Koud en nog een hint

Tjonge, we rennen gelijk de winter in. Twee weken geleden gingen we nog in een zomerjas naar de tuin, nu in winterjas en gevoerde laarzen. En we moeten naar de volkstuin, want als het gaat vriezen moeten de vorstgevoelige planten worden verhuisd.

Het was zaterdag de eerste echte tuindag na 2 weken zadenlijst. En het was heerlijk! Het heeft bijna iets masochistisch; hard werken, sjouwen, kou, en modder tot aan de ellebogen en knieën. Maar het is heerlijk om weer buiten en in de tuin aan het werk te zijn.

En we hebben onze ‘target’ gehaald. Thuis hebben we de Brugmansia’s, Cassia, Fuchsia’s, etc. naar binnen en naar boven gesjouwd. De Dahlia’s en Canna’s zijn opgegraven en liggen op een zonnige slaapkamer een week of 2 te drogen voor ze in kranten naar zolder gaan.

Op de foto een Brugmansia, terug gesnoeid en klaar voor de reis naar zolder:

 

Ook op de volkstuin hebben we planten die niet volledig winterhard zijn. Ze kunnen wel wat vorst verdragen maar niet te veel (en vooral ook niet te nat). En ook die moeten worden verhuisd.

Elk jaar spreken we af dat we op tijd de schotels onder de potten vandaan moeten halen. Maar we bedenken dat altijd te laat (zaterdagochtend dus). Het water stond al weer in die onderbakken en daardoor was de grond in de potten kletsnat (en extra zwaar).

Ruud zegt (terwijl hij pot 3 de kas in sjouwt): “Ik zie toch niet veel minder potten dan normaal”. “Dat komt later”, zeg ik, terwijl ik letterlijk gebukt sta onder het blad van de Colocasia in pot 4. “Eerst zien, dan geloven”, zegt Ruud nog, en loopt vervolgens weer naar buiten om pot 5 te halen. Nog 9 te gaan.

Maar beloofd is beloofd; er staan ook 6 potten buiten die ik ga legen en beloof niet meer te vullen. Tussen de potten die we uiteindelijk de kas in hebben gesjouwd zitten ook Canna’s, en die gaan we we in het voorjaar uit de potten halen en in de grond planten. Een uur later staan die planten plus soorten als Salvia microphylla, Asarina procumbens, Salvia Amistad, Aloysia (citroenverbena), Agastache, Fejioa, etc. in de kas.

 

De kuipplanten thuis snoeien we terug (door plaatsgebrek, maar ook omdat op onze klamme donkere zolder planten met veel blad vaak last van spint of luis krijgen). De planten die in de kas zijn gezet snoeien we niet (simpelweg omdat er licht, lucht en ruimte genoeg is). Dat doen we pas in maart 2019 (en dan krijgen ze gelijk voeding en water en mogen ze aan de groei komen tot ze in april of mei weer naar buiten kunnen).

Aan het einde van de dag zijn we blij: dat alle planten die we willen houden in de kas staan. En dat de andere planten zijn opgeruimd, de potten leeg en opgestapeld. Dat ruimt lekker op (en dat vindt Ruud misschien nog wel het belangrijkst). We kunnen deze week gaan beginnen met vak voor vak schoon maken. Er zijn al 3 vakken (of bakken is wellicht een beter woord) klaar. Op de foto zie je zo’n bak.

 

Na het verwijderen van onkruid en plantenresten gooit Ruud er een mengsel van oude mest met compost. Als een soort winterdek. In het vroege voorjaar woelen we met de grelinette de compost/mest door de grond.

Er zijn trouwens ook bakken waar we niets aan doen (bijvoorbeeld die van de kool, prei en pastinaken omdat we daar de hele winter nog van hopen te oogsten).

Het was hoe dan ook een vruchtbare dag!

En dan natuurlijk nog iets over de hint in het vorige tuinblog: het is  al geraden 🙂 . Iedereen heel hartelijk dank voor de reacties!

Dit is het plaatje dat ik in het vorige blog liet zien, maar nu samen met nog 2 plaatjes:

 

En dan is het wel duidelijk dat het buiten zaaien, onder glas zaaien en binnen zaaien voorstelt. Het wordt dus geen app (ik wil graag met mijn tijd mee gaan maar ik kan niet eens een website bouwen zonder Augus, laat staan een app 🙂 ). En ouderwets of niet, ik hou van papier. Ik kijk graag op internet maar ik kan niet zonder boeken.

Ik ben er zelf nu al heel blij mee en trots op (en het is nog niet eens af 🙂 ): het wordt een agenda. Bijna als een soort groentezaaikalender-in-agendavorm, maar dan dus niet gerangschikt op soort maar op moment. Het is de bedoeling dat het er eenvoudig en overzichtelijk uitziet, niet teveel informatie bevat (want die kun je op de website vinden), en daardoor makkelijk in gebruik is. En stevig, zodat je het mee naar/in de tuin kunt nemen. Ik wil dat er ook wat ruimte in komt om te schrijven, zodat je er zelf aantekeningen in kunt maken. En dat je er dus altijd in kunt kijken, wat je in die week of maand kunt zaaien of planten.

Oh ja, en dan wil ik ook nog dat het er mooi uitziet. En over dat laatste vertel ik in mijn volgende blog nog iets.

Eigenlijk maak ik iets wat ik zelf wil hebben 🙂

Tot slot nog 2 mededelingen:

Ik heb op de website van Pokon een blog geschreven: over Mooie kool in de winter. Als voorbeeld hieronder het blad van de palmkool op een koude en mistige ochtend.

 

En ik heb alle soorten die in de zadenlijst stonden in de databases van tomaten, paprika,s, pepers, aubergines en eenjarigen gezet. Je kunt daar dus vanaf nu altijd de informatie over die soorten terug vinden. Ik zag daarbij dat er in de database van zelf geteelde tomatenrassen ondertussen meer dan 400 rassen staan. Dat had ik 10 jaar geleden niet kunnen bevroeden 🙂 . De link naar de overzichtspagina: Databases 

En verder hopen we bij mooi weer naar de tuin te kunnen, verder gaan met opruimen. En stiekem hopen we op een mestkar (die wordt op onregelmatige momenten gebracht door de plaatselijke manege). En anders kunnen we de compostbak leeg maken want die moet Ruud repareren. Er is werk genoeg voor een hele winter!

En op regenachtige dagen kan ik verder met de zaai-agenda. En ook op de website moet veel gebeuren. Ter illustratie:

 

Zaterdag hebben we ook nog wat schorseneren geoogst, en ik bedacht dat ik de pagina over schorseneren eens bij zou moeten werken (nieuwe foto’s plaatsen, tekst nakijken en aanpassen, etc.). Dus ik zoek ter plekke op mijn telefoon op mijn website naar wat ik heb geschreven over schorseneren. Maar er blijkt helemaal nog helemaal geen pagina over schorseneren te zijn 🙂 . Wist ik zelf niet eens. Nou, taak nummer 1 staat bij deze vast.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Milly

Oh Diana, een zaaiagenda! Wat ben ik daar blij mee, lekker in de hand te houden en mee naar de tuin… Je hebt me echt blij gemaakt met je plan, veel succes bij de uitvoering ervan hoor. Hoop er een te kunnen bemachtigen, we wachten t af tot het zover is!
In de tuin is nog genoeg werk, we genieten van alle verse groente. Vandaag n bloemkool, mjam!!
Super dat jullie ook weer met de neus in de zon en wapperende haren buiten bezig zijn! Heerlijk☺️ Wat fijn dat je over schorseneren gaat schrijven, zou t graag s proberen.
Lieve groet!

Willy

Helemaal Top kan niet wachten op de zaaiagenda!
Hoop er een te bemachtigen. Planning blijft moeilijk, vooral het in fase zaaien schiet er nogal eens bij in.
Vraag gebruik je naast de mest en compost nog ander materiaal om de bakken en in de kas af te dekken deze winter?

Carine p

Dag Diana,
Heel goed idee de zaaikalender, super succes gewenst en zo te lezen kan het niet meer stuk gaan. Even een woordje ivm karton. Zelf gebruik ik bruin, ongekleurd karton tussen mijn rijen tomaten, aubergines, paprika en pepers. Dit omwille van 2 redenen: het beperkt onkruid en het bevordert het leven in de grond. Ongelofelijk hoeveel pieren onder het karton hard aan het werken zijn. Wel leg ik gerief (bladeren, as, tuinafval etc) op het karton, anders kan je karton verzamelen in de hele omgeving bij wat wind. Tussen mijn aardbeien leg ik houtschilfers (geen verhakseld gerief) die ik van een schrijnwerker krijg. Dit houdt een beetje onkruid tegen en de aardbeien liggen droog op het moment dat ze rijp zijn. Grt carine

Suus

Ohhhh een zaaiagenda! Dat is nou precies wat ik mis – kennis heb ik wel of zoek ik op, maar ik ben zo vaak te vroeg of te laat omdat ik er niet aan denk of er zomaar alweer een maand voorbij is… Dan is zo’n agenda een fijn houvast. – doet dansje en kannietwachten tot ‘ie uitkomt –

Hansje

Jaaa, wat leuk een zaaiagenda! Echt superhandig. Ik ben ook erg van het opschrijven, proberen te onthouden en teruglezen, dus.. ik zal er blij mee zijn. Ik hoop ook op mooie foto’s van jou erin, maar misschien wordt dat te duur of ingewikkeld? Veel succes er iig mee!

Zuhal

Woooohaaaaa! Super leuk!!!! Ik wil er ook één! Heerlijk om gewoon bij je te kunnen hebben, nu probeer ik het op de laptop bij te houden maar ja, na een dag tuinieren heb ik vaak geen zin om dat ding open te klappen. Fijn om hem dan nu gewoon in je tas te kunnen gooien en er zelf aantekeningen in te kunnen maken. Collectors item in the making! 😉

bertie

hoi Diana,

volg steeds met plezier je blog!

Wat ik niet lees, en daarom misschien een domme vraag:
wat doe je met onkruid gedurende de winter?

De muur groet hier tegen de klippen op in de bakken buiten. En kwee, en ik weet niet wat.
En in de kas zie ik rozetten die al behoorlijke wortelstokken krijgen. Paardenbloem, denk ik.

Hou jij de moestuin over de winter schoon, of buffel je je in het voorjaar een eind in de rondte?

Jan

Ik probeer dit me een laagje bruin karton en dan een laag van om en bij 3 cm verse compost van het containerpark. Dit houd mijn tuin onkruidvrij de hele winter. Naast dit blog volg ik Charles Dowding voor zijn no-Dig process en ik moet zeggen dat werkt aardig.

Carine pp

Dag Diana,
Ben nu bezig met het opruimen van de tomaten,paprika etc. In de rijen waar ik bruin karton gelegd heb tijdens de maand mei met daarboven tuinafval en bladeren, is alles nu verteerd. Op ong 6 maanden vind je hier niet veel van terug. Ik doe dit al jaren met succes (minder werk qua onkruid), de grond is beschermd tegen uitdroging in de zomer. Maar idd, ik bedek ook altijd het karton tegende wind met natuurlijke producten.
Grt Carine

Maaike

Hallo Diana
Wat spannend allemaal …
Ik heb ook nog een vraagje, hebt U in de winter verwarming in de serre?
Ik vraag dit in verband met de planten die U laat overwinteren en toch niet winterhard zijn.
Verder wens ik U nog veel succes met alles wat U allemaal doet, ik heb veel bewondering voor alles wat U allemaal gedaan krijgt .
Nog lieve groetjes
Maaike

Maria

Geweldig plan, zo’n agenda! En ik durf het haast niet te vragen, maar wanneer denk je dat die agenda uit gaat komen?

Jan

Ooooh
Ik kan niet wachten tot hij uitkomst!
Diana, ik apprecieer het enorm dat jij tijd in dat project steekt.
Geweldig initiatief!

Annet pas

Helemaal te gek zo n agenda
Ik doe hier alle potten naar binnen maar hier vriest het net iets harder dan bij jullie
Lees met veel genoegen je blog en leer er ook nog van.
Kijk al uit naar je volgende verhaal over de tuin
Doe ook paarde mesr in de tuin omdat dit in handberijk is we hebben namelijk 17tien van die schatjes op stal staan dus goed voor de tuin
Grniet van alles wat je doet
Groetjes annet

Michel

Hoi Ruud en Diana .
Wat een geweldig mooi project zeg wil hem ook supergraag hebben .
En heb nog een vraagje , hebben jullie ervaring met zaden besteld via AliExpress je word hebberig als je het aanbod ziet maar is de kwaliteit goed en duurt de verzending lang .
Staan trouwens veel aparte soorten pepers paprika’s en tomaten op aliexpres.
Lieve groet Michel

Nikki

Dag Michel,

Ik heb wel ervaring met de zaden van Ali express. Dikke afrader. Soms krijg je andere zaden die je niet besteld hebt, zaden die niet kiemen enz. Heb ongeveer 20 soorten geprobeerd en ze zijn stuk voor stuk waardeloos. Ik bleek zelfs zaden van de giftige doornappel te hebben gekregen!

Groetjes,
Nikki

Anoniem

Bedankt hoor

Ann

Een afrader. Ik heb een keer zaden van bestomaatjes besteld omdat ik ze niet kon vinden in de winkel. Ik ontving zaden van een gewone tomaat. Volgens mij oogsten ze gewon tomatenzaden van hetgeen wat in de soep gaat. Ga er maar van uit dat er niks van klopt.

Marianne Tuyn

Hallo Diana,
Wij zaaien op de opengevallen plekken waar geen planten meer komen altijd een groenbemester, zoals Mosterzaad of Phacaelia. Het is goed voor de grond en je hebt meteen de bodem bedekt, dus minder onkruid. Ik zal je er een fotootje van sturen. Bij een strenge winter bevriezen de planten. Zoniet dan halen we in het voorjaar heel makkelijk het loof eraf.
Misschien een ideetje?
Groeten, Marianne

Annelies

Geweldig, een zaaiagenda, wat een leuk idee van je Diana! Ik gebruik nu een zaaikalender maar vindt het onhandig doordat het te groot is en ik het in de kas eigenlijk nergens goed kwijt kan. Een agenda is veel praktischer, vooral omdat er dan ook nog ruimte is voor eigen aantekeningen. Ik wil ém!

Gerda

Een zaaiagenda: tof idee !!! Hopenlijk zorg je voor een grote oplage, want we willen er natuurlijk allemaal eentje hebben.

Ann

Handig, jouw foto’s met planten die winterklaar zijn. Ik durfde mijn brugmansia niet snoeien maar heb het dit weekend gedaan. Nu ik de jouwe zo naakt zie heb ik er vertrouwen in. Ze zien er zo leeg en zielig uit maar het komt vast goed.
De zaaiagenda is super! Ik hoopte hier al op toen je enkele maanden geleden over een boek sprak. Een handige, compacte, overzichtelijk agenda. Ideaal! Aangepast aan ons seizoen. Geen excuus meer om vergeten te zaaien. Ik kijk er naar uit!

Petra

Hoi Diana en Ruud,

Ik heb nog nooit een reactie gegeven en dat terwijl ik al ruim een jaar jou blogs lees.
Een dik compliment voor de website met ongelooflijk veel informatie, de blogs en vooral de duidelijke en leuke manier van schrijven. Vaak ook heel herkenbaar.
Ik heb zaden besteld en dit is allemaal heel soepel verlopen en ze zijn goed ( en mooi ingepakt) aangekomen.
Ik had enkele vragen n.a.v. dit laatste blog, maar bij het lezen van alle andere reacties, zijn ze allemaal al beantwoordt.
En dan nog de zaaiagenda, helemaal te gek ! Zelf heb ik twee jaar geleden ook een agenda gekocht en alles genoteerd wanneer ik wat gezaaid, geplant en geoogst heb. En zelfs de omstandigheden, zoals het weer genoteerd.
Ik ben zelf voornamelijk met vaste planten bezig en minder met groenten ( heb één grote moestuinbak en een kas) maar haal veel inspiratie uit jouw verhalen en leer wekelijks bij.

En dan nog voor Michel: ik kan me volledig aansluiten bij Nikki voor wat betreft de zaden van AliExpress , niks ontkiemd, een afrader dus!

Ben heel benieuwd naar de zaaiagenda, veel succes !
Groeten,
Petra

Petra

En das nou net mijn grootste probleem: kiezen ! Ken je het reclamespotje van het meisje wat een keuze moet maken tussen alle vlaaien en zegt: “ik wil ze allemaal!”
Ik woon in Limburg en tuinier op arme zandgrond, maar heb het geluk dat ik een grote tuin heb, waar altijd wel een plek te vinden is waar ik nog iets nieuws kan planten of zaaien. Maar dan kom ik al gauw weer bij het volgende probleem: tijdgebrek.
Het belangrijkste is echter het genieten van alles wat groeit, bloeit en leeft. En zelfs in de winter, wanneer ik buiten niks kan doen, geniet ik van het sorteren en ordenen van al mijn aantekeningen en het maken van nieuwe plannen voor het volgende seizoen.
En dan is een zaaiagenda een prima hulpmiddel ! Verheug me hierop en denk dat het evenals bij de zaden storm loopt met bestellen.
Groeten, Petra

katrien

Wat een leuk idee de zaaiagenda !! Al benieuwd om wat pagina’s ervan te zien !
Zeker geen aanrader om zaden bij AliExpress te kopen !! Niets klopt en bijna niets kiemt, jammer ! Het ziet er nochtans heel aantrekkelijk uit, maar daar blijft het dan ook bij …

Johanna

Hallo Diana
Ik lees ook al ern jaar lang jouw blog en haal er veel nuttige informatie uit. Ik wil het komende jaar geelwotel en gember proberen. Heb daarvan ern voorbeeld gezien. Ik kijk uit naar de zaaikalender, de icoontjes vind ik al leuk. Ik ben heel benieuwd. Veel succes ermee.

Henny

Hi Diana,
Sinds 2 jaar heb ik een moestuin en van begin af aan gebruik ik jouw website als leidraad.
Hij is echt erg goed. Prettige mix van enthousiasme, humor en bovenal zeer informatief. Ook erg fijn dat je mislukkingen opschrijft. Dat helpt mij ook.
Die agenda die je maakt is een schot in de roos. Dat overzicht krijgen vind ik het moeilijkst van moestuinieren. En – omdat ik op arme zandgrond woon – heb ik ook veel aan jouw aanwijzingen voor de broodnodige mest en andere aanvullingen.

Hartelijk dank voor jouw monnikenwerk voor de website en veel succes met de agenda,
Henny

Manon van Wijk

Ha Diana,

Ging met een eerder bericht schijnbaar niet goed maar…..

Geweldig een echte Diana zaaiagenda!
Een beter top cadeau kan ik mezelf immers niet cadeau doen.
Zodra ik weet hoe ik deze bemachtig ga ik dit regelen…..

Groet, Manon

Ineke

Super idee die agenda. Dat is nou echt nuttig én leuk! Daar gaan we veel plezier aan beleven, dat weet ik nu al!

ilse

Hoi Diana,
Hartelijk bedankt voor de zaadjes!! Ze zijn vandaag netjes aangekomen :). Heb nu al zin in het zaaien. Een zaaiagenda zal daar zeker handig bij zijn, want dat gaat hier nogal eens mis als beginnende moestuinier. Overzicht hierin krijg ik zelf nog niet heel goed voor elkaar, dus ja ik wil ook graag een exemplaar.
Groetjes Ilse

sini dietvorst

Dag Diana. Wat een super winkel is dat geworden. En zo makkelijk te bedienen. Geweldig. En een zaai-agenda. Heel fijn voor het komende seizoen. En ik heb al zo’n mooi moestuinseizoen, mede dankzij alle tips en wederwaardigheden van jullie en alle andere enthousiaste tuinders.
Heb voor het eerst pepers en paprika verbouwd. En een heel mooie opbrengst. Gelukkig waren er nog zaadjes te koop van nieuwe pepertjes..

Leuk, alweer vooruit kijken, terwijl we nog volop eten van alles wat de tuin nu nog geeft. Wat een rijkdom!

Groet
Sini

Greetje

Ooohh jaaa, super zo’n zaai agenda! Ik hoor ook graag bij de club van gegadigden.
Reageren doe ik ook niet vaak maar genieten van deze site zoveel te meer!
Wat een werk en energie steken Diana en Ruud er toch in (en Augus) , en wij maar nadoen en genieten.
“Tuintje groot of klein, met de hulplijn van Diana gaat het meestal fijn”.

Moi, groet’n uut grunn

Anoniem

Yo Diana, Voordat er internet was, had ik als leidraad voor de moestuin het boek van Kromdijk uit 1946: Van Week tot Week in Eigen Tuin. Nog steeds een prachtig boek en een goede leidraad. In 1984 is er een modernere versie gemaakt. Maar je vindt er niets over paksoi of ananaskers, of peppers.
Hoe je je agenda ook maakt, het wordt altijd beter dan wat er is.
Dank voor al wat je ons geeft.
Liefs, Carola

Anoniem

Nogmaals Carola,

Als we agenda’s kunnen reserveren, dan doe ik er minstens drie: eentje voor eigen gebruik, eentje voor net om te bewaren, eentje als cadeautje, of twee. Ik wens je sterkte en inspiratie om het tot een fraai geheel af te ronden. Dat gaat je lukken. Sterkte ook aan Ruud.

Doe, Carola

Anoniem

Hallo Diana
In de krant las ik een stukje over de yakon. Nog nooit van gehoord, maar wel benieuwd naar. Weet jij of je dat hier ook kan verbouwen en zo ja, hoe kom ik eraan?
Ben benieuwd.
Groetjes Sini

Esther

Hallo Diana,
Ja, dat is het helemaal. Een zaaikalender. Want halverwege het seizoen raak ik de draad kwijt. En vergeet een heleboel te planten. Het lijkt me geweldig. En dan al op korte termijn beschikbaar. Je zet jezelf wel onder druk. Verwacht zeker heel veel regen
Ik verheug mer enorm op (ook op dat het er mooi uit moet zien, dat maakt het extra leuk). Hartelijke groet, Esther

Corry

Jaaaaaa, ik wil ook een agenda. Kom snel. Ik kijk er zo naar uit.

Hutsebaut Nadine

Hoi Diana,

Ik ben ook iemand die veel opschrijft. Deze periode heb ik meestal spinazie staan en kervel. Spijtig genoeg kan ik nu niet veel doen.Sinds vorige werk uit het ziekenhuis ontslagen en nog zeker een maand platte rust. Ben namelijk rugpatient en is deze periode ook niet goed voor mij.Zodus de tuin karweitjes zijn voor mijn man.
Ook ik kijk uit naar u agenda.
Mvg
Nadine

Milly

Diana, ik zie in je winkeltje nog de geranium kiss tomatenzaadjes staan. Blijven vrij laag zag ik.. Is dat n optie voor in n klein kasje van de kids? Kweek zelf altijd de hoge soorten aan stok maar dat past niet in de minikas natuurlijk. En ik gun de kids t plezier van n paar eigen tomatenplanten erg☺️
Of heb je n ander idee/advies voor n soort, alles welkom. Dan kan ik ze nog bij je bestellen weet je..!
Lieve groet Milly

Frouwke

Een handzame zaaiagenda is iets waar ik naar uitkijk.
Heb al vaker gekeken bij een zaaikalender, maar die is, zoals al door meer genoemd, onhandig in gebruik.
Goed vooruitzicht.

Misschien een idee om te voorkomen dat je zaden “vergeet”, zoals hier eerder gemeld.
Op de zakjes plak ik een stickertje met daarop de maanden waarin gezaaid kan worden, bv. 05-07 (mei – juni).
Per maand heb ik een bakje plus een bakje lopende maand.
De zakjes doe ik in het bakje van de maand waarin voor het eerst gezaaid kan worden.
In de betreffende maand kijk ik wat gezaaid kan worden.
Kunnen zaden meerdere in maanden gezaaid worden, dan gaat het zakje aan het eind van de maand of na een keer zaaien in het bakje lopende maand.
Is de zaaiperiode voorbij dan gaat het eventueel nog resterend zaad terug in het bakje van de beginmaand.
Heb dit jaar voor het eerst hiermee gewerkt en het is me heel goed bevallen.
Heb je veel zaden per maand dan kun je natuurlijk meerdere bakjes gebruiken.
Hopelijk is een beetje duidelijk wat ik bedoel.

Frouwke

Diana,

Toen ik in je blog op een foto zag hoeveel zaden jij op voorraad hebt, dacht ik, die tip van mij slaat helemaal nergens op.
Bij zo’n grote voorraad totaal onbruikbaar.
Zelf heb ik een veel kleinere voorraad en dan kan het wel werken.

Succes bij alles wat op je PLANNING staat,
Frouwke

Milly

Bedankt voor je reactie Diana! Heb gelijk n bestelling geplaatst maar die loopt vast in de bevestiging van de bestelling…
Zal vanavond nog x checken voor t zekers.
Lieve groet Milly

Milly

Ik zie dat de bestelling gelukt is, zal t straks verder afhandelen hoor.
Wil t even laten weten
Lieve groet Milly

jannie

Een door jou gemaakte zaai kalender/agenda lijkt me heel fijn! Succes met het maken en ik hoop datie er snel is.

Guido Sparreboom

Wat een mooie blog heb je toch geschreven, kijk voor meer informatie over duurzaam tuinieren en klussen eens op: https://www.groennieuws.nl/duurzaam-tuinieren/ of een van onze 800 artikelen.

Avent

Ben benieuwd naar je zaaikalender!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties