Ben ik weer :-)

Lezers zullen geen verschil zien, de website ziet er nog steeds hetzelfde uit (ze is alleen anderhalve dag niet te zien geweest), in die anderhalve dag ben ik overgestapt naar een pakket waar ik veel meer ruimte en veel meer dataverkeer heb. Voor dus nog meer foto’s, nog meer hoofdstukjes en pagina’s, etc.

Allereerst mijn hartelijke dank aan Anna!! Zonder haar was er nu geen website meer!! En daarnaast ook Nick dank voor de tips en het meedenken!

Zo,…. lekker weer hoor 🙂 Hier sneeuwt het. En dus geen tuinweer (maar mooi weer om veel aan de website te doen de komende dagen). De afgelopen week (het leek wel even lente!) even genoten. Maar verder vrees ik dat het de komende week vooral binnen tuinieren wordt. En dat kan ook prima, er is genoeg gezaaid, verspeend, etc., dat mag allemaal vertroeteld worden. Even kijken, slokje water geven, deur dicht doen, dan blijft het wat warmer, nog even wat zaaien, etc., het moet niet te lang duren maar ik kan me er prima mee vermaken.

Dit is nog even een tuindagboek zonder foto’s, het uploaden daarvan lukt nog even niet, maar dat komt vast goed. En dus moet ik nu maar even beeldend uitleggen hoe geweldig de rabarber er al uitziet (niet dus, veel te koud, ik heb er maar weer wat mest en stro op gelegd om ze wat te beschermen tegen de kou).

De tomaten krijgen wel al voorzichtig hun derde blaadje. Vanmiddag maar eens een flinke hoeveelheid bloemen zaaien, want het blijft nog een week koud maar daarna schijnt de lente echt te beginnen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gonnie

He fijn je bent er weer!

iet in den Bosch

Fijn dat je er weer bent hoor, ik heb het helemaal gehad met dit weer.,
Bah wat is het koud en nat hier valt de helemorgen al natte sneeuw.
Dus net wat je zegt nu maar binnen aan de slag.

Groetjes iet

Christa

ha Diana,
Hier in Elst sneeuwt het ook en komt de natuur maar heel traag op gang. Op de volkstuin is het meeste wintergewas opgegeten door muizen en konijnen. Heel begrijpelijk… maar wel jammer. Voor de winter had ik een stuk of 15 tuinboonplantjes staan, nu zijn het er nog maar drie! En ik had me zo verheugd op vroege tuinbonen. Nou ja, dat zit er so wie so niet in, met niks denk ik. In mijn dagboek van vorig jaar las ik dat de raapstelen in de koude grond nu ongeveer opkwamen. Ik heb nu in die ene fijne voorjaarsweek gezaaid, maar direct daarna kon ik het hele bed dichtleggen vanwege de vorst 🙁 Geen idee of ze nog iets gaan doen straks.
Maar binnen groeien de tomatenplantjes, pepers en paprika’s, zaaiuien en knolselderij. Die laatste vind ik zo’n bijzondere teelt: minuscule zaadjes waar dan na lang wachten een piepklein kiempje uit komt en die in de loop van een heel lang seizoen uitgroeien tot robuuste en heerlijke knollen. Daar doen we het voor!
Groetjes, Christa

johan

een vraag….
bonen kunnen met elkaar kruizen heb ik bij je gelezen….. stel dat ik 6 soorten stokbonen naast elkaar op de rij zet en ze ook voor de soortechtheid wil telen , kan ik dan aan het eindproduct , dus de boob , aflezen of het ook een soortechte boon is geworden? of heeft dan bv de yin yang boon een andere tekening?

Zandeik

Om kruisbestuiving bij bonen te voorkomen pak ik wat bloemtrossen in met een stukje glasgordijn. Eenmaal de bonen gevormd merk ik het trosje met een stukje gekleurde draad. ‘t Is wat extra werk, maar het lukt prima.

petro verschuren

goedemorgen Diana

fijn dat je nu weer online bent het was een korte tijd dat je niet online was
ik probeer iedere dag je tuin dagboek te lezen een leuk item om iedere dag te lezen het is altijd leuk om te lezen wat andere vinden van tuinieren en natuurlijk staan er altijd tips op van andere tuinnierders die ook met deze hobby bezig zijn ga zo door
nu de tempraturen omhoog dan kan het seizoen beginnen nu is het alleen maar de pepers en de tomaten water geven het is hier een beetje behelpen met de plantjes ik heb niet echt een kamertje over voor mijn jonge plantejes het enen plantje moet koel staan het andere plantje juist weer niet het blijft op en neer lopen met de plantjes maar ja je moet er wat voor over hebben

Angelika

Hallo Diana,

Goed dat het allemaal goed gelukt is met de website. En je was gelukkig niet zo heel lang onbereikbaar. Ik kijk uit naar al die extra informatie die je op de website gaat zetten :-). Ook hier beginnen alle kamers redelijk vol te raken met zaailingen die vertroeteld moeten worden. Niet te warm, niet te koud, weer verplaatsen. Mijn man wordt helemaal gek van me. Vooral de aardappels die in het raam van onze studeerkamer op het noorden liggen, maken hem helemaal gek. Hij mag de verwarming die onder het raam zit van mij niet aanzetten en dus moet er met sjaals en handschoenen aan achter de computer gezeten worden. Het wordt dus tijd dat ze de grond in kunnen. Maar als ik naar de weersvoorspellingen kijk wordt dat op zijn vroegst zaterdag 30 maart. Nog even volhouden dus.Succes met de website!

Groetjes
Angelika

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties