De website

Wat kan een mens doen in een week van sneeuw en strenge vorst? Helaas niet tuinieren. Maar ik had wel eindelijk tijd om eens wat op de website aan te passen. Een voorbeeld daarvan is de tip die afgelopen zomer kreeg dat pagina’s over bloemen en bloementuin en de database over bloemen zo lastig te vinden waren. En daar zat wat in. En dus heb ik in het menu onder Groenten, Fruit en Kruiden nu ook een blokje Bloemen gemaakt.

De database van eenjarige bloemen blijft op zijn originele plek (omdat dat een heel ander iets is dan een pagina, ook voor mij is het anders ‘werken’ om er soorten in te zetten of bij te werken). Maar er staat nu in ieder geval een link op de Bloemenpagina. En ik heb een pagina over Brugmansia geschreven en die eronder gezet. Plus de pagina over Plukbloemen aangepast en van nieuwe en grotere foto’s voorzien.

Een verdere opsomming:

Ik heb een pagina geschreven over Mediterrane kruiden in pot en bak

En ik heb het ‘inmaakrecept’ (erg lekker maar zo makkelijk dat het de naam ‘recept’ eigenlijk niet mag dragen) van Dragonazijn geplaatst. En een inmaakrecept van Stoofperen in brandy-siroop

Ik heb een pagina geschreven over de teelt van Komatsuna (mosterdspinazie), die kun je via deze link of onder Groenten / Koolgewassen vinden.

En ik heb ook nog wat recepten geplaatst:

Nou, dat was het geloof ik wel. Verder heb ik het druk met het plaatsen van foto’s van zaailingen. Ik krijg wel eens vragen van mensen die een foto van een zaailing in een potje mailen en zich afvragen of het wel een zaailing van bijvoorbeeld een paprika is (en soms blijkt iemand dan al enige weken bijvoorbeeld een herderstasje of perzikkruid te verzorgen). Ik bedacht dat mensen het misschien handig zouden kunnen vinden als ze een zaailing waarover ze twijfelen kunnen vergelijken met een zaailingen op een foto op deze website. Zoals deze:

Lijkt mij duidelijk genoeg voor een Tropaeolum-zaailing

Nog een voorbeeld:

Wellicht iets lastiger maar dit is een zaailing van Consolida ajacis

Ik ben begonnen met de bloemen maar wil hetzelfde gaan doen met groenten, fruit en kruiden. Ik heb ruim 250 foto’s die ik al zo links en rechts aan het invoegen ben maar ik ben daar natuurlijk nog wel even mee bezig. En ik heb (nog) niet van alle soorten foto’s van zaailing(en), ik hoop er ook dit jaar weer flink wat te maken. Nog een voorbeeld:

Zaailingen van palmkool

En op de foto bovenaan dit blog zie je zaailingen van Komatsuna. Voor alle duidelijkheid: dit zijn foto’s die ik vorig jaar (en soms ook al langer geleden) maakte, er zijn hier nu nog geen zaailingen (op die van paprika’s, pepers en aubergines na).

In mijn volgende blog iets over de tuin na 7 dagen strenge vorst, vanavond ga ik eerst nog wat meer foto’s van zaailingen plaatsen. Zoals deze op de laatste foto van dit blog:

Dit zijn Lathyrus-zaailingen. En die ga ik dus komend weekend (in de kas) voorzaaien, want dan lijkt het wel een beetje lente te worden!

7 reacties op De website

Lotte 17 februari 2021 om 08:14

Wauw, hard gewerkt aan de site.! Ziet er goed uit. En dat idee van foto’s van zaailingen vind ik een topper.!

Petra 17 februari 2021 om 11:07

Hoi Diana,
Je hebt idd heel wat werk aan de website besteed, bijna niet bij te houden met lezen.
En een heel goed idee om foto’s te maken van zaailingen !
Ik ben helemaal niet bekend met Komatsuna, maar als ik de zaailingen zie, zou ik ze alleen al omdat het zo’n mooie plant is gaan zaaien. 😉
Petra

Esther 17 februari 2021 om 14:34

Jaaaaa! Wat een goed idee, van die zaailingen! Zo handig om vrijwilligers te kunnen vergelijken, en geen toch wel gewenste plantjes weg te gooien. Komt er ook een soort van kraamkamer-overzichtspagina? Is vast veel werk…

Ruud & Diana 17 februari 2021 om 20:44

Hoi Esther,
Dankjewel voor de tip! Nog niet over nagedacht maar misschien kan ik er inderdaad ook nog eens een soort overzichtspagina van maken.
Ik ga het onthouden en eens aan Augus vragen of hij iets weet waarin ik zoiets zou kunnen maken. Maar eerst maar alle foto´s op de betreffende pagina´s invoegen en een lijst maken met waar ik nog foto´s van moet maken. Maar het is zeker een optie!
groetjes,
Diana

Pauline 19 februari 2021 om 22:44

Hoi Diana, heel veel dank voor het vele extra werk wat je weer in je prachtige site gestoken hebt!
Het is figuurlijk, maar ook letterlijk smullen!!

Corry 28 februari 2021 om 07:52

Dag Diana, het is misschien de juiste plek voor dit onderwerp maar ik heb een vraag.
Ik had zaad besteld bij zaadhandel en ging op een plaatje af. Ik dacht dat het pastinaak was maar het is wortelpeterselie. Ik heb inmiddels wel het verschil gevonden op internet maar heb jij ervaring met wortelpeterselie???

Ruud & Diana 28 februari 2021 om 10:01

Hallo Corry,
Ik ga toevallig dit jaar weer eens wortelpeterselie zaaien. Ik heb dat wel vaker gedaan maar gebruikte het dan altijd voor bijvoorbeeld soepen en sauzen, bouillonpasta, etc. Ondertussen kun je op internet steeds meer leuke recepten vinden en hoop ik er dit jaar eens wat meer mee te doen. Je kunt meer informatie en wat foto’s vinden (van zowel krul-, platte- en wortelpeterselie) op deze pagina: Peterselie
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties