Uitslag win-actie

Dit keer geen tuinblog maar de melding dat de mogelijkheid tot inzenden voor de win-actie is gesloten.

Voor wie het heeft gemist: Laura en ik zijn al enige maanden bezig met het maken/schrijven van een Zaaiagenda voor de moestuin. Het verhaal over de totstandkoming en de voortgang kun je hier vinden: Zaaiagenda voor de moestuin.

En we zijn zo blij met alle positieve reacties en intekeningen voor de Zaaiagenda-in-wording dat we vorige week besloten om 3 agenda’s weg te geven. En om een agenda te winnen konden mensen raden hoeveel bonen er in deze pot zaten:

 

We zijn zo ongeveer verbijsterd en ook heel erg blij met zo enorm veel inzendingen!! En iemand heeft het getal tot op het boontje nauwkeurig geraden (en 2 andere mensen zaten er respectievelijk slechts 1 en 3 boontjes vanaf). En dat is heel knap, of wellicht is gelukkig een beter woord. Want dit zijn de bonen, even uit de pot gestort:

 

Best veel hè? Daar kan ik wel een paar jaar van zaaien. En daar is vooral Ruud dan weer erg blij mee 🙂 . En ja, ik heb ze ook echt allemaal geteld. Twee keer zelfs (voor alle zekerheid).

Omdat de agenda via de website van Laura besteld kan worden en daar ook de wedstrijd is gehouden kun je daar dan ook de precieze uitslag en de winnaars vinden:

Win een zaaiagenda

En om nu ook dan maar gelijk iets over de voortgang te vertellen: ik kan melden dat de eerste grote controle van alle schema’s klaar is. Hoera!! Ik geef het eerlijk toe, ik heb de vlag uitgehangen en een flesje champagne opengemaakt. Want het was een enorm karwei, van alle 175 soorten die in de agenda staan informatie opzoeken, controleren, interpreteren en vervolgens in periodes indelen zoals ik ze zelf zou zaaien en planten.

Laura gaat nu aan de slag met mijn 113 pagina’s tellende document met aanpassingen, verbeteringen en overwegingen. En als dat klaar is gaat zij 12 mooie foto’s voor de 12 maanden uitzoeken, maakt ze pagina-indelingen, begint aan een register, bestelt verzenddoosjes, etc.. En tegelijkertijd begin ik aan de 2e grote controle, waarbij ik elke soort nogmaals controleer maar ook het hele jaar in de agenda volg en bedenk of alles klopt en logisch is en elkaar opvolgt.

En daarna? Dan zijn we een heel eind en gaat het om de afwerking. We willen de agenda op 24 januari (onze streefdatum) gedrukt en in huis hebben. Maar dan hebben we dus nog heel wat te doen want de agenda moet op 4 januari bij de drukker liggen. Ik vrees dat ik de komende weken weinig of niet op de tuin zal komen. En dat is niet erg, want Laura en ik zitten zo ‘in de agenda’ dat we het ook af willen hebben als volgende maand tuinseizoen 2019 langzaam begint. Sterker nog, morgen (21 december) is de kortste dag. Voor we het weten begint de lente 🙂 .

Het zullen hier drukke kerstdagen en een onrustige jaarwisseling worden, met veel te doen en weinig te melden over de tuin. En met een agenda op komst waar we heel trots op zijn!

Ik wens iedereen alvast fijne kerstdagen en een mooi uiteinde! En natuurlijk een gezond en gelukkig 2019, en iets minder belangrijk, maar toch ook: een prachtig tuinjaar!

 

28 reacties op Uitslag win-actie

Ria 20 december 2018 om 15:50

Hoi Diana (en Ruud, en Laura),

Gefeliciteerd met het voorspoedige verloop van de zaaiagenda. Ik hoop voor jullie dat alles weer een beetje tot rust zal komen als alles uiteindelijk bij de drukker ligt.
Ik heb helaas niets gewonnen, maar dat is helemaal niet erg, want ik heb de zaaiagenda al besteld. Ik zat er overigens niet eens zo heel erg veel naast met mijn aantal boontjes. Mijn felicitaties voor de prijswinnaars!
Ik wens jullie drieën en ook iedereen die dit leest hele fijne feestdagen en een heel mooi tuinjaar 2019.

Groetjes,
Ria

Jolanda 20 december 2018 om 20:30

Beste Diana, Ruud en Laura,

Ik sluit me graag van harte aan bij Ria: hartelijke felicitaties voor de prijswinnaars! Ik zat er ook niet zo veel naast: ‘maar’ 579 boontjes… 😉

Veel succes nog met de laatste loodjes van jullie intensieve en zeer gewaardeerde werk en vooral ook een heel gezellige Kerst en mooie jaarwisseling gewenst!

Groetjes,
Jolanda

Ineke 20 december 2018 om 23:09

Wat leuk, veel meer bonen dan ik dacht. Felicitaties voor de winnaars! Maar uiteindelijk zijn we allemaal gelukkig omdat we straks de agenda gewoon kunnen bestellen! Een mooi vooruitzicht!
Succes nog de komende tijd met alle klussen rondom de zaaiagenda Diana en Laura! En fijne feestdagen en een mooi 2019 met vele heerlijke tuinuurtjes voor jullie en Ruud en ieder die meeleest!

Dufraing Marc 21 december 2018 om 07:53

Succes met het verdere werk met de agenda. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik neem hem zeker mee naar Z-FR half maart als ik terugkomen voor de lente. (en het tuinwerk – de ajuin, de look, de sjalotten en de tuinbonen zijn nu al geplant/gezet) Afwachten wat het half maart gaat zijn, hoe alles er dan uit ziet ….

Karin 21 december 2018 om 11:18

Diana, ik wens je een hele fijne Kerst en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wil je bedanken dat je mij door het eerste jaar moestuinieren hebt getrokken met al de informatie die op je site staat. Ook Ruud, de ‘stille kracht’ achter Diana wens ik natuurlijk fijne dagen. Aangezien alles op mij neerkomt in de tuin (ook daarbuiten trouwens) en dit is geen klacht maar gewoon realiteit … mis ik af en toe iemand die het zware werk doet, iemand die ‘gewoon’ alles opruimt en met kruiwagens rondsjouwt, dus mag dit ook eens gezegd worden denk ik: dank je wel Ruud, dat je het Diana mogelijk maakt zo ontzettend veel te kunnen betekenen voor ons, de gebruikers van de site.

Ruud & Diana 23 december 2018 om 09:20

Hallo Karin,
Ik besef heel goed dat ik blij mag zijn met Ruud, dat hij klakkeloos plant wat ik zo nodig weer moet zaaien, een paadje ophoogt wanneer ik weer eens bijna over die iets opstaande tegel struikel, de ladder opklimt om de nestkast schoon te maken, etc., etc.. Daarnaast vind ik het ook gewoon gezellig, ook al hebben we allebei andere dingen te doen in de tuin, dan nog is het leuk om te overleggen, elkaar te helpen, samen een boterham te eten, etc..
Ik mag wel eens klagen over Ruud (en dat is dan ook verdiend 🙂 ) maar uiteindelijk kan ik hem niet missen hoor, niet in de tuin en ook niet daarbuiten.
groetjes,
Diana

Anoniem 21 december 2018 om 19:52

Hoi Diana, Ruud en Laura,

Ik zat ‘er maar’ 751 boontjes naast!!! Wat een pech. Vraag me nu wel af Diana wat jij met 1961 bonen aan moet!? Ik herken het wel hoor, we zijn allemaal verzamelaars!!! (je wil niet weten wat voor voorraadje ik inmiddels heb)
Mooi werk van jullie, ben erg benieuwd naar het resultaat van de agenda, die ik ook al besteld heb. Van hieruit een fijn oud en nieuw, een mooi 2019 en een succesvol nieuw moestuin-jaar. Proost!!

Ruud & Diana 23 december 2018 om 09:25

Hallo,
Tot vorig jaar kwamen de boontjes in de zadenlijst terecht maar dit jaar had ik besloten die niet meer te versturen (andere verpakking, zwaar, hogere verzendkosten).
En dus geef ik er nog van weg aan tuinvrienden en -buren, en de rest wordt gezaaid. Bonenzaden kun je wel 3 jaar bewaren en Ruud eist elk jaar minimaal 10 dubbele stokken sperziebonen 🙂 .
groetjes,
Diana

Rita ter Wiel 22 december 2018 om 11:35

Ook van mij hele fijne Kerst en veel geluk en vooral gezondheid in 2019 toegewenst.
Ik ben benieuwd naar de agenda en ik verheug mij weer op het nieuwe tuinjaar.

Dinie 22 december 2018 om 11:37

Yes. Ik heb een kalender gewonnen!
Hoe leuk is dat. Ben heel benieuwd hoe hij er uiteindelijk uit zal zien.

Ruud & Diana 23 december 2018 om 09:35

🙂
Alsnog ook gefeliciteerd van mij!! (ik las dat je de mail van Laura al had ontvangen en beantwoord).
Ik ga snel verder, ik ben met de tweede grote controle begonnen en we streven er nog steeds naar om de agenda op 3 januari bij de drukker te brengen.
groetjes,
Diana

Manon van Wijk 22 december 2018 om 12:32

Beste tuinders,

Degene die de uitslag goed hadden gefeliciteerd!
Ik zoek me suf naar de uitslag…..waar staat tie?

Dianne en Ruud en alle anderen…..veel tuingeluk in 2019!
Wat gemakkelijker gaat met de agenda..vast en zeker!

Groet, Manon

Yvonne 22 december 2018 om 14:44

Op de site van Laura!

piet Bevers 22 december 2018 om 12:55

Goede middag Diana,

Bijzondere zaden van bomen en planten vind je ook op seedo zaden in Tilburg
Wel de moeite om deze website eens te bezoeken.
Een prettige jaarwisseling en een gezond 2019 gewenst.

Ruud & Diana 23 december 2018 om 09:36

Hallo Piet,
Dankjewel voor de tip!
Ik ken de webwinkel wel (alleen al door de felgroene kleur) maar ik heb er zelf nog nooit zaden besteld, ga ik zeker eens doen!
groetjes,
Diana

Margriet Stuivenberg 22 december 2018 om 14:32

Winnaars tuinagenda Hartelijk gefeliciteerd met de prijs,
Veel plezier ervan. Ik zat met 1969 te ver af, helaas.
Diana en Ruud , ik kan me aansluiten bij Piet Bevers ivm Seedo, is echt de moeite waard om eens naar te kijken.
Verder hele fijne feestdagen en fantastisch tuinjaar in 2019

Manon van Wijk 22 december 2018 om 15:00

Dank je wel Yvonne…..ik zocht me echt suf en was benieuwd.
Zat zelf met 2323 bonen er behoorlijk dicht bij hahaha…

Groet, Manon

Annelies 22 december 2018 om 17:51

Martine, Nanda, en Dinie, gefeliciteerd met de gewonnen tuinagenda, en ook Lieve gefeliciteerd met de troostprijs. Alle winnaars heel veel plezier ermee.
Iedereen fijne feestdagen, goede jaarwisseling en een gezond 2019.

greet 22 december 2018 om 20:36

Beste Diana en Ruud.
Geniet ontzettend van je verhalen.
Nog geen agenda besteld maar dat komt nog wel.
Wens jullie fijne kerstdagen ,gezond 2019.en een groeizaam moestuin seizoen toe.

Jos 22 december 2018 om 22:05

Vrolijk kertsfeest en gelukkig nieuwjaar veel tuin plezier in 2019.

Anoniem 23 december 2018 om 12:29

fijne feestdagen en veel tuin/plezier in het nieuwe jaar gewenst voor iedereen.

Fijne dagen en iedereen een goed 2019 gewenst met goed tuinweer en veel plezier .

Anoniem 23 december 2018 om 12:31

daar ging iets mis, maar anoniem is Sini Dietvorst

Petra 23 december 2018 om 14:56

Diana, Ruud, Laura en alle lezers:
Fijne feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een gezond 2019 !

Cor gravestein 24 december 2018 om 10:25

Beste Diana en Ruud en alle tuinnvriende,
Allemaal een fijn Tuin jaar toegewenst , ik zie nu al weer allerlei lenteboden ! En met elkaar nog veel gezellige reakties.
Hierbij teken ik ook graag in voor de tuinagenda waar ik al zo veel van gehoord heb.
Gegroet, Cor Gravestein.

Ruud & Diana 25 december 2018 om 08:58

Hallo Cor,
Leuk!! Ik heb je even een mailtje gestuurd met uitleg hoe je de zaaiagenda kunt bestellen (via deze link dus: .
groetjes,
Diana

Wilma 28 december 2018 om 17:42

Hoi Diana,

Prachtig de agenda, heb deze ook gelijk gesteld!
Nog een vraagje?
Neem je ook gelijk een indicatie plantdagen en zaaidagen mee?
Wassende maan en afnemende maan…..

Groetjes wilma

Ruud & Diana 28 december 2018 om 20:42

Hallo Wilma,

leuk om te horen, dankjewel!!
Nee, er komen geen gegevens in voor het zaaien met de maanstanden. Dat zou ook lastig worden omdat de data voor gunstige constellaties elk jaar verschillen.
De agenda bevat echt alleen maar de gegevens voor zaaien en planten, maar dan wel voor 175 soorten. En daarnaast nog aanvullende gegevens: welke van die soorten hebben eetbare bloemen, welke zijn geschikt voor in een vaas en welke lokken veel bestuivers. Ik vrees dat dat dat alleen al zo´n moeilijke puzzel is dat ik alleen al over de lette K een hele dag heb gedaan (dat zijn er dan ook wel heel veel, van karwij en kervel tot komkommer, knoflookbieslook, koriander en komijn 🙂 ).

groetjes,
Diana

Wilma 29 december 2018 om 10:57

Dank voor je reactie! Heb je helemaal gelijk in, ik had gewoon even beter na moeten denken! Natuurlijk verandert dat ieder jaar.
Veel succes met het afronden van de agenda, ik zie er naar uit.
En een hele gezellige jaarwisseling!
Gr.wilma


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties