Tijd voor de website

Impatiens scabridaOndertussen stond de regenmeter hier zojuist op 9,7 millimeter. Een malse regen dus vandaag, en hier was dat ondertussen wel gewenst (nog niet heel noodzakelijk maar als het nog een dag of 4 droog en warm was gebleven hadden we de pomp mee moet gaan nemen naar de tuin om water te geven en watertonnen te vullen).

En dus een dagje thuis. Ondertussen zal het van deze regen allemaal wel lekker groeien op de tuin, vooral de éénjarigen konden wel wat gebruiken, en natuurlijk de uien, de jonge krootzaailingen, etc. Alles eigenlijk wel, op bonen na.

Op de foto rechtsboven de Impatiens scabrida, de zaden gekocht bij Plantworld Devon, gezaaid in februari (want ik dacht dat ze misschien niet zou kiemen zonder kou dus op tijd om eventueel bij niet kiemen nog even een paar weken koud te kunnen zetten). Gekiemd, bij kamertemperatuur, binnen 2 weken. En in maart bloeide ze al (thuis, pas 10 cm hoog). En die bloei is niet meer gestopt. Nu ondertussen 30 centimeter hoog, en vol met bloemen. Ze moet wel 80 tot 100 centimeter gaan worden, ik ben benieuwd of de bloei echt tot de herfst doorgaat, dat zou wel bijzonder zijn……..dan heb ik er weer een favoriet bij 🙂

Kapucijners 2De tijd in mei en juni gaat altijd zo snel in een groentetuin. Zo heb je begin mei nog een kale tuin met hier en daar wat zaailingen, en zo groeit alles in die 2 maanden letterlijk als kool en krijg je ineens al oogst. Eind juni en in de maand juli verwacht ik het al erg druk te hebben met het invriezen van krootjes, oogsten we volop kapucijners (op de foto links zie je de peulen al hangen, die zijn nu nog plat, maar dat duurt niet lang meer), doperwten, sla, de aardappelen natuurlijk, uien en knoflook, koolrabi, rucola en vergeet de aalbessen niet, aardbeien, etc.. Potten voor inmaak staan klaar, 1 van de 2 vriezers is leeg, schoongemaakt en staat uit, te wachten op wat er komen gaat.

 

Oogst 31 mei 2012

 

En eigenlijk gaan we nu al anticiperen op die oogst. Afgelopen week al peultjes Golden Sweet geplukt, witte raapjes (op de foto zie je de Purple Top Milan), komkommers, sla, en de laatste waterkers voor ze nu is gaan bloeien.

Volgende week ga ik alvast weer beginnen met zaaien voor de plaatsen die over een paar weken leeg gaan komen. Sla heb ik al gezaaid en die kan komende week al worden uitgeplant. Maar verder zitten al in de tas zaden van snijbiet, spitskool, savooikool, rucola, krulandijvie, nog 2 bonensoorten, nog wat nieuwe krootjes, etc.

Mar vandaag en morgen regen. En dus achter de computer. Alle teksten van de oude website kopiëren en opslaan. En dan kan ik komende maand zo voorzichtig de oude website wel op gaan zeggen. Dan heb ik op de nieuwe website nog wel heel wat te doen, ik moet nog heel veel foto’s uitzoeken, op maat maken en invoegen, teksten nakijken en aanpassen, de databases maken. En niet te vergeten, beginnen met de zadenlijst. De bezoekers kunnen daarvan alleen nog de algemene uitleg zien, maar ‘achter de schermen’ ben ik al begonnen met de eerste beschrijvingen en foto’s te plaatsen. Helaas nog geen zaden kunnen oogsten, maar binnen een week of 2 gaat dat al voorzichtig veranderen 🙂

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
johan

Ik wilde je zadenlijst bekijken maar daar ben ik een wachtwoord voor nodig?
klopt dat wel?

Gea

Dag Johan,
Die ervaring heb ik ook, ben dus ook benieuwd naar de reden. Zelf bedacht ik dat Diana er druk mee bezig was en dat we er daarom nog niet op kunnen kijken. Ik ben dus ook benieuwd naar de uitleg van Diana.
Groet
Gea

Gea

Dag Diana,
Wat een snelle reactie, (zoals steeds). Werk rustig door zou ik zeggen. De reden dat ik heb gekeken was omdat ik wel nog de namen van mijn pepers, tomaten en paprika’s heb en ook een aantal planten, maar niet weet wat nou wat is. Maar ik wacht rustig af en tuinieren gaat gepaard met verrassingen.
Bedankt voor je antwoorden op mijn vragen.
Groet

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties