Gelukkig Nieuwjaar!

 

Iedereen een gezond, gelukkig en groeizaam 2014 gewenst!

 

Ik had eigenlijk maar 1 goed voornemen; om het wat rustiger aan te gaan doen en wat minder rassen van tomaten en pepers, etc. te zetten. Maar dat voornemen staat nu al een beetje op losse schroeven. Want geen idee hoe het zo is gegroeid, maar ondertussen heb ik ruim 800 soorten tomaten. Waarvan een aantal nodig gezaaid moeten worden.

Tomatenzaden voor 2014Want tomatenzaden zijn ongeveer 6 jaar kiemkrachtig. Van elk ras bewaar ik de gegevens, waar ze vandaan komen en in welk jaar. En nu zijn er soorten die ik nog nooit heb gezaaid maar wel al in 2006 bij me zijn gekomen. En dus wordt het lastig kiezen, en heb ik weer eens plaats tekort.

Op de foto zie je de tomatenrassen die ik heb, met de letter S. Op de foto lijkt het niet eens zoveel. Maar het zijn toch echt 49 zakjes/soorten. En zo heb ik dus nog 25 porties (nou ja, bijna dan, gelukkig zijn er niet veel tomaten waarvan de naam met een Q of X begint :-)). Ik moet maar eens verzinnen hoe ik dit moet gaan oplossen….

En dus ben ik een paar dagen geleden begonnen met de planning voor 2014 (eindelijk). En daar vandaag verder mee. En dan ook gelijk de planning voor de pepers en paprika’s en aubergines. Want die ga ik eind deze maand al zaaien (ja, nu het eenmaal januari is lijkt het toch best heel snel te gaan).

Want ook gelijk eens verzinnen wat ik komende weken kan gaan zaaien. Want het nieuwe jaar is begonnen. Niet komend weekend maar de week erop wordt het toch echt tijd om eens wat in de kas te gaan zaaien; vroege sla, veldsla, andijvie, misschien wat spitskool, rucola natuurlijk, radijsjes. Ik verheug me er nu al op!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lina

jij ook een groeizaam nieuwjaar gewenst! het begint te kriebelen, he? komt ook doordat het nog steeds geen winter lijkt met deze temperaturen. ik ga zo mijn zaden ook eens bekijken, gelukkig heb ik er niet zoveel als jij, maar toch genoeg om meer zaden te hebben dan plaats in de tuin………

Margareth

Insgelijk en dat we nog lang mogen genieten van je fantastische tuindagboek waar je het moestuinieren met zo veel passie beschrijft
gr Margareth

Bauke

Diana en alle medelezers, een heel gelukkigen voorspoedig tuinjaar voor u en de uwen. Diana dank voor het vele leesplezier van deze site.
Bauke

Els

Een fantastisch tuinjaar gewenst en bedankt voor al het inspirerends, wat je ons iedere keer weer voorschotelt.

Mime

Diana, de allerbeste wensen voor 2014!
Je blijft me inspireren en je site kan wat mij betreft niet tippen aan het beste moestuinboek. Dit jaar ga ik ook 3 strobalen beplanten! Ik ben benieuwd.
Heb je er al eens aan gedacht om je zadenbank te gaan delen. Dan heb je minder werk, je zou dan allebei de helft maar hoeven zaaien en dan de zaden naar de ander opsturen. “delen is het nieuwe hebben, zag ik laatst in een artikel”. Aan mij zou je dan helaas weinig hebben, ik bewaar alleen mijn favorieten, maar er zijn er op het tomatenforum en op het chiliforum die net zoveel zaden als jij hebben en wellicht met hetzelfde probleem zitten. Een gedeelde zadenbank is ook veel zekerder,als het bij 1tje onverhoopt misgaat heeft de ander altijd nog. .
Zo deel ik mee in het in standhouden van een goede bloedlijn in Maranskippen. De bloedlijnhouder zet zo bij verschillende Maranshouders zijn kuikens uit, die (ook ik) houden de bloedlijn zuiver. Een aantal jaren geleden had ie een vos en waren al zijn kippen weg, kon ie toch zijn bloedlijn weer voortzetten.
In Wageningen doen ze de zaden trouwens in de diepvries, dan gaan ze veel langer mee.
groetjes van Mime

meatfreak

De beste wensen en veel succes met het kiezen van de peper en tomatensoorten 🙂

Hetty Wijman-Velthuis

Ik heb ook Marans kippen en zoek nog broedeieren om dit voorjaar in te zetten bij mijn broedse dames. Kun je me van het adres/telefoonnummer voorzien zodat ik mee kan doen in het delen en hebben?
Blij word ik steeds van dit soort berichten…………………. en natuurlijk een vruchtbaar en groeizaam 2014 gewenst voor allen die poten, fokken, zaaien en oogsten.

Mime

Diana, er ontstaan perongeluk nog broedeierstromen op je moestuinblog. Wil je Hettie mijn mailadres geven of mij Hetties e-mailadres?
groetjes, Mime

Elly Opdam

Diana en Ruud
Een heel gezond en mooi tuin jaar gewenst .
Ik ga weer genieten van je verhalen in je dagboek !
En ook ik sta te popelen om weer te gaan zaaien .
Groetjes Elly Opdam

Elly Opdam

Diana ik wil eind deze maand ook beginnen met paprika zaaien in een kweekbak ,maar op de verpakking staat in maart zaaien .
Ik wil de Golden Calwonder gaan kweken ,maakt dit wat uit ?
Of is deze gewoon een van de latere soort ?
Groetjes Elly

coby

Hoi diana,
Ben toch niet te laat ? Het mag toch de hele maand nog 🙂
De allerbeste wensen nog .
Ben reuze benieuwd naar jouw planning als het af is , en wat het jaar ons allemaal brengt 🙂
Bij ons staat deze maand in ieder geval al de pepers in de planning en de paprika’s .
En zodra de ( winterse ) buien die eraan komen voorbij zijn kan de kas afgemaakt worden.
Maar wanneer komt nou je boek uit hihihihi.
Oh ja, nog ff een brutale vraag , gebruik jij ook een weckketel?
Ik zelf sta nog in twijfel om dat te gaan gebruiken namelijk .

Groetjes coby

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties