Database Eenjarigen

Let op: Dit is geen zadenlijst.

In deze database vind je informatie over en foto´s van eenjarige bloemen. Alle soorten en rassen die je hier vindt heb ik zelf geteeld. Deze database groeit dan ook elk jaar want ik probeer telkens weer nieuwe soorten en rassen in zoveel mogelijk vormen en kleuren. Dit is dus geen volledige database maar vooral mijn ervaring met alle soorten die ik zelf al eens heb gezaaid.

Niet alle soorten zijn eenjarig; sommige zijn eigenlijk vaste planten die echter niet winterhard zijn maar wel al in hun eerste jaar bloeien en om die reden wel als eenjarige geteeld kunnen worden. Als dat het geval is staat dat erbij vermeld (en is het dus wellicht ook een optie om te proberen om de plant vorstvrij te overwinteren).

Ik weet uit ervaring van de soorten hieronder wat de voor- en nadelen zijn, wanneer en hoe ze gezaaid zouden kunnen worden, of ze lang of kort bloeien, of ze zich uitzaaien of niet, etc.. En het leukste; ik heb heel veel foto’s gemaakt van de eenjarige bloemen die in mijn tuin groeiden en bloeiden. Die foto’s zijn er dan wel in verschillende formaten en kwaliteiten, simpelweg omdat ik in al die jaren al 3 fotocamera’s in verschillende prijsklassen/kwaliteiten heb versleten. Voor de volledigheid heb ik ook de oudere, kleinere en minder mooie foto’s geplaatst.

Klik hieronder op een soort voor meer informatie, en foto’s van de rassen die ik heb geteeld.

Rassen (118)


Meld je aan voor de nieuwsbrief