Tweede druk en verloting

De lente lijkt eraan te komen, alle weerberichten wijzen daarop. En daar ben ik zo aan toe! Dat is altijd een beetje gevaarlijk: na alle kou, regen en storm zou ik wel alles uit mijn zadenboxen willen rukken om te zaaien. Ik doe het niet, maar het kriebelt wel.

Gelukkig is er genoeg afleiding, in de vorm van de tuin zelf. Er is daar nog genoeg te doen. Ruud gaat deze week aan de reparatie van de compostbak beginnen, ik ga verder met opruimen, schoonmaken, vakken en bakken in orde maken voor dit tuinjaar. Want over een week of 2 zouden we wellicht de sjalotten kunnen planten. En nog 2 weken later gaan we misschien al eens wat worteltjes zaaien, en wat snijbiet, bietjes, etc.. Ik heb gisteren al wat spitskool  voorgezaaid, en sla en andijvie, en ook al wat papaversoorten. Zie je, ik heb me beheerst maar ik ga het ook niet heel lang meer volhouden 🙂

Ik schrijf dit blog ook omdat ik wat wil melden over de zaaiagenda. Excuses aan de mensen die daar geen interesse in hebben, maar het is belangrijk en ik dit is er nu eenmaal de beste plaats voor:

 

Laura en ik hopen dat iedereen in binnen- en buitenland de agenda van de eerste oplage ondertussen in huis heeft! Als dit niet het geval is neem dan even contact op met Laura (via haar website) want dan is er wellicht iets mis gegaan.

Ik meldde al eerder dat de agenda’s van de 2e druk wellicht iets eerder worden geleverd. En daar heb ik goed nieuws over; Laura kan, naar alle verwachting, aan het einde van de week van 18 februari, de eerste agenda’s van de 2e druk al gaan versturen (op volgorde van datum van bestelling, je krijgt bericht met track & trace wanneer de agenda is gepost).

En Laura had vervolgens nog een leuk plan. Ze stelde voor om nog 3 agenda’s te verloten. Wat een leuk idee!! En waarom? Om te vieren dat de agenda’s van de eerste oplage zijn uitverkocht en zijn bezorgd. En omdat we blij zijn met zoveel positieve reacties. En omdat de agenda’s van de 2e oplage in aantocht zijn, een groter succes dan we ooit durfden te hopen! En ook een beetje omdat het lente wordt. En, tot slot, omdat we geen verplichtingen hebben en dat gewoon kunnen doen als en wanneer we dat willen 🙂 .

We hebben nog even overlegd of het dan een wedstrijd zou worden, maar we vonden eigenlijk allebei van niet; de bonen zijn bij de eerste win-actie al geraden, en zoiets als een mooie lentefoto of het raden van zaailingen is niet voor iedereen even handig of geschikt.

En dus hebben we besloten dat we de 3 zaaiagenda’s verloten.

Je kunt via deze pagina met de verloting mee doen (en dus ook echt alleen via die weg):

VERLOTING ZAAIAGENDA

 

Voor alle duidelijkheid: aanmelden via mail, facebook en in reactie op dit blog tellen niet.

Edit 11-02-19: Laura en ik hoopten dat er wellicht misschien nog wel 100 mensen mee zouden willen doen met de verloting maar het overtreft in alles onze verwachtingen (alweer). Daar zijn we heel blij mee (en verbaasd over, en vooral heel erg trots op)! Maar we krijgen nu helaas dus ook tientallen aanmeldingen via mails en via reacties op social media en andere pagina’s. Voor alle duidelijkheid: via die wegen kun je dus echt niet meedoen, alleen via de link hierboven, en daar kun je heel gemakkelijk je gegevens invullen.

En iedereen mag meedoen (en een 2e agenda is altijd handig, of een leuk cadeautje 🙂 ).

En net als bij de eerste winactie kun je dus ook meedoen als je al een agenda van de 2e oplage had besteld.

De verloting eindigt op dinsdag 19 februari om 15.00 uur. Direct daarna worden de 3 winnaars geloot en bekend gemaakt.

En dan wil ik nu nog even de pepers en paprika’s laten zien. Het is elk jaar mijn eerste feestje; wanneer de eerste pepers, paprika’s en aubergines kiemen. Ik heb op de website van Pokon een blog geschreven over hoe ik de zaailingen heb verspeend (ik had in vermiculiet gezaaid): Verspenen, met foto’s van de gekiemde zaailingen.

En zo zien de zaailingen er hier nu uit:

 

Wat zijn ze nog klein hè! Afgelopen week heb ik elke dag wat zaailingen verspeend. En natuurlijk elke dag even kijken of het goed met ze gaat. Er lijkt geen vooruitgang. Maar toch… ook al zien ze er allemaal nog heel klein en kwetsbaar uit, je kunt al verschil zien tussen de zaailingen die ik aan het begin van de week verspeende en de zaailingen die aan het einde van de week aan de beurt waren:

 

Links zie je een zaailing van de paprika Titan die ik gisteren (zaterdag) verspeende, en rechts een zaailing van hetzelfde ras, op dezelfde dag gezaaid, maar iets eerder gekiemd en 3 dagen daarvoor verspeend.

Ook al zijn het alleen nog maar kiemblaadjes, in 3 dagen tijd zijn die blaadjes toch al zichtbaar gegroeid. Nou ja, vind ik dan hè. Ruud wierp een snelle blik op de foto’s en zei: “Ik zie geen verschil”. En dat is dus waarom Ruud potgrond mengt en de tray’s en potjes vult, en ik zaai, verspeen en verzorg.

Ik hoop en denk dat ik over een week het begin van het eerste echte blaadje kan zien.

Dan nog even over 2 ander projectjes die op de zaaikamer staan: de 2 zoete aardappelen in vermiculiet doen nog niks. De reden weet ik natuurlijk niet helemaal zeker maar vermoedelijk is de temperatuur daar toch iets te laag. De aardappelen zijn nog hard, er zijn geen rotte plekjes, dus ik ga niet van tactiek veranderen maar ik ga de 2 bakjes met zoete aardappel in nat vermiculiet gewoon wat warmer (in de huiskamer) zetten.

Die wat koelere kamer is trouwens geen probleem voor gember. Ik legde de stukjes gember op 21 januari in vochtig vermiculiet:

 

Bijna 3 weken later lopen de stukjes uit:

 

En sommige stukjes maken zelfs ook al worteltjes:

 

Ik heb het afgesloten bakje (want dan blijft het vermiculiet vochtig) in het volle licht gezet, in de hoop op wat zon en extra warmte in de komende week.

Zo, genoeg geschreven, ik ga aan de 2e zaaironde van pepers, paprika’s en aubergines beginnen. Want ik zaai altijd ook wat oudere zaden die niet allemaal even goed meer kiemen. Zoals de 6 tot 7 jaar oude peper Trifetti die helaas echt niet meer lijkt te willen kiemen. Maar ik geef pas op na het allerlaatste zaadje.

 

57 reacties op Tweede druk en verloting

Karin Lansink 10 februari 2019 om 17:26

Beste Diana en alle andere lezers….. ik heb een vraag!
En na overleg met Diana of ik die hier mocht stellen, val ik maar gelijk met de deur in huis:
Ik wil heel graag een stukje stronk van een lekker zoet/rood Rabarber-ras, online prima te krijgen maar incl verzending heel duur… Bijv bij vrxxken kost een stronk €6,95+9,95 inpak& verzendkosten. Dat is bijna €17 en vind ik echt teveel, dus hoop ik dat er iemand van jullie lezers in de buurt van Marum, Leek, Grootegast, Surhuisterveen, Grijpskerk/omgeving wonen, die een lekkere rode/zoetige rabarbersoort in de tuin hebben staan en van wie ik een stukje mag komen ophalen, UITERAARD betaal ik daarvoor, hoor! Ik hoop dat ik een reactie krijg…. 🙂

Fijn, Diana, dat ik het hier mocht vragen:-)
Verder vind ik het heel leuk dat er weer een actie voor een gratis agenda komt! Ik doe zeker mee, want ik ben zo blij met deze eerste, dat ik, net als zoveel anderen er bijna niet in durf te schrijven (met een echte pen:-))!
Vanmiddag heb ik doperwten en tuinbonen gepoot in potjes met potgrond/zand. Ze staan nu in bakken in de kas, te wachten op zon en warmte…. En vanavond ga ik mijn ieniemienie aubergientjes, paprikaatjes en pepertjes verlossen uit hun gripzakjes met koffiefilter. De vensterbank is leeggemaakt en klaar voor ontvangst van de babies. Wat is het toch een heerlijk priegel-klusje, en ze zijn allemaal zo goed gekiemd!
Ik word er vrolijk van en zelfs het weer lijkt ook al beter te worden. De sneeuwklokjes bloeien en overal komen krokus en speenkruidblaadjes de grond uit, de lente is nu echt in zicht!!
En in mijn hoofd zie ik ook al een prachtige Rabarberplant met rode stengels in mijn moestuin staan, hahahah! 🙂

Ik hoop dat jullie allemaal een goed en vruchtbaar weekend hebben gehad en wens iedereen veel plezier, succes en hartelijke groet,
Karin Lansink

Car8ne 11 februari 2019 om 15:19

Dag Karin,
Ivm de rabarber heb ik dit jaar de rode soort besteld via seedo.nl omdat ik ook geen scheuten kon bemachtigen. Best betaalbaar en nu zien wat ervan groeit.
Grt Carine

Karin Lansink 12 februari 2019 om 02:30

Hallo Carine,
Wat een goede tip! Ik heb er nooit bij stilgestaan dat rabarber natuurlijk ook gezaaid kan worden. :-)) Inmiddels heb ik een reactie gekregen van Rianne – zie hieronder, en daar ben ik heel blij mee!
Ik wens jou veel succes, hoop dat jouw zaadjes goed kiemen en er mooie en vooral lekkere planten uit groeien.
Hartelijke groet,
Karin

Rianne 11 februari 2019 om 17:51

Hoi Karin,

Wat toevallig, mijn ouders wonen in Niekerk, en hebben rabarber in de tuin. Ik heb ze even gevraagd en ik mag je hun nummer wel doorgeven als je interesse hebt.
(Is er een manier op deze website om dat privé te sturen?)

Groetjes Rianne

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:39

Hallo Rianne,
Wat leuk!!
Ik ga zo direct je reactie naar Karin sturen en dan hebben jullie elkaars mailadres.
Dankjewel voor het meedenken en je aanbod!
Diana

Karin Lansink 12 februari 2019 om 02:37

Ha Rianne, wat fijn te horen!
Ik heb van Diana jouw email ontvangen en je inmiddels een privé berichtje gestuurd. Ik ben heel blij met jouw reactie en verheug me nu al op een plant met mooie rooie stengels :-)) En dan ga ik me van de zomer uitleven met die lekkere recepten van Diana!
Mmmmm, heerlijk!
Hartelijk dank en groetjes,
Karin

Aukje Atsma 10 februari 2019 om 17:43

Hoi Diana, kun je alleen met de loterij meedoen als je een zaaiagenda besteld hebt? Ik zou graag in aanmerking komen want hij is prachtig!

Ruud & Diana 10 februari 2019 om 17:55

Hallo Aukje,
Nee hoor, iedereen kan meedoen.
Voor wie dit leest en het onduidelijk vindt: iedereen mag dus meedoen, of je wel of geen agenda hebt besteld of gekocht, en ook mensen uit België of wellicht zelfs nog wast verder weg, echt iedereen dus 🙂
groetjes,
Diana

Jan Dijkgraaf 10 februari 2019 om 18:34

Ik doe graag mee met de verloting van de tweede druk zaaiagenda! Kan deze goed gebruiken en anderen dan weer helpen. Win-win duzzzzzz…….

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:36

Hallo Jan,
Meeloten kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Armanda Luijendijk-Godschalk 10 februari 2019 om 22:19

Ohh hij is heel gaaf. En doe graag mee met de verloting. Ik hoop dat ik geluk heb. 20 februari ben ik jarig dus het zou een mooi verjaardagskado zijn.

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:37

Hallo Armanda,
Meeloten kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Anoniem 11 februari 2019 om 22:29

Wat toevallig, ik ben ook op 20 februari jarig en dacht net hetzelfde over dat verjaardagskadootje

Diana 12 februari 2019 om 09:11

Leuk dat je mee wilt loten! Dat kan dus alleen via deze pagina: (door ver naar beneden te scrollen en daar je gegevens in te vullen. Ik had je even een mailtje willen sturen maar je hebt je mailadres niet achtergelaten dus dan doe ik het maar even zo. Veel succes met de verloting!
groetjes,
Diana

Jenny Komen 10 februari 2019 om 22:49

Ik doe graag mee met de verloting van de tweede druk zaaiagenda!

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:37

Hallo Jenny,
Meeloten kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Piroska 10 februari 2019 om 22:56

Hahaha, ik snap waarom Ruud de potjes mag vullen, mijn man is nog erger, die ziet geen verschil tussen kiemende tomaten en kiemende pepers.

Ik loot ook graag mee voor de agenda, ik zie alleen niet helemaal hoe je dat moet doen, of ik heb er overheen gelezen.

Ria 11 februari 2019 om 08:30

Hierboven staat in Diana’s verhaal een link naar de pagina bij Laura waar je je kunt inschrijven voor de verloting.

Ria

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:47

Hallo Ria,
Dankjewel voor je hulp!
Ondertussen hebben al ruim 15 mensen zich via facebook ingeschreven en een stuk of 7 mensen via deze plaats.
En dat zijn er zoveel dat ik het dan als teken zie dat ik niet duidelijk ben geweest, dus ik heb iedereen die hier en op facebook mee wil doen met de verloting maar een algemeen berichtje gestuurd met de link naar Laura’s pagina.
En belangrijker nog: ik heb de tekst in dit blog even aangepast zodat het nu hopelijk wel duidelijk is 🙂
groetjes,
Diana

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:38

Hallo Piroska,
Nog erger dan Ruud, dat kan bijna niet 🙂
Meeloten kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Carinep 11 februari 2019 om 15:23

Ik heb hier toch een aardige concurrent met Ruud
Carine

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:14

🙂
Diana

Jan de Buck 10 februari 2019 om 23:14

hoi!
Dank voor de prachtige kalender.
Ik heb een vraag. Ik gebruik oa gedroogde koeienmestkorrels voor de bemesting . Wanneer is het het juiste moment om die te strooien. Nu, nu het nog flink regent en waardoor het goed kan vermengen met de grond, zoals bij ‘ verse’ mest. Of is het beter dit later te doen, tijdens het zaaien. Dan duurt het weer langer voordat het vergaan en opgenomen is.
Graag je/jullie advies.
Dank en vriendelijke groet

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:43

Hallo Jan,
Voedingsstoffen kunnen ook weer uitspoelen. Dus als je te vroeg meststoffen geeft worden ze opgenomen in de grond maar spoelen ze na wat flinke regenbuien ook weer uit en komen dan in het oppervlaktewater terecht. Te laat geven zorgt ervoor dat de voedingsstoffen nog niet zijn opgenomen in de grond. Onze (eigenlijk zelfverzonnen maar goed werkende) algemene regel die we altijd aanhouden is dat we 2 tot 4 weken voor het zaaien meststoffen toedienen. We gaan dus zelf vanaf deze week al wat vakken bemesten (waar bijvoorbeeld de sjalotten, uien, etc. komen).
groetjes,
Diana

Ronald 11 februari 2019 om 07:58

Ik loot met plezier mee!
Groetjes

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:43

Hallo Ronald,
Meeloten kan niet op deze plaats hoor, dat kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Ria 11 februari 2019 om 08:27

Hallo Diana,
Bij mij staan 2 zoete aardappels (een oranje en een paarse) in een bakje vochtig vermiculiet al 15 dagen in de huiskamer en ook nog niets te zien. Ik heb ze nu maar eens in de propagator gezet op 22′ C. Kijken of dat wat helpt en natuurlijk steeds controleren of er geen rotte plekjes ontstaan.

Groetjes,
Ria

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:52

Hallo Ria,
Ik ben benieuwd hoe het met jouw zoete aardappelen in de propagator gaat!
Ik vrees dat ik geen plek in de propagator heb (de bakjes van de 2e zaaironde zijn nu even belangrijker 🙂 ), maar ik zet de 2 bakken met zoete aardappelen in de namiddag vrij dicht bij de houtkachel, dat is ook wel echt heel warm. Ik heb zelfs nagedacht of ik eens 1 aardappel in vochtig vermiculiet in een zak zou kunnen doen en die op het (warme) modem zou kunnen leggen. Lastige puzzel, maar ook best leuk om te verzinnen wat haar aan het ‘spruiten’ kan krijgen! Ik hoop dat je later nog wilt laten weten hoe het jouw zoete aardappelen vergaat!
groetjes,
Diana

Cari ne 11 februari 2019 om 15:33

Dag Diana,
Qua zoete aardappel…. vorig jaar heb ik deze gewoon gesneden in de pot grond gestoken, met succes want 3 potten uitgeplant.
Dit jaar wilde ik het systeem uitproberen dat op zovele YouTube’s te zien is met tandenstokers en onze buren kwamen binnen… wat doe jij met zoete aardappel… zij sneden zoete aardappel in stukken met tandenstokers in zeer weinig water. Dus, Ik heb alles in stukken gesneden. In de grond, met tandenstokers…we zien wathet wordt. In de propagator zou ik het zeker niet doen, te warm. Rustig op kamertemperatuur laten kiemen.groetjes Carine

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:17

Hallo Carine,
Dankjewel voor de tip!
Ik ga maar gewoon een paar manieren proberen, kijken wat het beste resultaat geeft.
Ik ga er ook één droog in de kast leggen, ik lees in de reactie van Cor dat dat ook goed werkt en dat klinkt ook wel logisch.
groetjes,
Diana

Ria 12 februari 2019 om 07:33

Ik ga nu ook verschillende manieren proberen met de zoete aardappels. Ben benieuwd wat er als beste uitkomt. Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes,
Ria

Tineke van glabbeek 11 februari 2019 om 09:00

ik huur een moestuin van 15m2 in de Haagse duinen. Ik heb zelf al zo’n handige, mooie agenda maar als ik win, wil ik deze agenda kado doen aan een vriendin, ook een moestuintuinier in de duinen

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 09:44

Hallo Tineke,
Meeloten kan niet op deze plaats hoor, dat kan alleen via de link in blog, ik heb je even een mailtje gestuurd.
groetjes,
Diana

Carine Melotte 11 februari 2019 om 10:19

Beste Diana en Laura,
Hier nog een late reactie op je super mooie en handige zaai agenda: super handig om te gebruiken en héél overzichtelijk! Wat me nog het meest trof was het kleine eigenhandig geschreven dank briefje van jullie beiden + het zakje met wat tomaten zaadjes, zo lief! Dat koester ik en dat maakt deze agenda nog waardevoller!

Thérèse Zwaard 11 februari 2019 om 10:22

De plantjes zien er gezond uit!
Voor mensen uit de regio Waterweg-Noord misschien een tip: Groei & Bloei Waterweg-Noord organiseert een Zaaiprakticum op 23 maart. Info op http://www.waterweg-noord.groei.nl

Thérèse Zwaard 11 februari 2019 om 10:29

Vorig jaar heb ik hetzelfde als jij met de gember laat zien, met de zoete aardappel gedaan. In een laagje vermiculite maar zonder deksel erop. Stekken ervan genomen en die weer opgepot. Ook de grote knol daarna opgepot en het is een mooie plant geworden. Ik heb hem nu nog als overwinterplant in de dakkapel en ik ben benieuwd of hij doorgaat met groeien.

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:14

Hallo Thérèse,
Dankjewel voor het delen van je ervaring!
Misschien ga ik van 1 aardappel de kap halen. En ik heb nog een aardappel in de schuur liggen, die ga ik misschien dan droog in de kast leggen zoals Cor hieronder in een reactie.
Ik ben benieuwd welke aardappel uiteindelijk als eerst of beste of enige spruiten maakt. Ik heb het idee dat het 3 jaar geleden in het glas nog het makkelijkst ging maar ik ben wellicht ook gewoon ongeduldig 🙂
groetjes,
Diana

Els Thijssen van der Sluis 11 februari 2019 om 12:18

Omdat ik zo blij ben met mijn zaaiagenda vind ik het ook zonde om erin te schrijven. Gisteren paprika’s en pepers gezaaid. In het betreffende vakje een klein memo blaadje geplakt (zo één waarmee je bladzijden kunt markeren) . Daarop de zaaidatum. Je kunt er eventueel meer op kwijt.
De blaadjes hebben precies de breedte van een agendavakje….
Ik hoop op deze manier lang met de agenda te kunnen doen….

Ineke 14 februari 2019 om 13:40

Hoi Els, wat een goed idee! Ik heb ook die smalle memo blaadjes. Zijn wel iets breder dan het vakje maar ik plak ze in de breedte en vouw ze om. De naam van het gewas blijft zichtbaar. Even aankijken hoe het werkt en of ze goed blijven zitten maar het ziet er goed uit. Je kunt ook in één oogopslag zien wat je al gezaaid hebt. Ik heb ook verschillende kleuren dus kan groenten, fruit, kruiden en bloemen ook onderscheiden.
Dank voor de tip!

Ruud & Diana 15 februari 2019 om 09:43

Hallo Els en Ineke,
Klinkt als een prima manier om de agenda te gebruiken zonder er al te veel in te hoeven schrijven in de zaaischema’s zelf.
Ik ga het zelf ook zeker proberen!
groetjes,
Diana

Jolanda 16 februari 2019 om 10:24

Beste dames,
Kleine waarschuwing: als je post-it blaadjes langere tijd laat zitten, blijft er vaak toch wat gom achter…
Groeten,
Jolanda

Anoniem 11 februari 2019 om 15:53

Dag Diana,
Ik denk dat er een mini probleempje met de link naar de tweede loterij van de zaaiagenda bestaat (of ik ben niet mee met het systeem). Als je klikt op de link kom je op verloting zaaiagenda, en nadien klik je op win een zaaiagenda. De informatie van december komt hierop terug met het tellen van het aantal bonen……
Grt Carine

Wijnie 11 februari 2019 om 18:15

Hoi Diana,
Ik had hetzelfde als Carine. Of is het de bedoeling om eronder een reactie achter te laten zoals al heel veel mensen hebben gedaan?
Groetjes Wijnie

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:41

Hallo Wijnie,
Ik durf niet goed te zeggen wat er mis gaat, ik heb op desktop, smartphone en tablet op de link geklikt en die gaan alle drie gewoon naar de verlotingspagina van Laura.
Misschien staat er ergens op een andere pagina een andere link maar vooralsnog kan ik die niet vinden, de grote groene link brengt mij gewoon naar deze pagina:
En dit is in ieder geval de goede pagina, je kunt daar in reactie je naam achterlaten (plus je mailadres, maar dat wordt niet getoond, eigenlijk hetzelfde als in reactie op mijn blog.
groetjes,
Diana

Wijnie 12 februari 2019 om 17:29

Hoi Diana,
Ik denk dat ik snap wat er aan de hand is. Onder de foto’s op Laura’s pagina staat ‘Win een zaaiagenda’. Wij hadden daar op geklikt en dan kom je op de pagina van het bonen raden. Ik vermoed dat deze link er per abuis is geplaatst, het is dus de bedoeling om gewoon een reactie achter te laten en niet op de link ‘Win een zaaiagenda’ te klikken. Door de link raakten wij in verwarring. Fijn dat je reageerde Diana!
Groetjes Wijnie

Ruud & Diana 12 februari 2019 om 20:52

Hoi Wijnie,
Dankjewel voor de tip! Het was mij helemaal niet opgevallen dat er nog een oude link stond.
Ik heb Laura gelijk even gemaild en zij heeft de link ondertussen verwijderd.
groetjes,
Diana

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:19

Hallo Carine,
Ik durf niet goed te zeggen wat het probleem is, want ik heb op desktops, smartphone en tablet op de link geklikt en die gaan alle drie gewoon naar de verlotingspagina van Laura.
Misschien staat er ergens op een andere pagina een andere link maar vooralsnog kan ik die niet vinden, de grote groene link brengt mij gewoon naar deze pagina:
Maar ik hou het in de gaten!
Diana

Carine 11 februari 2019 om 22:46

Dag Diana,
T’is gelukt hoor. Ik had niet door dat het in te vullen formulier helemaal onderaan stond. Veel scrollen
Groetjes Carine p

Riemer van der Wal 11 februari 2019 om 16:18

Hallo Diana
Ik ben op zoek naar Daslook, kan jij of iemand uit de groep mij misschien helpen

Groet Riemer

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:38

Hallo Riemer,
Ik vrees dat ik je er zelf niet aan kan helpen, ik heb het jaren gehad maar achtergelaten op onze oude tuin toen we een stukje tuin weg deden (ruimtegebrek hè 🙂 ).
Ik hoop dat iemand anders die dit leest je kan helpen!
groetjes,
Diana

Cor Scholte 11 februari 2019 om 20:09

Projectje zoete aardappelen: 2018 heb ik ze buiten in de volle grond geteeld. Moet zeggen een hele leuke oogst en wat waren ze groot zeg. Ik bewaar ze in huis (trapkast) op een donkere plek, inmiddels zitten er scheuten aan van 1a 2 cm lengte. Ze liggen dan gewoon droog op een plank in de trapkast, voor de rest doe ik er niets aan tot dat ze uitlopen. Eigenlijk heeft de manier van uitlopen wat weg van de aardappel. Inmiddels de eerste afgelopen weekend al in een pot met grond in huis gezet, voor het raam in een koele ruimte.

Ruud & Diana 11 februari 2019 om 21:43

Hallo Cor,
Dankjewel voor je reactie en het delen van je ervaring!
Ik heb nog een zoete aardappel in de schuur liggen, die zal ik zonder vocht gewoon in de donkere kast bij kamertemperatuur leggen.
Leuk om deze methode ook te proberen (en dan te vergelijken).
groetjes,
Diana

Margriet M 12 februari 2019 om 11:01

Hallo Diana/Ruud
wat een leuke foto heb je er bij staan met de gespeende plantjes. ik heb ze inmiddels ook gespeend. Verder heb ik knoflook, tuinbonen en doperwten en zomerprei in bakken binnen voor gezaaid.
Die staan nu mooi opgekomen nu buiten in mijn kleinen muur-kas in de achtertuin, waar ze het goed doen, tweede lichting tuinbonen binnen komt ook op.
wat ik nu ook zo leuk vind zijn de dozen met champignonkweek van de Aldi, kwam ik bij toeval tegen en eet nu de eerste, Heerlijk zijn ze, Kastanje champignons en ook de witte ckampinons., echt uitkomst.

Manon van Wijk 12 februari 2019 om 12:58

Dank jullie wel voor deze kanjer kalender!
Net terug uit een 10daagse stilte meditatie en dit vinden op het dressoir bij thuiskomst.
Geweldig!
Ga langzaam de wereld weer inglijdend eens bladderen en kijken wat mij nu te doen staat.
Maar het uitpakken en kort er doorheen kijken was al een waar feestje..dus dat beloofd nog wat hahaha….
Nogmaals dank voor zoveel liefdevolle welwillendheid van jullie om mij te helpen op mijn moestuiniers pad!

Kasper 12 februari 2019 om 16:19

Dag, dit is misschien niet helemaal de juiste weg… Maar ik ben wanhopig op zoek naar een paar kilo westerwolds raaigraszaad. Heeft u een adres waar dit te koop is? Alle bedrijven waarmee ik contact heb gehad, leveren alleen aan boerenbedrijven. Het is bedoeld als bodembedekker tegen mn winde; ik ben bang dat andere rassen te laat opkomen. Alvast hartelijk bedankt! Vr. groet, Kasper

Kasper 14 februari 2019 om 16:07

Super, dankjewel!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties