Pap

Ik heb het druk met het uitzoeken van nieuwe klimrozen en een paar Clematissen. En zoals altijd kan ik dat niet even tussendoor. Voor je het weet heb ik 8 webwinkels naast elkaar openstaan, en liggen er ook nog wat boeken met informatie over standplaats, voeding en snoeien op tafel. En dan is daar ook altijd nog mijn grootste valkuil: ik ben altijd bang dat ik iets verkeerds kies, en vooral dat ik iets geweldigs mis. En zo scroll ik door de Austin-rozen, of kies ik toch een moderne bicolor? Eigenlijk wil ik altijd alles (=teveel): een prachtige roos, met geweldige geur, zeer lang bloeiend, zonder doornen (stekels), fijn voor hommels, bijen en vlinders, extra rijkbloeiend ook, goed voor een matige standplaats, netjes, gezond en sterk, niet teveel werk aan hebbend, etc.. Helaas bestaat die roos nog niet, en dus puzzel ik nog even verder welke eigenschappen het zwaarst wegen en wat daarin te vinden in.

Dat doe ik op een dag dat er teveel wind staat om naar de tuin te gaan. We zijn wel wat gewend aan de kust maar windkracht 7 is zelfs voor ons een beetje teveel van het goede. En eigenlijk ben ik ook wel blij met zo’n dag rust (nou ja, rust – vrij van hard werken – kan ik beter zeggen). Deze week hebben we veel gedaan in de tuin. Niet heel veel zichtbaars maar dat komt nog. Alle nestkastjes zijn schoon en weer opgehangen. Ik heb de perzikboom voor het eerst dit jaar gezwaveld. En ik heb zeker 12 tot 14 planten verpot. Dat klinkt als een makkelijk klusje maar ik heb het vooral over de grotere exemplaren, zoals deze Eucalyptus die in een 40 liter pot stond, uit haar jas groeide (en via de afwateringsgaten de volle grond in wortelde). Geen simpel 5-minutenklusje om die over te potten in een maat grotere speciekuip.

Ondertussen hebben we ook flink gewied, eindelijk de frambozen verzorgd en stapels met stenen die links en rechts in de tuin zwierven op- en bij elkaar gestapeld. En verder is het natuurlijk ook nog de tijd van compost en mest kruien. Als je googelt op tuinieren vind je vaak mooie plaatjes waarin een perfect opgemaakte vrouw in een mooi bloesje en witte gympen op haar hurken zit en met handschoenen aan in een potje met lavendel zit te frutselen. Wij moestuinders weten beter. Mijn haar staat overeind van de wind en ik heb gevoerde laarzen aan in plaats van witte gympen. Mijn handschoenen zijn zwaar van de modder. En er zit vooral ook modder in vegen op mijn broek, soms ook op mijn wang en in mijn haar. Ik heb zere handen van het sjouwen, knippen, sleuren, snoeien en schuiven, en ik heb 1 natte voet omdat mijn linker laars niet helemaal waterdicht meer blijkt te zijn. “Dit moet een hobby zijn”, zeg ik nog tegen Ruud terwijl ik nog een speciekuip met een uit de kluiten gewassen kerrieplant het terras op schuif. Maar hij hoort me niet want hij staat met zijn rug naar me toe een oude klimroos uit te graven (die al 4 jaar slecht bloeit en elk jaar in juli heel veel last van meeldauw krijgt (vandaar een nieuwe 😉 ).

Als we laat in de middag thuiskomen kunnen we geen pap meer zeggen, ploffen we op de bank neer en koken iets makkelijks uit de vriezer (nu ben ik heel blij met al het werk dat we vorige zomer deden, van pastasaus in pot, gekookte en geraspte bietjes in de vriezer tot komkommerzoetzuur en courgetteblokjes voor soep).

Tuinieren is natuurlijk niet echt alleen maar zwaar werk, ik heb ondertussen de doperwten en kapucijners gezaaid:

En ik zaaide ook al wat bloemen. Zoals wat vaste planten, duizendschonen en een eenjarige wat lager blijvende stokroos Alcea rosea annua Indian Spring (die voor bloei in het eerste jaar vroeg gezaaid moet worden, nou, me dunkt). Je ziet een foto van de eerste pas gekiemde stokrooszaailing bovenaan dit blog.

Daarnaast beginnen de zaailingen van paprika’s, pepers en aubergines heel voorzichtig hun eerste echte blaadjes te krijgen:

En ondertussen heb ik nog wat zaden gezaaid van de oudere soorten/rassen (waarvan de zaden niet of niet goed meer kiemden). En wat verspeend. En voorzichtig water gegeven. De rommelkamer begint al weer heel voorzichtig op een moestuin-kraamkamer te lijken.

En verder ga ik na dit blog de zaden opzoeken die ik de komende dagen wil gaan zaaien, zoals rode kool en bietjes, snijbiet en raapsteeltjes, rucola en tatsoi. Het is tenslotte over anderhalve week alweer maart en het wordt langzaam tijd om na te gaan denken over het (in)vullen van de tuin.

Maar eerst die rozen en clematissen! Want die wil ik graag nog in februari planten. Ik vond nog een oude foto van het ras Caroline Testout. Na het instorten van de pergola, ongeveer 10 jaar geleden, hebben we deze roos aan een tuinbuurman gegeven. Ze bloeide niet heel lang maar wel ongelooflijk rijk en mooi!

Toch wil ik nu weer een andere. Al twijfel ik als ik de foto zie :-).

Tot slot van dit korte blog nog 2 opmerkingen:

Ik ben eindelijk klaar met het nakijken van de teeltpagina van aardappelen; ik heb de tekst waar nodig aangepast en aangevuld, en flink wat nieuwere en grotere foto’s geplaatst: Aardappel.

Toevallig ontvingen we deze week onze bestelde pootaardappelen. We hebben ze gelijk in opgespaarde eierdoosjes gelegd, zodat ze comfortabel liggen en op een koele en lichte plaats kunnen gaan spruiten. Let niet op de wat rozige kleur van de aardappelen op de foto; dat komt door het koele licht in de kamer met raam op het noorden.

En tot slot wil ik nog even reclame maken voor 2 tuinbeurzen die dit voorjaar worden gehouden. ‘Reclaim the Seeds’ is al een paar jaar bekend en wordt ook dit jaar weer gehouden; op 11 maart in Vlaanderen en op zaterdag 18 en zondag 19 maart bij De Fruittuin in Amsterdam. Daarnaast is er nu voor het eerst ook ‘De Moestuinbeurs’; op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Dat wordt kiezen, of een heel druk weekend 🙂 . Zie voor meer informatie op Reclaim the Seeds en De Moestuinbeurs

Tot slot nog 1 foto, van een cadeautje dat ik van tuinvriendin Laura kreeg: wat knolletjes van de Oca die ze vorig jaar teelde. Ze vertelde dat ze naar aardappel-met-citroen smaken. Ik ga ze niet opeten maar komende week in huis oppotten en ze dit jaar dus hopelijk zelf telen. Leuk!!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ischa

Dag Diana,
Jaren ben ik bezig geweest met rozen uitzoeken etc. de leukste boeken in de boekenkast etc. de 2 basis boeken van de austin rozen zijn al 20 jaar fantastische naslagwerken. Maar wat ik de laatste jaren heb gedaan : als ik een roos ergens zie bloeien die ik super mooi vind, lekker geurt etc, knip ik een stek, wat stek poeder en stop die gewoon ergens in de grond. Van de 10 die ik stek lukken er meestal 8. kijk na een jaar of het de roos is die je bedoelt en anders naar de buurman.
En de plaats waar je een roos weghaalt kun je niet meer gebruiken voor een andere roos of je moet 1m x 1m x 1m grond weghalen en daar nieuwe grond aanbrengen. Suces!!
ischa van Delft

Imke

Lady Emma Hamilton is een mooi Austinroos, sterk ook. Ghislaine de Feligonde en Guirlande d’Amour zijn mooi.
en heb je als eens op de site De Bierkreek gekeken? biologisch en sterke gezonde rozen

Imke

Of eerst afrikaantjes dan hoef je niet alke grond te vervangen

Rudolf

Of…, rose in a box… als je dat googled is het ook heel eenvoudig. De kartonnen doos verdwijnt na een jaar en de roos kan door

Imke

maar dan moet je de grond binnen de doos toch nog wel vervangen?

Hetty

Hoi Diana, ik heb nog een roos die aan heel wat wat eisen van jou voldoet. Zo’n 80 cm hoog. Bij mijn broer groeit zij ook op zand. De naam, Marie Pavic. Google maar eens. Bloeit eindeloos, zonder doornen zonder problemen.

Sofie

Hoi Diana, is het niet een beetje vroeg voor het zaaien van doperwten? Als je ze nu zaait dan kunnen ze over 4-6 weken naar buiten denk ik? Ik had nog even willen wachten maar begin nu te twijfelen!

Henk

Een heel fijne wel flinke klimroos die ik al jaren heb is de David Austin
Abraham Darby. Geurt fantastisch, bloeit aardig door maarrrrr heeft wel stekels.

Brecht

Hallo,

Ik ben van plan de klimroos ‘Guirlande d’ amour’ te kopen. Is dit een goede keuze?

Grt

Imke

Een hele goede, bloeit eindeloos door

marja

De Guirlande is een heel gezonde klimroos het blad krijgt geen black spot. en je kan hem heel gemakkelijk stekken. De guirlande d amour rose is ook hele mooie en groeit wat sterker.

Henk de Steur

Hallo Diana, jij hebt de perzikboom gezwaveld? Tegen ongedierte in de toekomst? En hoe heb je dat gedaan?
alvast bedankt voor je reactie !

PaulW

Hoi Henk, zwavel is niet tegen ongedierte maar tegen schimmel. Veel perzikbomen hebben last van krulziekte, en juist daartegen moet je op tijd optreden.(nu dus) Ik vermoed dat dat de reden is dat Diana nu de Perzik met een zwavel oplossing bespuit.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door PaulW
Robert

Beste Diana
Hier heb ik de klimroos “New Dreams” van Visser staan.
Ruikt uitzonderlijk goed. Groeit goed, is héél mooi en bloeit de hele zomer lang.
Heeft wel stekels.
Een echte aanrader !
Groetjes
Robert

Wendy

Dag Diana,
In jou provincies zit de biologische rozenkweker de Bierkreek. Die heeft geweldige rozen!

Rudolf

Ook van mijn kant een roos tip! Na heel lang zoeken en afvinken heb ik gekozen voor de klassieker: Coral Dawn (niet te verwarren met New Dawn). De Coral Dawn heeft mooie eigenschappen.

Pauline

Hoi Diana, mss is roos The Generous Gardener iets voor je? Bijna geen stekels, geur, zachtroze, doorbloeiend, mooi blad…
Veel plezier op t www!!! 😃🌸

Gon

Hoi Diana,

De eucalyptus die je hebt, hoe oud is die ongeveer?
Ik zit zelf al een tijdje te denken aan een voor de voortuin (in de zomer heel heet en bijna geen beschutting aangezien de buren tegeltuinen hebben).
Ik heb al een grote pot (35x35x50cm), maar ik lees overal dat het nogal snelle groeiers zijn.
Dus ik vroeg me af hoe groot jij de plant ongeveer hebt gekocht en hoelang die ongeveer in de kuip hebben gestaan.

Veel plezier met het uitzoeken van de roos!

Gr. Gon

Betty

Ik 9woon in portugal, het land van de eucalyptus bossen. Hier mag je geen eucalyptus neerzetten in volle grond, en is trouwens ook niet meer mooi na een jaar. Welke soort heb jij staan. Heeft een kleiner blad ook. Vind ze als struik (eerste jaar hier, met zilverlleurig blad) prachtig, maar ook na snoeien wordt hier later lelijk.

Dan nog andere vraag: ik wil voor het eerst sperziebonen zaaien (kun je hier niet vers kopen). Ik weet niet zeker of er nog een beetje nachtvorst komt, maar vanaf april zeker niet meer. Omdat het te heet wordt hier in augustus, wil ik ze graag nu al zaaien, en dan in april uitzetten in verhoogde bakken. Ik heb zaden van laagblijvende planten. Kan dat al?
Ik lees je blog met veel respect voor de enorme energie en enthousiasme die jij in de moestuin legt. Mijn portugese buren (met moestuinen van meer dan 100m2 voor 2 personen) hebben dat ook, en voorzien mij eigenlijk van alle benodigde groenten. Ik kom meestal niet verder dan tomaten, radijsjes en heel veel kruiden. De enorme hoeveelheden aan courgettes, sla, kool en meiraap (eerst het groen), tuinbonen etc die ik van de buren krijg verlammen mijn wil, maar zeker ook mijn noodzaak voor een moestuin.

Carine p

Dag Betty,
Even een antwoord op jouw vraag van boontjes. Ik woon Zw Frankrijk, dus ook warm genoeg. Sperziebonen zaai ik midden april rechtstreeks in de grond. Zo heb ik vanaf ongeveer midden juni boontjes.
groetjes
carine

Gon

Dank je voor je reactie!
Dat is inderdaad een flinke groeier.
Ik moet er nog maar eens goed over nadenken.
Dat ie goed tegen droogte kan was voor mij ook een van de belangrijkste eigenschappen. In de zomer is het gewoon te heet om in de voortuin te zitten. Veel struiken/ kleine boompjes vallen daardoor al af.
En ik wil nog wel een beetje hoogte, maar behalve buddleja en een 30 jaar oude thuja, doet niet veel het hier dat hoger dan 1m wordt…
Groetjes, Gon

Con

hallo Diana en alle rozenliefhebbers, deze twee aanbieders van rozen kan ik zeer aanbevelen.
https://www.rosenhof-schultheis.de/
en natuurlijk
https://www.rosen-tantau.com/
een van de grootste rozenkwekers.
Vooral hun ontwikkelde “bienenweide” rozen zijn geweldig. Deze rozen zijn zo gekweekt dat o.a. bijen heel makkelijk in de bloem kunnen.
Mooi en nuttig.

Con

hoi Diana, voor mij is de kwaliteit het belangrijkste. Voor mij is ook belangrijk dat ze voor het juiste klimaat geschikt zijn, aan rozen uit Italie heb ik niks.
Ik heb vaak bij Tantau gekocht en nooit een slechte ervaring gemaakt. De rozen worden super goed verpakt.
Zou wel aan het begin van de week bestellen en niet op vrijdag.
Bij Rosenhof heb ik zelf nog niet gekocht maar vrienden van mij wel en die waren ook tevreden.
Zie het filmpje, hopelijk kan je het bekijken

https://www.ardmediathek.de/video/rasch-durch-den-garten/rosen/ndr/Y3JpZDovL25kci5kZS85MzA1M2VkNC1jOTFhLTRjMmEtOTRjYy1jMmZmNWYxNjVhNTM

veel plezier met rondneuzen

Pauline

Hoi Diana, ik zag dat je ook tuincentrum Lottum in je zoektocht noemde. Ik heb goede ervaringen met ze, goede rozen, wellicht niet de grootste maar ze halen dat snel in. Zeker op jouw klei…
Heel betaalbaar en prima verzending. Dit alleen even ter info!

Elise

Ook ik heb goede ervaringen met tuincentrum Lottum! Er zat uiteindelijk wel een klein foutje in de bestelling want ik had een witte Rosa Rugosa besteld en hij bleek uiteindelijk roze te zijn….. Maar een kniesoor die er op let want ook die is prachtig 😉 En ook ik heb nog een tip. Heb bij hen de Uetersener Klosterrose besteld. Wat een prachtige, gezonde roos en wat een enorme groeikracht! 😊

Margriet.M

Hallo Diana
in verband met verzendkosten, heb je al eens gekeken bij Directplant.nl , die werken met afhaalpunten dan is het gratis.
Ze hebben ook veel rozen, en zijn niet buitensporig duur vindt ik tenminste. Ik wens je veel succes met je aanschaf van een prachtige roos
groetjes Margriet.M

Fimke

Hallo Diana,

Met veel plezier lees ik al jaren jouw blogs en vooral de pagina’s met fantastische informatie per gewas, heel erg bedankt voor alle tijd en moeite die je daar in steekt!
Onlangs is jouw website vernieuwd en het valt mij op dat sommige tekstdelen erg moeilijk leesbaar zijn geworden. Het gaat dan voornamelijk om de titels, tekstdelen in lichtgroen en tekst in het grijs (hyperlinks en ook de tekst met reacties in het rechter kader). Omdat er erg weinig contrast is tussen de witte achtergrond en de lichte tekst, is deze vrij moeilijk leesbaar. Ik heb geen idee wat je er zelf van vindt natuurlijk, het is immers jouw website 🙂 Ik wilde dit enkel als tip aan je meegeven.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Fimke
Pien W

Dag Fimke en Diana! Ik lees dit blog op een iPad en wellicht dat dat invloed op de leesbaarheid heeft. Maar ik ben het eerlijk gezegd met Fimke eens. Een pietsie meer contrast zou ook ik echt heel fijn vinden! En misschien is het ook mogelijk de reacties iets sneller in beeld te krijgen. Afgelopen week heb ik een reactie geschreven op “augurk”. Toen ik de reactie plaatste kon ik niet zien dat Diana al een paar uur daarvoor een antwoord had geschreven. Het gekke was dat mijn antwoord wel geplakt werd onder de reactie van Diana. Pff….een perfecte website en toch nog wat te zeuren! 😂
groeten, Pien W

Con

Ik heb geen probleem met de kleuren. Misschien ligt het aan de instelling van je computer, telefoon etc. Als je het contrast hoger zet, bij mij is dat het symbool van een zonnetje, is het zonder problemen te lezen.

Ik heb een ander punt wat mij een beetje stoort; dat het niet zichtbaar is op welke datum iemand wat geschreven heeft, er staat bv. 1 maand geleden of 1 jaar maar niet welke datum.

Pien ik sluit mij aan jouw opmerking over de reacties.
En ik zou ook prettig vinden als deze wat langer zou zijn, soms reageren veel mensen op 1 thema en kun je niet meer zien wat daarvoor gereageerd is.

Pien W

Goede suggestie Con! Ik ga eens aan mijn eigen instellingen knutselen. Dank!

Maar die data…daar kunnen wij als lezer ook een bijdrage aan leveren. “Kan ik nu nu nog kalk geven?” Kan worden “Kan ik nu(=begin maart) nog kalk geven”.
ik ga zelf proberen mij daar aan te houden!

Zo, nu de zaden klaar leggen die ik morgen (=eind februari) ga zaaien.
😂😂😂
groeten, Pien W

Margriet.M

Hallo Con als je leest 3 dagen gelede bij een stukje, dan tel je toch drie dagen terug, want als je hetzelfde over drie dagen nog eens leest dan staat er 6 dagen geleden

Con

Hallo Margriet, het gaat niet om de reacties in een actueel blog, en ja ik kan rekenen!
Het gaat om oudere reacties zoals bv 1 jaar geleden of 2 jaar geleden, over welke maand spreken we dan.
geschreven op 23-2-2022

Margriet.M

Hallo Con,
ik ben je excuus verschuldigd en bied ik je bij deze aan.
Mijn toon was te scherp en ook onjuist. Ik hoop dat je hem accepteert.
Met vriendelijke groet Margriet.M

Con

Hallo Margriet, is ok. Ik had misschien ook zo gereageerd als ik zou denken dat het alleen om een actueel blog zou gaan, dan zou de opmerking inderdaad wel super dom zijn.

Ik vind het jammer dat je soms niet kan zien wanneer een reactie geplaatst is, bv bij 2 jaar geleden zijn dat 12 maanden. Niet bij elke reactie is dat relevant maar sommige wel soms Pien al opmerkte.
feb 23

Con

Hallo Pien, goeie tip zelf de datum erbij zetten.

Hier liggen de zaadjes voor de paprika en pepers al in een beetje water om morgen gezaaid te worden.

Geschreven 23-3-22

Con

Hallo Diana, dank voor je reactie. Je hebt gelijk als je cursor op het klokje klikt dan krijg je de datum van de reactie te zien, dom van mij. Maar er zijn oudere blogs op jouw site waarin de datum wel te zien is. Enfin probleem opgelost. Dank je voor het vergroten van de ruimte van de reactie naar 20 dat lijkt mij genoeg. Ik heb je antwoord aan Pien gelezen over spam. Als ik jouw blog op mijn telefoon lees dan zit daar veel reclame tussen, dat heb al een keer uitgelegd. De laatste weken zit er een advertentie van een uitgemergelde opgesloten hond bij. Ik neem aan dat je daar niks aan kan doen, maar het is een vreselijke foto.

Overigens een leuk gedichtje, een tip uitprinten in een lijstje in de keuken hangen, nooit meer discussie over te laat eten.

Ik kan ook uren doorbrengen met het zoeken naar de juiste planten en vooral rozen, er zijn zoveel fantastische soorten, ik wordt dan altijd een beetje hebberig. Maar ik zit op mijn vingers en ga dit jaar niks aanschaffen. Rozen vermeerderen is inderdaad niet moeilijk, ik heb een keer de tip gekregen dat je altijd een tak moeten nemen die een bloem heeft gehad en bij het knippen wit is van binnen. De stek in een doorzichtig plastic bekertje zetten en een bekertje eroverheen, zo zie je snel of de stek wortels krijgt.

Tegenwoordig heb ik altijd een schaartje en een zakje bij mij. Als ik ergens een mooie roos zie, dan bel ik even aan om te vragen of ik wat stekjes mag nemen. Nog nooit een negatieve reactie gehad in tegendeel de mensen vinden het leuk als je hun roos bewondert. Ik geloof dat rozen liefhebbers elk graag mogen. Veel succes, ben benieuwd welke het wordt een lijst van 50 is moeilijk kiezen. Voor mij is punt 1 kwaliteit en gezondheid, 2 klima, 3 kleur, 4 bloeitijd, 5 grote. Hoe meer doornen hoe beter. Minder roofdieren zoals kat, marter etc. meer geschikt voor vogels. Ik plant onder mijn grote rozen struiken bodembedekkende coniferen, dan komt er geen onkruid.

Tessa

Als iemand een mening heeft over de advertenties en/of over het laten plaatsen van blogs/pagina’s van bedrijven, …

Da’s een lastige zeg, kan me voorstellen dat je daarmee worstelt. Helemaal terecht dat jij wat overhoud aan al je werk, erbij inschieten is al helemaal onzin. Daarom block ik de advertenties op jouw website ook niet. Ik denk dat ik een ‘af en toe’ gastblog over een relevant onderwerp (zoals aaltjes) niet erg zou vinden. Mits jij er niet minder om schrijft 😉 en het gastblog een vergelijkbare kwaliteit heeft. Misschien kan je randvoorwaarden verzinnen waarbinnen gasten moeten blijven? Sowieso het voorrecht reserveren om een al geschreven gast blog te weigeren op inhoud. Het is tenslotte jouw ‘merk’.

Con

Hallo Diana, dank voor je reactie. Het stekken van rozen heb ik van een rozenkweker geleerd. Jouw redenering van een tak zonder bloem vind ik zeer plausibel en ik heb ook jaren zo rozen gestekt. Het resultaat was altijd zo 30%. Ik ben vanmiddag naar mijn hoekje van stekjes gegaan (door de sneeuw) en heb nakeken hoe de rozen stekken het doen. Ik heb afgelopen herfst emmers stekken gemaakt omdat ik de tuin wil veranderen. Helaas gaat verplaatsen van rozen niet altijd goed, dus heel veel stekken genomen. Ik zet die in grote bloempotten en ze krijgen dan een doorzichtiger emmer erover (ik neem daarvoor emmers waarin vogelvoer wordt verkocht, die passen perfect op elkaar). Op deze manier stek ik bijna alles met groot succes. Ze staan de hele winter buiten zonder verdere zorg.
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar ik denk dat bijna 100% gelukt is, ik zie aan bijna elke stek kleine rode puntjes. Snel alles weer afgedekt zodat het klima niet te veel verandert. Ik vind sowieso dat winter stekken veel beter lukt.

Dat jij zelf geen invloed op de reclames hebt dat weet ik dat heb je al een keer geschreven. Daar wij nu alleen nog 1 kat hebben en ik alleen kattenvoer online bestel, begrijp ik deze reclame niet, het is net als bij jou alleen op mijn handy. Ik ken die Google adds, ik vind ze zo vervelend, soms ga ik bewust dingen zoeken die ik echt niet nodig heb zoals bij bv badjassen! grappig wat je dan voor reclames krijgt. Ik zal voortaan jouw website alleen nog lezen via mijn laptop.

Dat jouw website zo bijzonder is dat andere willen mee liften met hun reclames is een compliment waar je trotst op mag zijn.
Zijn luxe probleem niet de meeste geweldige problemen die je kan hebben!

Ik begrijp dat dit een hele moeilijk beslissing voor je is. Als jij geld wilt verdienen met je website dan is dat jou goed recht en moet je zeker doen. Je zou met YouTube of tiktok zeker nog meer kunnen verdienen. Mijn zeggen heb je.

Ik denk dat als het blijft bij het thema “moestuin” en beperkt blijft dat je het moet doen. Er zijn website daar is zoveel reclame op, dat je de website zelf nog moeilijk kan lezen en dat is irritant. Als jij de advertenties zelf goed vindt en het product zelf ook kan aanbevelen dan is dat een aanbeveling op jouw website, kost natuurlijk ook weer tijd, of dat je aangeeft dat je er geen ervaring mee hebt en het een advertentie van derde is.

Oef moeilijk thema. misschien een nieuw blog! ben benieuwd naar de reacties. Gooi het in de groep, maar denk aan je zelf!

Het is mij sowieso een raadsel waar jij de tijd vandaan haalt om alles te doen, ik bewonder jouw knowhow over alles en ik leer nog steeds van je hoewel ik al vele jaren tuinier. Dank voor alles wat we van jou kunnen leren.

Con

Hoi Diana, nooit meer in de auto met een Duits toetsenbord wat schrijven. Sorry voor alle schrijffouten.
Het gedrag van jullie Robin lijkt veel op beginnende dementie. We hebben een dier gehad die zich ook zo gedroeg. Vrienden hebben een hond die ook van de ene dag op de andere bang werd in het donker, die heeft ook een lampje gekregen, uiteindelijk bleek dit dier ook beginnende dementie te hebben.

Con

Hallo Diana, hierbij een kleine gebruiksaanwijzing voor katten😊. Hier worden de katten ook altijd per 2 weggegeven in het asiel. We gingen een keer voor 1 kat en kwamen thuis met 2. Vaak zijn de mensen ook niet eerlijk als ze een dier in het asiel afgegeven.Robin zal zeker veel meegemaakt hebben. Fantastisch dat jullie bereid zijn een oude zieke kat bij jullie te nemen.

Katzenverstehen.png
Con

Hallo Diana, er zijn inderdaad dieren met een zwaar verleden. Mijn buurvrouw is dierenarts en werkt ook in de dierbescherming, ze heeft nu 6 honden die niet meer kunnen worden weggeven. Ik denk dat ze in de loop van jaren geen nieuwe hondennamen meer kon bedenken, zo heten ze in het Duits “undnocheine” “einewiedu”. En ze heeft een heel huis met katten die niemand wil, blind, mank, 3 pootjes, en/of erg agressief. Het is triest geen enkel dier wordt agressief geboren!
Ik zou ook altijd met kleine kinderen nooit een dier uit het asiel nemen. Een kleine trigger kan al voldoende zijn dat een lief klein hondje plotseling agressief e.d. Met Robin gaat het allemaal goed komen, hopelijk kunnen jullie nog lang van haar genieten.

119-Web-2.png
Pien W

Dag Diana! Fijn dat er (nog) meer reacties zichtbaar zijn! Maar die cursor op klokje of datum, misschien doe ik het fout, misschien komt het omdat ik op telefoon of iPad kijk en kan het daar ook gewoonweg niet. Het is niks wezenlijks, ergens lezen dat het een berichtje van 6 jaar geleden is geeft helemaal niks maar mocht je toch een tip hebben….?
Alvast mijn dank! Groet, Pien

Pien W

Hoi Diana! Ik hoop dat je de reacties niet gaat sluiten na een bepaalde tijd. Juist ervaringen over het een en ander maken deze site (vind ik) zo leuk! Groeten, Pien

Pien W

Dank voor je reactie en ja….heerlijk dat er geen rare berichten binnenkomen. Wat een werk! Ik ga opletten en aan je doorgeven!! Fijne dag! Groeten, Pien

Fimke

Hallo Diana,
Op mijn telefoon zie ik het heel goed en vind ik de website er erg mooi uitzien 🙂 Enkel op de desktop leest het niet erg prettig. Bovenaan jouw reactie zie ik bijvoorbeeld Ruud & Diana in het zeer lichtgroen op de desktop, maar op mijn telefoon is juist vetgedrukt. Ik heb al even gekeken of ik wat met het contrast kan spelen, maar dat mocht niet baten. Ach, al met al ben ik nog steeds superblij met jouw website hoor! Ik zou het jammer vinden als mensen hierdoor afhaken dat was de voornaamste reden van mijn reactie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties