Hoera, de zaaiagenda is klaar!!

Het eerste blog in het nieuwe jaar. Bij deze wens ik iedereen een gelukkig, gezond en groeizaam 2019!

En mijn eerste blog van dit jaar gaat nog een keer over de agenda. Want ze is klaar! Hoera!!

Het was de grootste en meest ingewikkelde puzzel die ik ooit heb gemaakt. Laura en ik hebben er de laatste weken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan gewerkt, tot het ons af en toe duizelde. Maar het is gelukt: we hebben de deadline gehaald. Zondag  6 januari gaan we samen de hele agenda nog één keer nalopen en dan gaat de agenda maandag naar de drukker. We hopen nog steeds op levering vanaf 24 januari. Wij zijn er klaar voor, maar we zijn nu afhankelijk van de drukker dus we houden nog een kleine slag om de arm.

We zijn een beetje euforisch. Misschien omdat we moe zijn. Waarschijnlijk omdat we klaar zijn. En heel zeker omdat we blij zijn met het resultaat.

We willen nogmaals iedereen die een agenda heeft besteld heel hartelijk danken; voor de bestelling natuurlijk, en voor het vertrouwen! En voor alle leuke en lieve reacties, adviezen, vragen en opmerkingen!

Om een indicatie van het succes te geven; nog voor de agenda gedrukt is, is ruim de helft van de oplage verkocht. De investering was spannend, En of we de agenda zouden verkopen was spannend. En ik verwachtte dat het dan nu iets minder spannend zou worden. Maar niets is minder waar. Want nu komt misschien het meest spannende; zijn mensen blij met wat we hebben gemaakt? We zijn er zelf zo trots op. Maar wij zijn niet objectief meer, verre van dat.

We hebben een proefdruk laten maken en Laura mailde me wat foto’s om hier te laten zien. Ik heb even nagedacht welke ik zou plaatsen. Maar er valt niet te kiezen.  Ze maken wat mij betreft allemaal heel veel duidelijk. En daarom laat ik ze allemaal zien: voor de mensen die een agenda hebben besteld, en voor de mensen die nog twijfelen. Want dit is de agenda (alvast excuses voor de overvloed aan foto’s 🙂 ):

Nog een keer een foto van het papier. Daar zijn we zo blij mee; prijzig maar het is het meer dan waard. Dik papier, milieuvriendelijk gemaakt, roomwit van kleur, en als je op de foto klikt zie je die in vol formaat en kun je zien dat het niet glad is maar structuur heeft, en je ziet dan de pikkeltjes van gerecycled materiaal en hennep.

 

En dit wordt dan de agenda (de kleur wat meer geel dan op de foto):

 

De buitenkant krijgt nog een matglanzend beschermlaagje. En we zijn nog niet helemaal tevreden over de kaft. Laura gaat de tekeningen aanpassen zodat die niet door de ringband worden doorboord. En we vinden de kaft net niet stevig genoeg, dus Laura heeft nog contact met de drukker over de  mogelijke opties. De boekenlegger annex legenda is handig om te zien wat welk icoon betekent.

En zoals op de voorkant staat; er staan meer dan 175 soorten groenten, kruiden en moestuinbloemen in. En dat betekent dat een enkele periode soms wel 6 pagina’s bevat. Dat houdt in dat dat het uiteindelijk bijna 200 pagina’s worden (het precieze aantal weten we pas wanneer we zondag uiteindelijk alles afronden en het register achterin maken). Maar het betekent in ieder geval dat het in combinatie met het wat dikkere papier best een flinke agenda wordt. Eigenlijk kunnen we het wel een boek noemen.

 

En dan waar het om gaat: de agenda staat vol met deze schema’s:

 

Elke maand krijgt 3 periodes (begin, midden en eind), met daarin pagina’s vol met schema’s met wat je wanneer en waar kunt zaaien. Plus aanvullende informatie: de plantafstand,en tot slot: lokt de bloeiende plant veel bestuivers, is de bloem eetbaar, en tot slot; is de bloem geschikt als plukbloem?

Heel veel schema’s dus (Laura heeft ze geteld, het zijn er in totaal 2223, oef 🙂 ). Ik heb dus duizenden iconen genoteerd en gecontroleerd. En Laura heeft ze allemaal ingevoerd. En daarna tot 3 keer toe aangepast na weer een controle. En ik hoop van harte dat alles nu helemaal klopt. Maar ik kan niet beloven dat er niet nog een klein foutje in staat, of iets wat misschien niet helemaal duidelijk is of anders geïnterpreteerd kan worden. Ik heb er van gedroomd; dat ik een icoon voor buiten zaaien was vergeten. En zelfs Ruud heeft er  van gedroomd: dat we vroege en middelvroege aardappelen door elkaar haalden en dat alles helemaal overnieuw moest. Hij noemde het ‘een nachtmerrie’ 🙂 .

In ieder geval heb ik bedacht dat ik vanaf 24 januari een nieuwe pagina maak. Met de informatie zoals die op deze pagina staat, met natuurlijk de link naar de webwinkel van Laura, waar de agenda (zo lang de voorraad strekt) gekocht kan worden. En daaronder de mogelijkheid om inhoudelijke opmerkingen, tips, etc. te plaatsen. Want wie weet, misschien komt er ooit een 2e druk (maar daar durven we nu nog niet aan te denken).

Nog een foto:

 

Er staan niet heel veel foto’s in de agenda, want het is echt een werkagenda met zoveel mogelijk schema’s, maar ik heb voor elke maand een klein stukje geschreven over mijn gevoel bij die maand, met een foto daarbij.

En er is ruimte voor eigen aantekeningen. En daar staan nog een aantal tips bij.

 

En dit is het dan, dit is de agenda. Laura en ik hopen van harte dat de mensen die agenda hebben gekocht of gaan kopen er net zo enthousiast over zijn als wij!

En nu?

Vanaf maandag haal ik wat rust in, dat is ook even hard nodig. Maar niet te lang. Want het is januari. Met de agenda in de hand zie ik dat ik volgende week in huis citroengras zou kunnen stekken, en in de kas spinazie, pluksla en rucola kan zaaien. Dus dat ga ik dan maar doen 🙂 !

Oh ja, tot slot nog even de naar de website van Laura. Want je kunt daar een heus inkijkexemplaar vinden, met een stukje van januari: Inkijkexemplaar op de website van Laura. En op haar website kan de agenda dus ook besteld worden (via deze link: webwinkel)

 

45 reacties op Hoera, de zaaiagenda is klaar!!

Anoniem 5 januari 2019 om 10:40

Hallo Diana,

Mooi!!!! Dat gaat een fantastisch hulpmiddel worden, ik word er nu al blij van! Dank je wel voor al jullie werk!!

Nu nog even geduld hebben…..

Rust goed uit en geniet van je tuin!

Groet,
Ria Snijders

Greetje Naber 5 januari 2019 om 10:52

Hoi Diana en Laura,
Yesss, wat een goed bericht, super!!!!! Ik ga m bestellen, want ik ben toevallig eind van de maand in Nederland en hoop, hoop, hoop, dat ie dan snel geleverd wordt, zodat ik ‘m mee kan nemen naar Portugal. Ik duim dat alles volgens jullie planning verder gaat .
Geniet van de ‘rust ‘.
Greetje

Ria 5 januari 2019 om 11:01

Diana en Laura, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie boekwerk. Zo te zien is het een mooie dikke baby geworden.

Angelique 5 januari 2019 om 11:38

Nou, nou wat een project. Ik dacht, Diana, dat je het wat rustiger aan wilde doen nu je gestopt was met de zadenhandel……… Het ziet er prachtig uit en kan niet wachten tot hij in de bus valt. Zondag de laatste controle en dan weer wat tijd voor jezelf. Zoals je zegt er kan voorzichtig al weer wat. Dank je wel voor al jullie werk.

Kim 5 januari 2019 om 11:51

Fantastisch! Bedankt voor al jullie harde werken en late uurtjes, zodat wij van jullie prachtige agenda kunnen genieten. Een klein minpuntje, door de agenda beginnen mijn handen alweer te jeuken om in de tuin aan de slag te gaan, dat is niet de bedoeling!
Rust lekker uit en dan, hop verder met zaaien, planten, wieden, wateren, oogsten…

Lieve groetjes Kim

Anja. van Tiel 5 januari 2019 om 12:01

Gefeliciteerd met dit knappe werk.Petje af!! Ik kijk veel op je site, en geniet van de verhalen, en de fijne infomatie. Heb meteen de zaaiagenda besteld. Cadeau voor mijn verjaardag Succes met de verkoop, en een goed moestuin jaar gewenst, (met wat meer water van boven)

Sabine 5 januari 2019 om 13:30

Super tof dat jullie dit gemaakt hebben. Ik was nog niet op de hoogte maar heb hem nu besteld De bijtjes icoontjes ben ik echt super blij mee. Kan niet wachten.

suus 5 januari 2019 om 13:57

Oh wat word ik hier blij van! Ik kan niet wachten :-). Dankjulliewel voor al het harde werk aan deze agenda. En geniet van/neem je rust.

Yvonne C. 5 januari 2019 om 14:12

Hoera! Gefeliciteerd,wat fijn dat de zaaiagenda kláár is! Heb hem allang besteld,’natuurlijk’ en zie het boekwerk hoopvol tegemoet. Heb je lang niet kunnen volgen ivm met ziekenhuis opname van kleindochtertje van 15maanden. Zij is gisteren naar huis gekomen en nu dubbel feest:))
Kon hierdoor helaas dus niet meedoen met winaktie. En het grappige is dat ik 1960 zou invullen toen ik het las:mijn geboorte jaar. Een hééél gezond en groeizaam/vruchtbaar 2019 voor jullie en allen die dit lezen! Lieve groet,Yvonne C.

Ruud & Diana 10 januari 2019 om 09:57

Hallo Yvonne,
Dankjewel voor je bestelling, jammer dat je niet met de winactie mee hebt kunnen doen.
Maar uiteindelijk lees ik iets wat heel veel belangrijker is dan welke agenda of moestuin; ik hoop van harte dat je kleindochtertje weer helemaal gezond wordt!!
groetjes,
Diana

Sarah 5 januari 2019 om 14:55

Moooi!! Ik heb de agenda al besteld. Vol vertrouwen. En wat ik nu al zie… niet zonder reden. Ik kan niet wachten

esther 5 januari 2019 om 16:04

Yesss gefeliciteerd, het ziet er heel mooi uit! Ook heel treffend: Januari de maand van zelfbeheersing. Yuuup… 😀 Geniet van je rust op maandag.

Inge de Munck 5 januari 2019 om 16:32

Wat geweldig zeg ! Ik was tijdelijk even off-line, maar ik ben blij met weer een nieuw hulpmiddel voor in onze moestuin ! Leuk toch dat jullie zo enthousiast blijven, ik sta ook weer te trappelen. En dan in het najaar ook een nieuwe keuken om alles klaar te maken. Laat de lente maar weer komen en ik zal ook zeker de agenda kopen !! Super leuk !!! Ik ben benieuwd !
Inge

Pardede 5 januari 2019 om 16:59

Hallo Diana, Top dat jullie alles klaar hebben gekregen. Heb hem vorig jaar gelijk besteld kan haast niet wachten. De agenda ziet er super goed uit en fijn dat er plek is voor je eigen aantekeningen. Morgen nog een laatste controle en maandag genieten van je wel verdiende rust.
Groetjes
Par

Yvonne 5 januari 2019 om 19:18

Ziet er echt super uit! En handig dat januari al op de site van laura staat. De rest zie ik dan wel ‘live’ in de agenda. Ik wist niet dat je onder glas al zó veel kon zaaien zeg! Dat wordt heel snel de kas in orde maken nu (eerste jaar met kas). Eén vraag: is er nog verschil tussen zaaien in een kas en zaaien in de koude bak? Ik heb nu beide en beide zijn aardig leeg nog. Of kan alles waarbij staan ‘zaaien onder glas’ in zowel kas als koude bak?
Geniet even lekker van de rust na morgen!

Ruud & Diana 10 januari 2019 om 10:00

Hallo Yvonne,
Nee hoor, er is geen verschil tussen glas of plastic, kas of bak of tunnel. We hebben op de website van Laura in het inkijkexemplaar de handleiding toegevoegd, zodat iedereen die er interesse in heeft die alvast kan doorlezen. En daar heb ik het in vermeld. Je kunt die handleiding hier vinden: https://laurabeijn.nl/ontwerp/zaaiagenda/
groetjes,
Diana

Michel 6 januari 2019 om 09:09

Hoi Diane .
Be beste ruiwensen voor het nieuwe jaar.
wat een prachtig resultaat.
Maar helaas kan ik er niet mee uit de voeten ben slechtziend maar heb een vraagje is het misschien mogelijk om een i versie uit te brengen zodat ik hem op detablet kan vergroten ?
En de teksten voor kan laten lezen .
Alleen doen als het kwa tijd te doen is hoor!!!
Je website is voor mij goed toegankelijk hoor helemaal top!
Gr Michel

Ruud & Diana 10 januari 2019 om 10:15

Hallo Michel,
Dankjewel! Voor nu komt er geen ebook of iets dergelijks. We hebben het zo druk gehad met het maken van de agenda, en allebei niet genoeg verstand van de digitale wereld.
Ik vind het heel jammer dat je dus vooralsnog de agenda niet kunt inzien. We gaan dit jaar de agenda zelf gebruiken en ervaren, en natuurlijk ook kijken wat de reacties zijn. En dan gaan we bedenken of en wat er verbeterd kan worden, of we nog een nieuwe oplage willen laten drukken, waar behoefte aan is, etc.. En dus zijn reacties zoals die van jou heel waardevol voor ons, want of we er wel of niet iets mee kunnen of gaan doen, het is fijn om te weten wat mensen er van vinden of willen, etc..
groetjes,
Diana

Anoniem 6 januari 2019 om 10:35

Geweldig Diana, het ziet er goed uit, ik ben blij dat ik ‘m besteld heb!!!

Thérèse Zwaard 6 januari 2019 om 11:00

Je zaaikalender ziet er prima uit, leuke vormgeving! Ik heb voor mijn eigen zaden al uitgebreide schema’s gemaakt en de zaaikalender van Christofoor is voor mij de leidraad. Dus ik ben geen klant voor je kalender. Voor mij is januari ook de maand van de zelfbeheersing. Alleen een paar koukiemers die ik vergeten ben doe ik straks nog. Eerst warm bij de radiator en dan òf naar buiten als het koud is òf in de koelkast. Geef even toe aan de stilte van januari en wacht tot het wat lichter wordt. Groet, Thérèse

Gerda 6 januari 2019 om 11:13

Van harte gefeliciteerd Diana en Laura met dit geweldig staaltje vakwerk. En natuurlijk ook Ruud, want het werk op de tuin e.d. moest ook gewoon doorgaan, al is het gelukkig geen hoog seizoen. Ik weet zeker dat degene die hem nog niet besteld heeft nu echt wel over de streep getrokken wordt !!

Annelies 6 januari 2019 om 11:52

Wat is ie mooi geworden, wat zal ik hier veel plezier van hebben! Een enorme klus voor jullie, maar het resultaat is grandioos. Fijn dat er ook ruimte is voor eigen aantekeningen, want nu is het echt geworden wat ik altijd zo mis in zaaikalenders, en dan ook nog in een veel handigere uitvoering. Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Nadi 6 januari 2019 om 12:07

Hoi Diana,

Ik let even niet op en je hebt een zaaiagenda gemaakt!! Echt fantastisch en ik heb hem meteen besteld!!. Ik kreeg vrijdag mijn “groei en bloei” tijdschrift in de brievenbus en was blij verrast dat je daar nog in staat. 2018 stond het tuinieren voor mij wel stil maar in 2019 gaan we het langzaam weer oppakken en je nieuwe hulpmiddel gaat daar zeker bij helpen 🙂
Gefeliciteerd met je eigen zaaiagenda! wat een mooie stap 🙂 Ik kan niet wachten hem zelf ook in handen te hebben!

Groetjes
Nadi

Ruud & Diana 10 januari 2019 om 10:19

Hallo Nadi,
Dankjewel voor je bestelling!
De pagina’s in deze Groei & Bloei zijn de laatste die ik heb gemaakt. Er is me gevraagd een jaar lang moestuintips te geven, en dat begon in maart 2018 en eindigt nu dus met het januari/februarinummer.
Ik vond het heel leuk om te doen en ik ben benieuwd wie dit jaar die pagina’s in het tijdschrift gaat vullen en waarmee.
groetjes,
Diana

Nanda 6 januari 2019 om 15:23

Wat is de agenda mooi geworden! Knap van jullie dat de deadline gehaald is. Wat een werk is dat geweest zeg…en ik hoef alleen maar te wachten tot de gewonnen agenda op mijn deurmat valt.
Geniet even van jullie rust en een prachtig(tuin)jaar gewenst!

Niels 6 januari 2019 om 16:45

Folle lok en seine in 2019 ut Ljouwert! Zit er niet over in, die agenda is nu al een must voor elke groenvinger in Nederland. Maak je niet dik over tekeningetje zus of logootje andersom. Dat komt allemaal in orde in de 2e druk, hahahaha.

Jolanda 6 januari 2019 om 17:49

Beste Diana,

Allereerst ook voor jou, Ruud én Laura de beste wensen voor 2019!!

Wat goed dat jullie de deadline gehaald hebben! Wat een enorme klus, zeg.
Vanavond als de laatste check achter de rug is een mooi flesje opentrekken om op de afronding te proosten en je alvast te verheugen op dit doorslaande succes (want dat gaat het zeker worden!). En dan morgen…. lekker uitslapen!!

Welterusten alvast 😉 en groetjes,
Jolanda

Desiree 6 januari 2019 om 18:36

Super !
Ik heb gelijk besteld !
Ik ben benieuwd 🙂

Manon van Wijk 6 januari 2019 om 18:38

Gefeliciteerd! En hoera……het is jullie gelukt! En joepie hier wordt het dit jaar gemakkelijker!

Gelukkig moestuinjaar iedereen.

Groetjes, Manon

Edith 6 januari 2019 om 19:14

De agenda ziet er heel mooi uit!! En vlgs mij precies wat ik goed kan gebruiken!! Heel blij dat jullie zoiets moois en handigs gemaakt hebben; heb nu al zin om de agenda te gaan gebruiken!
Bijkom-ze en bedankt voor het maken!
Groetjes, Edith

Renée 6 januari 2019 om 23:15

Net jullie mega klus besteld en al bij voorbaat : DANK
Nu “even” geduld hebben voordat hij in de bus valt …

Margriet 7 januari 2019 om 00:50

Gefeliciteerd Diana en Laura met de eerste zaaiagenda; hij ziet er erg goed uit

Henk.d 7 januari 2019 om 11:49

Beste Diana en Ruud. Allereerst een groeizaam tuin jaar toe gewenst. Eindelijk durf ik ook is wat te tikken .Ben namelijk geen computernerd en een bericht sturen is voor mij al een crime. Zo dat is eruit. Wij hebben altijd met veel plezier je blogs gelezen. Zijn sinds kort ook in bezit van een moestuin op een nogal zanderige grond. De zee ligt bijna in onze achtertuin. Maar we redden ons best. Het was wel werken het afgelopen jaar met die hete zomer. Het water liep gewoon van het zand af. Maar we houden moed en beginnen met veel plezier. De vroege prei is al gezaaid. De groeten aan Ruud.

Ruud & Diana 10 januari 2019 om 10:27

Hallo Henk,
Hartelijk dank voor je reactie, en voor een digibeet heb je het hardstikke goed gedaan 🙂
Hier gaan we ook niet heel lang meer wachten et het zaaien van de prei, eerst nog even naar de weersverwachting kijken want ik hoorde dat de weermannen een langere periode met koud en zelfs strenge vorst voorspellen (en dat is eigenlijk ook goed voor de tuin).
groetjes en een mooi tuinjaar gewenst!
Diana

Carine Parmentier 7 januari 2019 om 14:28

Dag Diana, Ruud en Laura,
Proficiat met het mooie resultaat. Zo te lezen zal dit een enorm succes zijn.
Onlangs had iemand verwezen naar de website van seeds.nl, Ik ben benieuwd naar hun kwaliteit. De bestelling is onderweg.
Voor elke tuinliefhebber, een prachtig tuinjaar 2019 gewenst.
Groetjes
Carine P

Kim 8 januari 2019 om 12:24

Beste Carine,

Als ik dat adres intik kom ik op de website van abn-amro?

Groetjes, Kim.

Carine 8 januari 2019 om 14:40

Dag Kim,
Inderdaad ik ook 🙂 Ik heb een typfoutje getikt, het is http://www.seedo.nl
Veel plezier in het surfen naar zaden.
Vandaag komt mijn bestelling aan, ik ben echt benieuwd naar mijn eigen kerstcadeau:-)
groetjes,
Carine P

karin sikkema 7 januari 2019 om 16:39

Dag Diana,

Ik zou graag de zaai agenda willen bestellen!
Wat kost deze en waar op welke rekening kan ik storten?

Groetjes,

Karin

Ria Snijders 7 januari 2019 om 18:58

Hallo Karin,

Lees de blog hierboven even door, de link naar de website van Laura staat onderin. Hier kun je de agenda bestellen.

Groet, Ria

stefanie schipper 7 januari 2019 om 17:10

hoi Diana,

Wat geweldig nieuws!!
Ik kan niet wachten tot ik hem in mijn handen heb!!

groeten stefanie

Louise 8 januari 2021 om 18:49

Dag Diana,
Ik ga de zaaiagenda nu alweer met veel plezier voor het derde jaar gebruiken en ik heb 2 vragen over info in de zaaiagenda.
Als ik bijvoorbeeld deze maand (januari 2021) wil gaan zaaien lees ik allerlei mogelijkheden in je agenda. Maar hoe zit het met de info op de zakjes van de zaden. Ik heb maar heel weinig zakjes waarop januari als begindatum staat (spinazie Vroeg Reuzenblad en wortel Amsterdamse bak 2 en Nantes 2). Kan ik dan het beste op zoek gaan naar groenten die je volgens de info op het zakje in januari al kunt zaaien, of kan ik ook best smokkelen: als er bv. februari of maart op het zakje staat dat ik het toch nu vast probeer? Ik vind het lastig om groenten (variaties) te vinden die volgens het zakje ook al in januari gezaaid kunnen worden. Heb je daar misschien meer info over?
Groet van Louise

Ruud & Diana 9 januari 2021 om 11:47

Hallo Louise,
Leuk om te horen!!
In principe hou ik altijd de aanwijzingen op de verpakking gaat als het bijvoorbeeld een bepaalde periodeteelt gaat (zoals ‘summer sprouting broccoli’ en ‘winter sprouting broccoli’, winterbloemkool, etc.) of bijvoorbeeld bij bijzondere bladkoolgewassen die ik nog niet goed genoeg ken om er mee te experimenteren. Maar de meeste zaaiaanwijzingen worden al heel veel jaren hergebruikt, de zaaiaanwijzing is in de afgelopen 30 jaar nauwelijks gewijzigd terwijl het klimaat ondertussen wel flink is veranderd. En mijn ervaring is dat jonge zaailingen veel meer kou verdragen dan volwassen planten. Een paar voorbeelden:
Ik heb het tuinbonenras DeMonica, op het zakje staat: “zaaien van eind februari tot half april. Ik zaai haar meestal rond half januari in de kas voor zodat ze rond half februari in de tuin uitgeplant kunnen worden en dat gaat prima.
Op mijn zakje snijsla staat: van januari tot maart onder glas zaaien en van maart tot augustus buiten. Ik zaai haar dus in de kas in september en wij oogsten er nog steeds regelmatig van.
Op mijn zakje rucola staat: zaaien van februari tot maart onder glas en van april tot in augustus buiten. Ik zaai rucola ook in september in de kas (en we oogsten er nu van maar het blad begint wel wat lelijk te worden, dus ga ik binnenkort de planten verwijderen maar tegelijkertijd ook op een ander plekje in de kas weer nieuwe rucola zaaien. Staat allebei niet in de zaaiaanwijzing. En buiten zaai ik rucola ook al in maart en zeker niet pas in april.
Er blijven altijd wat risico’s, als er ineens toch een heel strenge winter komt kan het zijn dat een aantal planten (zoals bijvoorbeeld de koolrabi en/of knolvenkel) dat niet overleven. Maar ik gok het er graag op, want in de meeste jaren/winters kunnen we hier dus behoorlijk wat telen en oogsten en genieten we ook van een mooie groene kas met allerlei zaailingen en planten.
Ik hoop dat je zo een beetje antwoord op je vraag hebt!
groetjes,
Diana

Louise 9 januari 2021 om 15:28

Dag Diana,
Ben blij met je antwoord. Nu snap ik het meteen een stuk beter. Ik ga er dit jaar eens lekker op die manier mee experimenteren. Helemaal leuk!
Groet van Louise


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties