaat Tumbling Tom en zag dat jij zaden hiervan hebt! Ik zou heel graag een zakje willen kopen maar zie niet hoe ik dit kan doen… Ook zou ik graag nog wat andere, buiten tomaten (niet te hoog) willen proberen dit jaar. Heb je misschien nog wat leuke tips/zaden liggen daarvan? En ook wil ik je complimenteren met de compleetheid van deze site!! Een heerlijke plek om regelmatig rond te kijken 😉

Ik hoor graag van je, alvast bedankt!!
Chloë

Peter en Anna

Hallo Diana,

Op letter lijkt mij het handigst, zo kan je op soort zoeken en ‘foto’s kijken’ tegelijk. Van mij mogen die foto’s wel iets groter. Nu blijft er zo’n grote witte ruimte over aan de rechterkant van de pagina. Misschien zou je naast de foto het lijstje met informatie (wat je nu pas ziet als je een tomaat aanklikt) kunnen zetten?
Werk je met WordPress?

Groetjes, Anna

Dennis

Tipje wat het gebruik van een lange lijst makkelijker kan maken:
Als je een specifieke soort zoekt tussen die lange lijst, puur voor de informatie dus, gebruik even: ctrl + f , de zoekfunctie van je browser. Typ een deel van de naam in, en huppa: Je bent bij de soort die je zocht.

Janneke

Geweldig! Dat gaat als een tierelier.

Garden

Hai Diana,

Persoonlijk vind ik de hele lijst hoe groot hij dan ook is achter elkaar op alfabetische volgorde het handigste. Misschien dat je in kan voeren of je 25, 50 of 100 tomaten per blz. wil lezen. Weet niet of dat kan in jouw site. Wat ik ook wel handig zou vinden is een zoek-link in de databases. Die heb je nu bovenaan rechts staan maar dat is dan een algemene. Die zoekt over jouw gehele site. Mss dat er in elke aparte database een zoek-link kan komen. Ik vind zelf de site van tomatofest erg handig.
Als je alles zou houden zoals het nu is kan mss boven het alfabet komen met een link per letter. Zoals de site van zaadhandel vd Wal heeft.
Ik zet overal mss bij want weet niet of het allemaal wel kan.
In ieder geval heel veel succes met puzzelen en je site 🙂

groetjes,
Patricia

ria

Leuk om al die reacties te lezen. Ik denk inderdaad dat je de conclusie kunt trekken dat tomaten op alfabet toch favoriet is. Ook bij mij.hoor.
Succes met al je werkzaamheden (website, zaaien, verspenen, planten, oogsten, enz.enz.enz.)

Groetjes van Ria

johan

allemensen !!!!
zijn dat allemaal tomatensoorten die jij wel eens gezaaid hebt?en tot
mis ik een favoriet die ik bij jou heb gekocht… de black en red boar…
komt die nog terug?

johan

ja , die bedoel ik.
als je die nog wel zaait als je toch uitval hebt weet ik al dat ik die in het najaar van je wil… maar dat duurt gelukkig nog even…

Barto

Hallo Diana,

Gewoon alles op 1 pagina zetten zoals je nu doet. Scrollen in een lange pagina is tegenwoordig prima te doen, en zoeken met Ctrl-F / Cmd-F is nu toch echt wel gemeengoed lijkt me.
En als het kan: foto’s kunnen niet groot genoeg zijn 🙂

Barto

Gea

Hoi Diana
Met een stevige griep achter de rug vanmiddag voor het eerst weer wat energie om liggend op bed je dagboek te lezen. Ik heb geen moeite met deze invulling. Het is juist wel leuk om al die leuke soorten voorbij te zien komen. Een goed alternatief is een database op soort. Veel succes

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties