Een tuindagboek vol links

Heel veel te melden maar eigenlijk geen tijd. En dat komt omdat we het zo druk hebben, van zaaien en verspenen tot planten en poten. De gele uien zijn eindelijk gepoot, de rode moeten nog, maar dat doe ik altijd pas in april, dus dat is in ieder geval op tijd :-).

De vroege en middelvroege aardappelen zijn gepoot, alleen de bijzondere paars- en roze-vlezige en gevlekte aardappelrassen die ik kocht bij Leven van het Land moeten nog gepoot worden, dat staat voor zaterdag op het programma.

En dat was dan gelijk link nummer 1 (elke link in dit tuindagboek opent zich overigens in een nieuw venster). Tussendoor natuurlijk wel al wat (vrolijke) foto’s (vind ik dan).

Eerst even een foto:

Peer in knop

De stoofpeer Gieser Wildeman in knop. Niet op de foto te zien maar er zijn heel veel knoppen in deze kleine boom te zien, dat wordt weer stoofpeertjes in rode wijn inmaken in oktober :-).

Volgende link is voor het tijdschrift Groei en Bloei. Zij hebben me gevraagd of ik voor elk Albert Heijn-moestuintje (en dat zijn er 20) een kort stukje wil schrijven met wat teelttips voor mensen en kinderen die de AH-moestuintjes willen zaaien en maar nog niet heel ervaren zijn. De andijvie, radijsjes en doperwten zijn al hier te vinden, met mijn eigen foto’s, dat vind ik zelf wel heel bijzonder, op zo’n grote website te zien staan ‘tekst en foto’s Diana Stek :-).

Afijn, hier vind je de stukjes: Groei & Bloei AH-moestuintjestips en via deze weg: Basilicum

Volgende foto:

Appel in knop

Niet heel veel maar er zijn een stuk of 10 van deze trosjes knoppen in de appel ‘Dijkmans Zoet’. Appels zijn altijd duidelijk roziger in knop dan peren. En dit wordt mijn eerste oogst stoofappeltjes. Deze appeltjes zijn niet lekker om zo te eten maar hebben de eigenschap om heel zoet en droog te zijn zodat je ze kunt stoven en ze niet tot moes koken, dus voor ouderwetse gerechten als gestoofde appeltjes, tuttifrutti, maar ook voor de  inmaak en om te drogen. Ik ben er zelf erg benieuwd naar!

Nog een link: ik heb ondertussen ook weer een stukje op de website van Pokon geschreven, en daar laat ik zien hoe het nu met de pepers en paprika’s gaat (groot geworden!), hoe druk en vol het in de kassen is met zaaisels en zaailingen, en wat ik nog moet/kan/wil zaaien. De directe link: Overal zaailingen.

Dan weer een foto (dat breekt toch ook een beetje het verhaal):

Pruim in knop

Na een beurtjaar in 2015 is de pruim Reine Victoria weer helemaal terug en in knop, de eerste bloempjes gaan al open. De Avalon heeft dit jaar een beurtjaar. Het zou leuk zijn als ze ombeurten een beurtjaar hebben, want dan hebben we dus elk jaar pruimen :-).

Nog een link: ik mag van Pokon 2 x 2 kaarten weggeven voor de Tuin- en Lifestyle Beurs van 14 tot en met 17 april in de Ahoyhal in Rotterdam.  Pokon staat daar zelf ook, in hal 1, stand 58. Ik kan zelf niet maar ik mag dus 2 keer 2 kaarten weggeven aan wie ik wil. Nou heb ik zoiets nog nooit gedaan, ik kan moeilijk mensen die er interesse in hebben een cijfer onder de tien laten noemen :-). Maar ik heb bedacht dat, mocht je er interesse in hebben, je dan  op dit tuindagboek kunt reageren met het woord Verloting. Sluiting is op zondagavond 10 april 23.00 uur. En dan spreek ik met vriendin Yvonne af dat zij 2 getallen noemt, en dat die 2 berichtjes waarvan ik de melding van de post krijg dan de 2 kaartjes p.p. krijgen. En zo is het eerlijk volgens mij.

Edit: ik heb zojuist de namen van alle mensen die mee doen (en dat zijn er 24) in willekeurige volgorde op een papier geschreven en Yvonne heeft via de app 2 willekeurige nummers genoemd. En die corresponderen vervolgens met de nummers voor de namen van Jan Dijkgraaf en Inge de Baat. Gefeliciteerd!! Ik ga jullie zo even mailen. Iedereen hartelijk dank voor het mee doen!

Nog een link? Ja nog een link. Ik heb een paar weken geleden gewoon op deze eigen website een pagina geschreven over de teelt van aardperen, die kun je hier vinden: Aardpeer.

En dan nog een link, ik heb in de afgelopen weken de groentezaaikalender eens helemaal nagekeken en aangepast. Via deze weg kun je de vernieuwde groentezaaikalender vinden, met ruim 70 soorten groenten, van aardappelen tot zuring, in een schema, wat wanneer en waar gezaaid kan worden en wat de plantafstand is, te downloaden in een excel- en pdf-versie: Groentezaaikalender

Knofloken in verhoogde bak

Ook een vrolijke foto vind ik zelf, het gaat goed met de  knofloken, prima de winter doorgekomen en nu al weer goed aan de groei, zelfs de olifantenknoflook die toch altijd minder winterhard lijkt en sneller schimmelt en dan niet meer op komt.

Laatste link en melding: aan het einde van de komende week sluit ik de zadenlijst. Ik wil iedereen die zaden heeft besteld heel hartelijk danken!! En ik hoop dat de zaden goed kiemen en een goede opbrengst gaan geven of goed gaan bloeien! Voor wie nog wat beschrijvingen wil kopiëren, doe dat dus deze week nog. Aan het einde van de week haal ik de zadenlijst helemaal van de website om hopelijk over een paar weken alweer te gaan beginnen met de eerste beschrijvingen voor een nieuwe zadenlijst. De link: Zadenlijst. Soorten die je niet meer in de lijst kunt vinden kun je altijd nog terugvinden via de databases van tomaten, pepers, eenjarigen, etc.: Databases

Zo, tot zover dit tuindagboek. Ik vrees dat ik het vanaf nu wel zo druk ga krijgen dat ik niet meer elke dag vragen kan beantwoorden, ik probeer 1 of 2 keer per week zoveel mogelijk te beantwoorden maar ik hoop dat mensen ook antwoord op elkaar kunnen geven, alsjeblieft niet teleurgesteld zijn als het me niet lukt om te beantwoorden, tijd tekort in deze maanden. Uiteraard blijf ik wel elke week een tuindagboek schrijven, ik hoop met veel foto’s van de tuin, groenten, bloemen, oogst en noem maar op.

Tot slot nog een foto:

Spitskool oogsten

Ons avondeten voor vandaag. Zo te zien hebben de slakken er ook al een maaltijd aan gehad.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ingrid de Baat

Verloting. Beste Diana, jammer dat je niet kunt, maar het lijkt mij heel gezellig om met mijn vriendin te gaan. Tussen de drukte van het tuinseizoen door! Lieve tuingroetjes Ingrid.

Marlies van Drimmelen

Hoi Diana,
Herkenbaar allemaal! 🙂 Ook hier een volle kas en nog vollere vensterbanken. Ik loop me kleurenblind achter al het grut aan maar geniet met volle teugen. Alles wat ik bij je gekocht heb is tot nu toe opgekomen. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.
Werkze en fijn weekend!
Groetjes, Marlies

Liz & Co

Hi Diana,

We kunnen spijtig genoeg niet meedoen aan de verloting, het is wat ver rijden mochten we winnen.
Wederom een leuk geschrijf en heel leuke foto’s. Je knoflook ziet er prima uit. Bij ons staan ze er ook mooi bij, bijna iedere dag halen we er een paar uit de grond en gebruiken ze als “verse knoflook” of zoals sommige Fransen zeggen “Ailette”.

Liz & Co

Jan Dijkgraaf

Verloting!!!!!!!

Zuhal

Hi Diana,

Ook ik heb weer genoten van dit tuindagboek! Erg blij met de herziene zaaikalender en je stukjes op Groei over de AH moestuintjes zijn leuk geschreven! Jouw pepers aan paprika’s staan er mooi bij, je hebt ze goed verwend 😉

Groetjes,
Zuhal

Alexandra

Verloting!
We zijn druk bezig met de inrichting van onze tuin, dus die beurs zou goed van pas komen 🙂
Nog even een vraag nav je pagina over aardperen: ik heb zelf al jaren aardperen die ik in een kuip kweek. Maar mijn knollen zijn wel degelijk anders van vorm en kleur dan die je in de winkel ziet liggen. Mijne zijn een stuk ‘kronkeliger’ en veel lichter; ongeveer dezelfde kleur als aardappels. Is dit dan een andere kweekvorm oid?
Leuk tuindagboek weer, ik lees het iedere keer met plezier en haal er veel inspiratie uit!
Groet,
Alexandra

Janneke

…misschien even bij Vreeken’s zaden kijken, die heeft flink wat soorten in de catalogus en wellicht is de jouwe daarbij!
Groet,
Janneke

Janneke

….ik bedoelde de aardperen :-))
J.P.

Cindy

Hoi Diana,
Altijd leuk om jouw dagboeken te lezen! Voor mij ook altijd een leidraad voor het zaaien, verspenen en verplaatsen van mijn baby’s.
Ik heb ook een tomaat staan van zaden van jou (als het goed is) die jij niet meer op je lijst had staan, namelijk de golden surprise… Deze heb ik via het moestuinforum gekregen. Ik ben heel benieuwd hoe de tomaten gaan smaken.

Groet,
Cindy

wendy

Verloting…… (leuk dagje uit. Druk met de tuin bezig dus misschien steken we nog wat op (

marike van slee

Verloting…… leuk !!!!!!!
Marike van Slee

Ronald Masclé

Verloting 🙂
groetjes,

Ronald

Ries

Lijkt me leuk zo’n “VERLOTING”.
Ries van Maanen

Joop kreukniet

Lijkt me leuk om samen met mijn vrouw te gaan.

Joyce

Verloting

Wauw, de pepers enzo zien er al goed uit zeg! Op het eerste gezicht lijken ze net zo groot als van mij, maar de mijne nog zonder knopjes. Wederom ook weer een leuk stukje op de pokon website!

Groetjes

Sarah

Verloting!
(Leuk om te zien hoe jouw ster rijst aan het firmament der schrijfsels. Ben echt trots op je!)

lind

Verloting. We zijn nieuwe moestuinierders, dus lijkt ons wel wat.

Janneke

Verloting. Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Suus

Verloting! En dank voor weer een heerlijk stukje 🙂

Janneke

Verloting! Top dagje uit lijkt mij

Wilma steneker

Verloting!

Hoi Diana,

Nog een vraagje, het is tijd om mijn pepers en paprika’ te verpotten.
Zet jij de paprika’ s ook met zijn 3en in een pot? Of per plant een pot?

Groetjes Wilma

Ps. Ik hou je op de hoogte hoe de aardappeltoren zich ontwikkelt!

Zuhal

Hi Wilma,

Ook de paprika’s gaan per 3 op z’n Diana’s
Net als de aubergines overigens.

Groet
Zuhal

Wilma

Dank voor je antwoord! Ga ik gelijk doen!

Ruben

Hoi Wilma,

In dit tuindagboek uit 2013 kan je meer lezen over pepers/paprika’s per 3: https://www.mooiemoestuin.nl/pepers-per-3/

Zoals je daar ziet zet Diana haar pepers en paprika’s ook met 3 in een pot. In het geval van de Masquerade die genoemd wordt staan er zelfs 5 in een (grote) pot.

Groetjes,
Ruben

S. Geleijnse

Verloting!

Marijke

Wat jammer dat je zelf niet naar de beurs kunt gaan.
Maar wij boffen met zo’n verloting!
Dank voor de nieuwe groentenzaaikalender…de oude zit nog in mijn tuinmap.
Binnenkort zal ik ze omwisselen.
Wat een schat aan info in de zaailijst!

Deborah

Verloting
Hoi Diana,
Ik lees al een tijdje op je blog en vind het leuk om op die manier meer te leren. Dit is ons 2e moestuinjaar en hopelijk zitten we in een stijgende lijn om lekker van onze eigen groenten en fruit te kunnen genieten!

Janet

verloting.

Agnès

Oh wat leuk!

Verloting!!

Bea Ramaekers

Verloting…

Willemke

Ik heb perongeluk op de verkeerde regel gedrukt, en nu ben ik afgemeld.Dat wil ik niet!!! Groet Willemke Steinbuch. Geniet ontzettend van jou nieuwsbrieven Diana.

Janet Eijs

Verloting, leuke actie

Prinses en de Erwt

Hallo Diana, ik kan helaas niet meeloten want ik woon ver weg. Hoop dat de gelukkigen een hele fijn tijd hebben! Ik heb mijn schroom overwonnen om te schrijven via het internet. Ik geniet van je site, al jaren, en ik vindt dat je leuke lezers hebt! En nu mag de wijde wereld het weten. Ik schrijf je, Diana, omdat ik een vraagje heb over peultjes. Vorig jaar heb ik echt de slechtste oogst gehad in mijn leven, dankzij de familie muis ondergronds en in de polytunnel, de families kraai, ekster en duif. Ik had vorig jaar de peultjes in de volle grond gezaaid en er is niet één opgekomen omdat de familie muis alle peultjeszaden hebben opgegeten. Ook de aardappels waren geen probleem voor ze. Omdat ik volgens de geldende moestuinmores mijn aardappels op rijtjes plant trokken de muizen recht vooruit en proefden van werkelijk elke aardappel! Nu heb ik besloten om de peultjes in huis in een bakje uit te zaaien en in de polytunnel in kleine potjes uit te planten. Zogezegd zogedaan. Echter, terwijl ik zo bezig was zag ik dat de planterwt van de peultjes nog aan de zaailing zit terwijl wat lager de worteltjes zich flink aan het ontwikkelen zijn. Toen bekroop mij een angstige gedachte nl. stel dat ik de peulenplantjes in de volle grond zet en de muisjes komen eraan en doen hap naar de zaaierwt! Dan bijten ze de zaailing op een dusdanige plek dat wortels van de plant gescheiden raken en dat ze dus doodgaan. Die gedachte is al genoeg om mij een rusteloze nacht te bezorgen dus ik schrijf naar jou om te weten hoe het zaaierwtje zich nu verder in de tijd gaat ontwikkelen? Verdwijnt ie? Schrompelt ie weg en zoja hoe lang duurt dat? Kan ik het zaaierwtje zelf van de zaailing afhalen en wat is het gevolg? Moet ik gewoon af en toe een zaailing uit het potje tillen en kijken of de erwt verdwenen is? Ik heb al meer dan een jaar zo’n zin in eigen gekweekte peultjes dat ik echt heel boos ben op de familie muis! Hoop vurig op een verlossend antwoord. Dag lieve Diana met je mooie moestuin. Ook de groeten aan de wind onder je vleugels; Ruud. PS Mijn zus en mijn nicht zijn ijverig en voorbeeldig te werk gegaan in Suriname met jouw (peper)zaden. Ik zag laatst een fotootje van wat peperzaailingen. Hele mooie stevige plantjes met mooi donkergroen blad.

Prinses en de Erwt aka Sireen

Hallo Diana, dank voor je antwoord. Ik ga de peultjes zo lang mogelijk in potten in de polytunnel houden en af en toe loeren of de planterwt op is. Dan ga ik ze zo diep mogelijk buiten planten met voor de zekerheid wat ijzeren pinnen ertussendoor in de grond geprikt. En zeer zeker ga ik ze met netten beschermen. Wat op dit moment in ieder geval helpt is dat er een (hele mooie zwarte) kat regelmatig zijn ronde doet in mijn polytunnel omdat ik de deur sinds deze winter altijd open laat staan. Ik heb een doos met stro voor hem neergezet op een tafel en aan het gezellige kuiltje erin te zien slaapt hij vaak in de kas. Ik heb inderdaad totaal geen last van muizen gehad in de kas. Verder is er een andere kat die nu in de weilanden jaagt op muizen bij ons en volgens mij gaat hij dit jaar in de moestuin helpen tegen de muizen. Trouwens ik moet ook netten gebruiken voor de plantuitjes want de eksters pikken ze uit de grond en gooien ze verderop neer. Ik heb tot 7 keer moeten zoeken en herplanten dus ben het zat. Het is natuurlijk heel romantisch zo op het platteland in Frankrijk met heel veel ruimte. Maar dat geeft ook heel veel dierenvriendjes waarmee we vaker goedschiks, gelukkig, dan kwaadschiks mee moeten samenleven. En we willen geen enkel gif gebruiken want we krijgen zelfs de ooievaars te gast op ons land. …… en die lusten dit jaar hopelijk véééél muisjes. Groeten. PS De peperplantjes zijn nu al 15 tot 20 centimeter hoog en in de volle grond in SME.

Angelique

‘Verloting’. Ik ben erg nieuwsgierig naar de Tuinbeurs in Ahoy. Fijn deze mogelijkheid!

Ondanks onze voorbereidingen lopen wij hier erg achter met zaaien. Onderschatting denk ik.

Groetjes en succes, Angelique

Gerda

Leuke post, en wat ben ik jaloers op je appelboom. Stoofappels zie ik hier in Limousin niet veel, en ik had een prachtige loot aan mijn appelboom waar ik een stoofappel aan zou enten. Maar toen een buurman vriendelijk mijn boom kwam snoeien knipte hij de loot zonder pardon weg, terwijl ik hem in mijn beste Frans mijn ent-plannen had uitgelegd. Toch maar weer op les…???

Anja de vries

Hallo Diana,
Leuk verloting ik doe mee. Leuke site heb je met ontzettende goede informatie

Helma van der Veen

Verloting. Wat een ontzettend leuke actie. Wist trouwens niet eens van het bestaan af. Dank je daar voor. Ik doe op de valreep nog even mee.

martin

‘doe ook een gokje verloting

Gr Martin

Anita vercammen

Hallo Diana

Allereerst mijn complimenten,je website is prachtig en erg informatief.
Wij zijn in 2013 geëmigreerd naar Hongarije,groot huis,en een nog groter
stuk grond.Er stonden verschillende fruitbomen,en notenbomen op het
terrein,en de rest was begroeit met gras.
Ik wilde al jaren zelf proberen wat groentjes te kweken,en nu had ik de kans.
Eerst zoeken op internet,en jouw site was snel gevonden.Heb er al veel
plezier van gehad.Ik had uit Nederland nog wat zaden meegenomen,maar
wat een armzalige kwaliteit was me dat,gelukkig tuiniert iedere Hongaar
op het “platteland”en er is genoeg te koop hier.Wel de plaatselijke groentjes.
Witlof en tuinbonen(vinden wij toevallig heel erg lekker)heb ik hier nog niet
gezien.Dat is jammer,maar och,daar voor in de plaats genoeg ander lekkers.
Nu heb ik wel een vraag…vorig jaar okra gezaaid,prachtig opgekomen,en
een mega oogst,erg lekker en mooie bloemen.Ik had wat doorgeschoten okra’s
bewaard,om dit jaar te zaaien.Ik doe precies hetzelfde als de eerste keer,maar
de zaden willen maar niet ontkiemen.Wat doe ik verkeerd?Heb het zaad geweekt
en in een zaaibakje gelegt,heb het droog in een zaaibakje gelegt,en uit pure wanhoop
heb ik nu ook zaden gewoon in de volle grond gezaaid.Ik hoop dat je een tip hebt voor
me.Alles groeit en bloeit hier geweldig,dus waarschijnlijk is het mijn onkunde!
Ondertussen lees ik lekker verder op je site(ps je recepten zijn grandioos)

groetjes Anita

Inge Wendrich

Hallo Diana , ik wil ook wel mee loten, erg leuk!

Inge Wendrich

Ooo, jammer, ik ben te laat.
Maar wel een leuke beurs denk ik, dus ik ga er toch maar heen.
Groetjes, Inge.

Rosalie Rook

Hallo Diana,

Mijn rabarber is ca. 40 cm hoog en gaat bloeien. Gewoon laten gaan of moet ik dit wegsnijden?

Rosalie Rook

Hallo Diana,
Ik heb het antwoord net op je website gevonden. Dus bespaar je de moeite van antwoorden. Ik zal ze wegsnijden en proeven.
Groet,
Rosalie

Kristel

Dag Diana,

Leuk die verloting! Zelf moet ik dan werken, dus ik doe niet mee.

Op dit moment groeien de ‘Solanum Spontaneum’ de Ikea Socker kasjes uit. Ik wil ze graag naar buiten doen, in een simpele tomatenkas (groen doek). Dan hebben ze meer ruimte en is er op de vensterbank plaats voor andere zonaanbidders. Zou dit al kunnen?

Groetjes Kristel

Kristel

Dag Diana,

Hartelijk dank voor je snelle reactie!

Ik denk dat ik ga improviseren op de vensterbank van de logeerkamer. Daar had ik niet eerder aan gedacht, omdat we boven inzet horgordijnen hebben die ook een deel van het licht wegnemen. Maar zo’n gordijn kan ik er makkelijk uit nemen.

Groetjes Kristel

Margriet

Hoi Diana,

Toch weer een paar zonnige dagen gehad. Nu maar hopen dat er de komende dagen niet al te veel regen valt. Het is nog best nat op de tuin. Van de week de doperwtjes in de tuin geplant, net erover ter bescherming tegen de vogels. Alle aardappelen zitten erin. Binnenkort de stokken klaarzetten voor de stokbonen. Duurt niet zo heel lang meer, en dan kunnen we daarmee ook aan de slag. Heb jij ze al voorgezaaid in bakken? Ik twijfel nog of ik ze ter plaatse zaak, of toch in bakken. Wel wat muizen op de tuin zagen we dit weekend…
Wanneer zet jij de zaailingen van de krootjes in de tuin? Ze zijn bij mij nog niet zo heel groot. Sommigen hebben net hun 3e en 4e blaadje.

Groetjes Margriet

Anita vercammen

Hallo Diana

bedankt voor je antwoord,jij bent sneller met antwoorden dan ik.
Druk,druk, druk in de tuin,hier blijkt alles sneller te gaan dan in
Hollandia.Wortels,patison,courgette,doperwten en spinazie zijn al
vollop aan t opkomen,en dus het onkruid ook….pfffffff,mijn rug(grijns)
Maar over de okra’s,zoals ik al vermoedde,ligt het ws gewoon aan mij.
Ik had ze vorig jaar na de oogst in de zon gedroogt,en daarna in de stal
gelegt,de peulen zien er goed droog uit.Ik ga toch maar eens op een
link van jou kijken naar een zaadhandel.
Wat leuk om al die reacties hier te lezen,en natuurlijk de antwoorden.
Gouden site,dank daar voor.
Groetjes anita

Anita vercammen

hallo Diana

Ik heb trouwens nog een andere vraag.Mijn tuin is werkelijk overal begroeit
met hondsdraf,moelijk uit te roeien,en een echte woekeraar.
Meestal probeer ik te wieden voor de bloei,maar het wortelstelsel is niet
zichtbaar en het komt op waar je het niet verwacht.Maar nu dus de vraag,terwijl
ik het uitrek,met bossen,ruikt het zo lekker,dat ik me afvraag,is het ook eetbaar?
Misschien als keukenkruid.Ik heb ernaar gezocht,maar de antwoorden varieren
van wel tot giftig niet doen.Aangezien jouw recepten ook zo lekker zijn,neem
ik aan dat jouw antwoord betrouwbaar is.

Groetjes Anita

Anita vercammen

Hallo Diana

Grappig,op de latijnse naam,komt er meer informatie uit.
Dankje voor de info.En nu twijfel ik dan toch weer,goed voor
bijen etc.Dan mag het blijven staan,met uitzondering van
de moestuin.Dan heeft iedereen er wat aan:)
Verders gaat alles hier lekker zijn gangetje.
heb al meerdere eierdopjes gevonden in de tuin,dus ben ik
er zeker van dat de tuinwieterkes gezinsuitbreiding hebben.
Alles bloeit en groeit,en het zware werk is gedaan,nu kwestie
van goed bijhouden.
veel tuinplezier allemaal.

Groetjes anita

Janneke Kleinhoonte van Os

Dag Diana,

Al de tomaten zaden die ik bij je gekocht heb zijn opgekomen. Ze staan nu boven in het licht, iets kouder zodat ze niet te dun en lang worden. Ik vind het hier nog te koud (in het midden van het land) om ze in de kas te zetten. Volgende week wordt het warmer en mogen ze verhuizen. Ik heb te veel gezaaid, zodat ik medetuinders ook blij kan maken.
Dan nog een vraag. Ik heb pronkboonmix bij je gekocht. Firestorm en Snowstorm. Ongetwijfeld stond er informatie op je zadenlijst, maar die heb je terecht gesloten en ik heb niets genoteerd. Zijn het stok of stambonen? (van ieder 4). Wanneer het stokbonen zijn kan ik ze per 4 rond de stok leggen? En zou jij deze voorzaaien of kan ik ze rechtstreeks in de volle grond leggen. Ik heb dat wel met de peultjes en ook met de tuinbonen gedaan, ze doen het, ondanks het koude weer, heel goed.

Alvast hartelijk dank voor je antwoord! Ik heb mij ook voor je nieuwsbrief aangemeld, ik leer heel veel van je website, maar vergeet soms te kijken, en zo wordt ik steeds aan jouw berichten herinnerd!

Met hartelijke groet,
Janneke

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties