Tuin en Website

Hèhè, eindelijk. Tuinieren is toch zoveel leuker zonder windkracht 8, slagregen en hagel.

We hebben het idee dat we anderhalve week hebben stilgestaan (en dat is ook wel een beetje zo). En dus zijn we blij dat we nu volop aan de slag kunnen. We hebben aardappelen gepoot en tuinbonen uitgeplant, we hebben nog wat doperwten gezaaid en kapucijnerzaailingen uitgeplant, we hebben de laatste plantuitjes geplant en radijsjes en raapjes gezaaid. We hebben het er best druk mee.

De voorgezaaide bietjes zijn gekiemd, en dat geldt ook voor spitskool, snijbiet, sla en de eerste bloemen zoals Calendula en Papaver.

 

De kassen staan nog vol, met rommel, opslag van emmers, netten en stokken. En de planten in potten die in de kas hebben overwinterd staan daar ondertussen ook wel wat in de weg. We gaan ze deze week terugsnoeien/afknippen, voeden en buiten zetten.

De Asarina procumbens is zo’n matig winterharde soort. Maar in een pot in de kas heeft ze deze winter makkelijk overleefd, en ze begint zelfs al te bloeien! Met het mooie, donzig blauwgroene blad en kleine crèmewit-met-gele leeuwebekachtige bloempjes, ik ben blij dat ik haar afgelopen herfst niet heb weggegooid (meestal zaai ik haar als eenjarige want dat kan ook heel goed).

 

Als de kassen leeg zijn is de tuin in opbouw al bijna vol. Want de stokken willen we gelijk al in de grond zetten voor de bonen. En de netten worden gebruikt voor het afdekken van tuinbonen, kapucijners, Lathyrus en peulen.

Dan kunnen we wellicht de ruiten van de kassen nog even schoonmaken, en gaan we vervolgens de grond in de kassen  omwoelen en voeden voor het tuinjaar.

In kas 2 groeien de rijtjes met vroege saladegroenten prima, we hebben al twee keer geoogst van spinazie, sla, rucola en mosterdblad.

Het is lang geleden dat ik dit ras teelde, het wordt snijsla genoemd (het lijkt op pluksla maar dan met wat minder grote blaadjes). Ze heet ‘Witte Dunsel’ en staat erom bekend dat ze goed tegen kou kan. En we vinden de blaadjes erg lekker, ik ga haar zeker vaker telen!

 

Eigenlijk schrijf ik dit blog als test: ik heb flink wat berichten gekregen van mensen die één of meerdere mails met berichten van een nieuw blog niet hebben ontvangen. Zelf heb ik ook één keer mijn eigen melding niet gekregen, en ik heb een aantal reacties gemist (daar krijg ik normaal gesproken ook altijd een mailtje van).

Augus heeft de website verhuisd naar een nieuwe en grotere server. Omdat de website te groot werd voor de kleine server waar ze blijkbaar nu nog op stond (door alle toegevoegde foto’s, pagina’s, blogberichten, etc.). En daar is blijkbaar iets mis gegaan. Ik begreep van Augus dat het probleem nu opgelost moet zijn, ik hoop dat iedereen vannacht vanaf 00.00 uur een mail met de plaatsing van dit blog ontvangt! Als dat niet het geval is hoor ik het heel graag.

Voor de mensen die de afgelopen 2 weken geen mails hebben gehad met de melding dat ik een blog heb geplaatst, bij deze voor alle zekerheid en duidelijkheid nog even de directe links naar de blogs die ik in maart heb geschreven:

En dan kan ik gelijk ook nog even melden dat de database van paprika’s ondertussen klaar is. Met grotere foto’s en ook daar (net als bij de tomatendatabase) de mogelijkheid tot het plaatsen van eigen ervaringen met de betreffende rassen.

En ik heb afgelopen weekend erg lekkere en makkelijk te maken muffins met de allerlaatste diepvriesframbozen uit eigen tuin  gemaakt. Het recept heb ik ondertussen ook op de website geplaatst: Muffins met frambozen en witte chocolade

 

En nu? Nu ben ik begonnen met het bijwerken van de database van eenjarigen. En dat is veel meer werk dan de andere databases, omdat ik gelijk ook teksten aanpas. En ik heb in de afgelopen jaren heel veel foto’s gemaakt en bewaard, die moet ik uitzoeken en de mooiste of duidelijkste foto’s kan ik dan in groot formaat plaatsen. Voor wie er interesse in heeft, de pagina’s van Calendula en Lavatera zijn ondertussen klaar.

Heel veel links cq leesvoer, ik weet het 🙂 . Ik hoop dat de mail nu goed aankomt, ik wacht het maar even af. En ik vrees dat ik er zelf toch niet zoveel aan kan doen behalve het melden aan Augus wanneer er nog steeds problemen zijn.

Tot slot nog 1 foto. Ondanks de stevige en koude wind was het een heerlijke dag in de tuin. De pruimenbomen gaan bloeien:

 

En we zien wat heel kleine knopjes in de perenboom. En het eerste bloempje van ons nieuwe perzikenboompje bloeit. En de druif gaat voorzichtig uitlopen. De dat geldt ook voor de blauwe bessen, aalbes en kruisbes. Dan lijkt de lente gelijk al heel dichtbij!

 

45 reacties op Tuin en Website

Tineke 18 maart 2019 om 22:23

Wat leuke berichten allemaal, geniet ervan zoals je schrijft, ik ga ook gauw aan de gang.

Milly 19 maart 2019 om 08:54

Hoi Diana, wat heerlijk he dat de lente weer onderweg is! ‘Naar buiten, naar buiten’ zingt in mn hoofd!! Na alle storm, onstabiele luchtdruk en regen wordt ik n beetje beetje ‘high’ van dit warme zonnetje! Laten we genieten☺️
Veel tuinplezier!
Lieve groet Milly

Martha van den Heerik 19 maart 2019 om 10:00

Deze mail gelukkig wel weer ontvangen! Stond wel in Spam, maar dat lost vanzelf op.

Greetje 19 maart 2019 om 12:01

Hé ja gelukkig je mail is er weer! Ook ik was het kwijt maar, wel steeds opgezocht hoor.
Goede gewoontes ga je zo snel missen hé!!!
Maar vooral de inspiratie van Diana.
Ook hier in het noorden van het land, prachtig weer dus, snel naar buiten.

Veel tuinplezier allemaal.

Een groetje uit “de tuin van de Bruin” ( Greetje )

Angelique 19 maart 2019 om 12:50

Hallo Diana, ik lees dat jullie Papaver hebben voorgezaaid. Ik heb altijd begrepen dat deze planten ter plekke moeten worden gezaaid, omdat ze verplanten niet fijn vinden. Bij mij is het verplanten van uitgezaaide klaprozen bijvoorbeeld altijd fout gegaan. Misschien heb je suggesties? Bedankt, Angelique

Petra 19 maart 2019 om 13:31

Angelique,
Deze vraag had ik een aantal weken geleden ook aan Diana gesteld en iemand anders nog na mij. Ik heb ook op verschillende sites gelezen dat Papaver een penwortel maakt en hierdoor moeilijk te verspenen / verplanten is.
De gekiemde plantjes in een bosje met zoveel mogelijk grond ( met een lepeltje bijv.) ‘uitlepelen’ en in een grotere pot of de volle grond planten is een optie. Ga ik ook proberen dit jaar, maar heb ze vorige week pas gezaaid.
En op de database van de eenjarigen vind je ook heel wat informatie. Succes !

Anoniem 19 maart 2019 om 13:42

Dankjewel Petra, ik ga het proberen! Ik ga ook de database raadplegen. Het is geen luiheid, maar ik heb erg veel verschillende soorten zaden en zaailingen…daardoor neem ik niet altijd de moeite om de informatie door te spitten. Dus nogmaals bedankt voor je reactie.

Ruud & Diana 19 maart 2019 om 17:25

Hallo Petra en Angelique,
Omdat jullie allebei problemen hebben met het verspenen heb ik eens goed op internet gezocht, en Papavers blijken wel degelijk een soort vertakte penwortel te hebben.
Ik vond een goede uitleg plus een foto van de penwortel met zijwortels op deze website± https://bdlilies.blogspot.com/2012/09/how-to-plant-poppy-seeds-easy.html
Zo leer ik zelf ook weer wat! Ik zaai al 20 jaar elk jaar papavers en ik heb er bij het verspenen nog nooit iets van gemerkt, dat gaat hier eigenlijk altijd zonder problemen, maar ik verspeen dan ook nooit zaailing voor zaailing maar altijd alle zaailingen in het kluitje in de tray.
In ieder geval allebei hartelijk dank voor de tip
Ik ga vanavond de database van eenjarigen en dan de Papaver gelijk eens bijwerken. En dit daar gelijk melden, en ik heb vandaag een foto gemaakt van de verspeende papaverzaailingen, dus die daar dan ook gelijk plaatsen.
groetjes,
Diana

Esther 20 maart 2019 om 14:02

Ooit heb ik in het tv-programma Gardeners World gezien dat je zaaigoed dat moeilijk te verspenen is (zoals papaver), ook kan zaaien in een op maat gesneden regenpijp. Als de zaailingen groot genoeg zijn, dan kan je de inhoud van de regenpijp zo laten afglijden op de grond. Ik ga dat eens proberen dit jaar.

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 20:30

Hallo Esther,
Dat klinkt ingenieus, dat ga ik zeker ook eens proberen!
Diana

Esther 21 maart 2019 om 09:34

Sorry, ik schreef ‘regenpijp’ maar bedoelde een plastic ‘dakgoot’…

Janine 19 maart 2019 om 14:48

Hoi Diana, ik meld het hier maar even maar ik heb idd al een tijdje geen nieuwsbrieven meer van je ontvangen. En ik miste ze dus ging ik maar even op je site kijken.
Of moet ik me opnieuw aanmelden voor de nieuwsbrief via de site? gr Janine

Lia 19 maart 2019 om 16:09

Hoi Diana, wat staat de pruimenboom op de foto al mooi in bloei. Mijn pruimenboom is nog niet zo ver. Ik heb één Reine Claude Verte en ik had een Reine Victoria, maar die laatste is dood gegaan. Overal lees ik dat de Reine Claude Verte geen zelfbestuiver is, daarom had ik ook de Reine Victoria erbij. Is het dan echt zo dat nu geen enkele bloem bestoven zal worden? Of worden de bloemen veel minder bestoven dan met een andere pruimenboom in de buurt? En heeft het zin dat ik zelf met bijv een kwastje aan de slag ga?

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 09:15

Hallo Lia,
Wij hoeven daar gelukkig zelf nooit rekening mee te houden, omdat er op een volkstuin zoveel fruitbomen verspreid over het complex staan dat er altijd wel een geschikte bestuiver in de buurt is.
Elke pruimenboombloempje bevat zowel meeldraden als een stamper. Dus bij voldoende insecten is het technisch gezien geen probleem, maar heeft de stamper van de ene boom het stuifmeel van een andere boom nodig om vruchten te kunnen geven. Hoe dat precies werkt durf ik niet te zeggen (ik ben geen bioloog) en kan ik ook zo snel niet vinden op internet maar het klinkt bijna alsof niet elke pruimenboom goed stuifmeel levert. Er wordt overal gesteld dat de kruisbestuivende bloem ongeveer tegelijk moet bloeien (en dat lijkt me logisch). En dat elke fruitboom meer vruchten geeft bij kruisbestuiving dan bij zelfbestuiving. En dat zou dan beteken dat zelf bestuiven met een kwastje toch altijd de moeite waard is. Elke pruim die je daarmee wint is er één, denk ik dan maar 🙂 . Maar als iemand hier een goede aanvulling of andere mening over heeft hoor ik het graag!
groetjes,
Diana

Carine p 20 maart 2019 om 10:21

Dag Lia,
De reine Claude verte en victoria zijn inderdaad geen zelfbestuivers, zij hebben idd kruisbestuiving nodig (dus stuifmeel van een andere ras). Deze moet op hetzelfde moment bloeien en de verschillende rassen hebben ook hun eigen geliefden. Het stuifmeel zal beter op de stamper plakken. Er bestaan lijsten welke soorten bij elkaar geplant kunnen worden, zoek even op internet naar Guy de Kinder, of abc fruitencyclopodie : http://www.houtwal.be/vakartikels/steenfruit/pruimenbomenbestuiving.htm
Indien in de omgeving geen andere pruimenbomen staan, zal je volgens mij geen vruchten hebben. Volgens mijn bescheiden mening helpt het kwastje ook niet, tenzij je stuifmeel van een ander ras haalt.
Groetjes
Carine

marleen de kimpe 19 maart 2019 om 17:08

hallo dianna
al paar weken geen mails gehad ,een ander email adres opgegeven voor nieuwsbrief en daarop ook geen mail ontvangen.
blijf je volgen op fb maar is makkelijker wanneer er een nieuwsbrief is natuurlijk.
bedankt voor de info die wilt delen met ons.
grtjs
marleen

Joke 19 maart 2019 om 18:17

Hallo,

Ik wou ook even zeggen dat ik ook geen e-mail berichten meer ontvang over de nieuwsbrieven. Ik heb me opnieuw aangemeld.

Groetjes Joke

Joke 19 maart 2019 om 18:18

Hallo,

Ook ik krijg geen mail meer over de nieuwsbrieven. Ik heb me opnieuw ingeschreven

Groetjes Joke

Joke 20 maart 2019 om 20:40

Ik krijg geen bevestigingsmail van de nieuwe inschrijving.. Vreemd en erg jammer. Nu moet ik steeds je website controleren op nieuwe nieuwsbrieven.

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 21:11

Hallo Joke,
Ik heb op meerdere plaatsen in reactie antwoord gegeven maar ik denk dat het beter is dat ik je even persoonlijk mail…..
groetjes,
Diana

Linda van Thiel 19 maart 2019 om 19:58

Ik heb ook al een tijdje geen mail gehad en heb me opnieuw ingeschreven. Maar tot nu toe niets ontvangen.

Groetjes,
Linda van Thiel

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 08:58

Hallo Linda (en Joke en Marleen, Janine, etc.),

Het probleem lijkt gevonden. Er worden zoveel mails verstuurd dat het programma dat niet meer aankan en er dus mensen zijn die de mail wel ontvangen maar ook een aantal mensen die de mail niet ontvangen.
Augus heeft er een programma voor aangeschaft en dat verbonden met het mailprogramma. Voor mij te ingewikkeld maar hij zegt dat het nog een paar dagen kan duren voor het probleem verholpen is, ik hoop vanaf het volgende blog komend weekend. Uiteraard meld ik het dan weer in mijn blog (en hoop ik dat het bij iedereen goed gaat)!

En omdat het via een nieuw mailadres wordt verstuurd zou het kunnen dat je mailprogramma de mail niet meer direct als veilig beschouwt en in je spamberichtenmap zet. Controleer die voor alle zekerheid ook even (en dan kun je met rechts op de mail klikken en aangeven dat je mails van die afzender voortaan vertrouwt.

Ik hoop dat het dus deze week nog opgelost wordt!
Diana

Willemijntje Bosch 20 maart 2019 om 09:28

Dag Diana,

Wat is het toch altijd weer fijn om een nieuw bericht te lezen. Ik heb altijd geteeld op balkons en dakterassen en nu heb ik sinds twee jaar een mooie moestuin achter in mijn tuin. Hij is maar 45 m2, maar naast een fulltime baan is dat genoeg werk. Leuk om mijn eigen vorderingen te vergelijken met die van jou. Ik loop altijd iets achter op jou, maar al je tips en informatie op de website zijn voor mij een super leidraad.
Ik probeer dit jaar voor het eerst tuinbonen, die vind ik heel lekker, mijn vriend helemaal niet. Ik heb ze nu al twee keer gezaaid, de eerste batch leek iets te doen en toen rotte ze weg, waarschijnlijk te nat. De tweede batch wil helaas ook nog niet echt, ondanks dat ik ze minder nat heb gehouden en de zaden netjes op hun kantje in het potje heb gedaan. Heb jij daar nog tips voor? Ik las namelijk dat de jouwe al naar buiten kunnen.

Heel erg bedankt voor alle informatie en tips al die jaren!

Gr Willemijntje

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 09:43

Hallo Willemijntje,
Gefeliciteerd met je eigen moestuin!
Eerst een tip: zaai eens het ras Stereo. Ik vind tuinbonen ook niet zo lekker (hou meer van kapucijners maar Ruud vindt tuinbonen juist lekkerder). Het ras Stereo geeft wellicht niet de beste opbrengst (maar zeker ook niet slecht hoor), de tuinboontjes zijn gewoon kleiner en wat mij betreft veel lekkerder. Ik hou nog steeds niet van tuinbonen maar ik lust wel Stereo-tuinboontjes. Misschien kun je vriend overhalen die eens te proeven 🙂
Over je vraag: het zal toch met rotten in de natte grond te maken hebben (of het moeten oudere zaden zijn die niet meer voor 100% kiemen). Ik weet niet hoe en waar je hebt gezaaid maar ik kan je adviseren om de potgrond luchtiger te maken door er wat grof brekerzand door te mengen (alleen potgrond kan veel vocht vasthouden en nogal vast van structuur worden). En misschien is het een optie om ook wat zaden buiten ter plaatse te zaaien (met de komende 2 weken van weinig regen en redelijk mooi weer in de voorspelling).
Ik hoop dat het alsnog lukt!!
Diana
(hier rotten ook altijd nog wel zaden hoor, ik zaai altijd 10 zaden extra voor het geval er wat zaden niet opkomen)

Maartje 20 maart 2019 om 12:13

Als je tuinbonen vers plukt en vervolgens dubbel dopt, dan zijn ze opeens een stuk lekkerder!
Zeker met uitgebakken spekjes, een uitje, een beetje stroop en peperkoek er doorheen!

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 20:49

Hallo Maartje,
Ja, dat vind ik ook erg lekker! Met gebakken uitjes en spekjes en wat grove mosterd. Met peperkoek en stroop ken ik niet, dat ga ik zeker ook eens proberen!
Wij ‘dubbel doppen’ alleen bij de vergeten en uit de kluiten gewassen tuinbonen. Ik vind ze dan bijna naar doperwtjes smaken 🙂
groetjes,
Diana

Carine p 21 maart 2019 om 09:06

Hallo, ik “dubbeldop” mijn tuinbonen altijd, het is een vreselijk werk maar veel lekkerder. Ook om in diepvries te steken en even blancheren in zout water zodat ze frisgroen blijven. Een puree van tuinbonen is ook heel lekker met tijm en wat goede boter. Groetjes carine

Desiree 21 maart 2019 om 10:22

Bij mij zijn de tuinbonen (voorgezaaid in een plastic bak buiten op zonnige plaats) pas afgelopen weekend boven gekomen. Ze waren 6-7 weken geleden gezaaid en wilde de boel net op de composthoop gooien met de gedachte dat het mislukt was. Geduld met de natuur blijkt inderdaad een schone zaak!

Dinet 20 maart 2019 om 13:18

Bij mij komt hij nu voor het eerst in de spambox, daar moet ik dus op gaan letten. Misschien een tip?

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 20:46

Hallo Dinet,
Dat komt inderdaad omdat het hoe dan ook heel veel mails zijn die worden verstuurd vanuit mijn website.
Net als bij spamberichten. Maar dan wel leuk en gewenst, hoop ik 🙂
Ik weet niet welk programma je gebruikt? Ik gebruik zelf outlook. En dan is het vrij makkelijk: ik ga naar de spambox, klik met de rechtermuisknop op het mailtje en in dat menu zie je “Ongewenste email”. Als je daar boven zweeft komt er een nieuw menu naast en daar klik je dan op “Afzender nooit blokkeren”. En dat is alles, als het goed is komen de mails voortaan dan in je gewone Postvak in.
Als je geen Outlook hebt, laat dan even weten welk programma je wel gebruikt, dan probeer ik op te zoeken hoe je het in het programma dat jij gebruikt aan kunt passen.
Of kijk even hier (je moet een stukje naar beneden scrollen want het eerste stukje gaat over hoe ik kan zorgen dat mijn mails niet in een spambox terecht komen: https://www.kahlo.nl/hoe-zorg-je-ervoor-dat-jouw-e-mail-niet-in-de-spambox-belandt/

Ik hoop dat het lukt!
Diana

Anneke 20 maart 2019 om 18:08

Hoi Diana. Bedankt voor al jouw nuttige tips en naslagwerk. Ik heb van iemand broedbolletjes van de Yacon gekregen. Ik begreep at ik moet voorkweken in de kas en na ijsheiligen in de grond. Pas tegen de vorst oogsten. Heb jij daar ervaring mee en zo ja waar kan ik daar iets over vinden?

Ruud & Diana 20 maart 2019 om 20:30

Hallo Anneke,
Wat leuk! Ik heb er hier wat over geschreven: https://www.mooiemoestuin.nl/elk-weer-heeft-zn-tegenweer/
Ik zou de broedknolletjes nu in huis in potjes met potgrond planten. En dan zouden ze ergens in april (wanneer de weerberichten gunstig zijn en het al mooie plantjes zijn) naar de kas brengen.
En dan kun je ze vanaf 12 mei (ijsheiligen) of iets eerder (afhankelijk van de weerberichten) uitplanten.
groetjes en succes ermee!
Diana

Anoniem 21 maart 2019 om 00:57

Hallo Diana. Complimenten hoor, voor het beantwoorden van al die reacties. En de leuke verhalen. Petje af. Ik begrijp soms niet hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Je hebt een goede behulpzame man, maar toch!! Ik moest dit ff kwijt
Mvg Anja

Petra 21 maart 2019 om 10:52

Anja,
Daar sluit ik me helemaal bij aan !
Ik blijf me verbazen hoeveel informatie er op deze site staat. Heb net enkele verbeterde pagina`s van de eenjarigen gelezen. En het zijn stuk voor stuk gemakkelijk leesbare, informatieve en eerlijke verhalen.

Ruud & Diana 22 maart 2019 om 09:03

Hallo Anja,
Dankjewel!! In de wat rustigere maanden red ik het wel maar ik begin nu te merken dat ik het eigenlijk te druk in de tuin krijg om zowel blogs te schrijven, pagina’s te verbeteren en ook alle reacties bij te houden en te beantwoorden.
Ik doe mijn best maar ik mis vast wel eens een vraag of opmerking en ben blij met elke lezer die wil helpen en antwoord geeft.
groetjes,
Diana

Wijnie 22 maart 2019 om 13:20

Diana, zet gerust in je volgende blog erbij dat alle reacties beantwoorden te veel wordt. Dat je wel alles leest, maar niet altijd reageert. Ik persoonlijk ben al heel blij met de blogs!
Lieve tuingroetjes Wijnie

Roos 22 maart 2019 om 17:27

Hallo Diana,
Ik heb ook al een tijdje geen mail gehad en had me opnieuw ingeschreven. Maar tot nu toe niets ontvangen.
Ook na de laatste Blog niks ontvangen ( 18 maart)
groetjes Roos

Wijnie 22 maart 2019 om 20:59

Hoi Roos,
Kijk even naar Diana’s reactie op dezelfde vraag van Linda, 20 mrt. Als het goed is krijg je van de volgende blog weer een mail.
Groetjes Wijnie

Joke Brugmans 24 maart 2019 om 14:05

Beste Diana,
Graag lees ik jouw blog. Maar ook ik heb de laatste maand geen mail meer ontvangen. Ook tot op heden niet bij de spam. Ik heb me nogmaals aangemeld voor de nieuwsbrief, maar ook hierop geen reactie ontvangen.
Ik hoop dat je dit kunt oplossen.
Mvg Joke

Petra 24 maart 2019 om 19:35

Diana,

Helaas, ook ik heb me nogmaals aangemeld voor de nieuwsbrief en nog steeds geen mail ontvangen, ook niet in de spam !

Ruud & Diana 25 maart 2019 om 09:00

Hallo Petra,
Ook jij hartelijk dank voor je bericht!
Wat jammer dat het nog steeds mislukt!
Ik ga vandaag weer een kort blogje schrijven en weer proberen te verzenden (en hopen dat het nu goed gaat) want Augus heeft dit weekend nogmaals geprobeerd het probleem te verhelpen.
groetjes,
Diana

Ruud & Diana 25 maart 2019 om 08:58

Hallo Joke,
Dankjewel voor je bericht, ik ben daar erg blij mee want dan kunnen Augus en ik zien wie wel en wie niet de mail ontvangt!
Ik heb van nog wat meer mensen dezelfde melding gehad.
Wat jammer dat het nog steeds mislukt!
Ik kreeg een mailtje van Augus dat hij nog druk bezig is met een oplossing.
Ik ga vandaag een kort blogje schrijven en weer proberen te verzenden (en hopen dat het nu goed gaat).
groetjes,
Diana

Wijnie 25 maart 2019 om 09:30

Hoi Diana,
Ik heb van je laatste blog ook geen mail gekregen, ook niet in spam. Ik heb bovenstaande berichten gelezen, dus je hoeft niet te reageren, ik wacht gewoon rustig af tot ik weer een mail krijg.
Groetjes Wijnie

Ine 30 maart 2019 om 22:11

Hallo Diana,
Poot je de aardappelen nog met Anti-worteldoek eromheen, zoals in 2017?
Fijne zondag!

Ruud & Diana 31 maart 2019 om 09:44

Hallo Ine,
Ik heb toevallig vorige week een blog op de website van Pokon geschreven, over het poten van aardappelen, en op de foto’s daar kun je zien dat we inderdaad ook dit jaar weer repen gronddoek tussen de aardappelen inleggen:
https://www.pokon.nl/blog/aardappelen-poten/
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Naar de reacties