Wedstrijdje?

Terwijl ik het zoveelste zakje paprikazaden zit uit te tellen, zegt Ruud: “Wat ga je voor wedstrijdje houden, nu je zadenlijst bijna klaar is?”.

Wat ga je voor wedstrijdje houden? Geen idee, helemaal nog niet over nagedacht. Hou ik wel een wedstrijdje? Vinden mensen het nog wel leuk? En waar moet het in vredesnaam over gaan? Paprika’s? Nee, die lijken teveel op elkaar als ze rijp zijn. Bloemen? Nee, te moeilijk want dat zijn er belachelijk veel. Zaden? Dat had ik vorig jaar al. Doen er wel mensen mee? Heb ik er wel tijd voor? Zijn mensen wel blij met alleen maar een aantal zakjes zaden uit mijn zadenlijst?

Om een lang verhaal kort te maken; Ruud vindt dat er bij de laatste officiële zadenlijst ook gewoon weer een wedstrijdje hoort. Punt.

En dus, hier een wedstrijdje ‘moestuinbloemen raden’.

Ik heb mijn best gedaan om van 15 bekende en minder bekende moestuinbloemen een foto te maken, soms een beetje vergroot, of juist verkleind, bijgesneden, of wat dan ook, om het iets moeilijker te maken.

Ik hoop dat er ook nu weer mensen mee willen doen! Ik zag dat er vorig jaar 56 mensen mee hebben gedaan met het wedstrijdje ‘zaden raden’. Deze wedstrijd is, denk ik, iets makkelijker dan die van vorig jaar. Op de laatste foto na, een aantal raden blijft altijd lastig.

De prijs is natuurlijk zaden uit mijn eigen aankomende zadenlijst 🙂 :

 • 1e prijs: 40 verschillende zakjes zaden naar keuze uit mijn zadenlijst
 • 2e prijs: 30 verschillende zakjes zaden naar keuze uit mijn zadenlijst
 • 3e prijs: 20 verschillende zakjes zaden naar keuze uit mijn zadenlijst

Nou, het is geen auto of een nieuwe keuken, maar misschien toch leuk 🙂

En niet onbelangrijk, de winnaars mogen de zaden al uitkiezen voordat de zadenlijst op de website staat en hebben dus ‘eerste keus’ uit een lijst waarvan ik van sommige soorten een heel beperkt aantal zakjes voorradig heb.

Uiteraard zijn er weer een aantal regels, want ik wil het wel goed doen en zorgen dat de juiste winnaar wint.

De regels:

 • Ik ben de baas, er kan niet worden gediscussieerd over de uitslag
 • je hebt vanaf vandaag (11-10-17) 11 dagen de tijd om mee te doen. De datum en tijd van sluiting is zaterdagavond 21 oktober 2017, tijd 23.59 uur
 • ik wil als antwoord graag een genummerd lijstje, van 1 tot en met 16, met achter de eerste 15 nummers de namen van de planten waarvan je denkt dat je de bloem op de foto ziet. Dat mag de Nederlandse naam zijn of de (volledige) Latijnse naam, een rasnaam hoeft niet. En achter nummer 16 een getal, hoeveel zaden je denkt te zien (in en naast de pot, bij elkaar).
 • je kunt meedoen door me het lijstje met antwoorden pus het getal te mailen: r.stek7@upcmail.nl
 • Op zondag 22 oktober 2017 meld ik in dit blog de uitslag, en wie de winnaars zijn.

 

Nou, daar beginnen we dan, iedereen die mee wil doen, veel succes!!!

Foto 1

 

 

Foto 2

 

 

Foto 3

 

 

Foto 4

 

 

Foto 5

 

 

Foto 6

 

 

Foto 7

 

 

Foto 8

 

 

Foto 9

 

 

Foto 10

 

 

Foto 11

 

 

Foto 12

 

 

Foto 13

 

 

Foto 14

 

 

Foto 15

 

En de laatste. Dit zijn gemengde zaden van de pronkbonen Riley en Sun Bright. Maar hoeveel zaden zijn dit? Graag een getal, dus het aantal zaden dat je op de foto denkt te zien, in en naast de weckpot, bij elkaar.

Foto 16

 

Deze laatste vraag heb ik bedacht om, voor het geval dat meerdere mensen alle vorige 15 vragen goed hebben, ik dan toch nog een 1e, 2e en 3e prijs kan aanwijzen. Het getal dat het dichtst bij het juiste aantal zaden ligt wint (maar pas nadat alle 15 foto’s met planten goed zijn geraden natuurlijk).

Moet ik nog iets over de foto’s zeggen? Nou ja, het zijn allemaal stukjes van foto’s die ik zelf heb gemaakt in mijn eigen moestuin, foto’s van bloemen waarvan iets van de planten eetbaar was, is, of wordt, groente, fruit of kruiden, vrucht, bloem, blad, wortel, alles kan. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!!

Voor alle zekerheid nogmaals; als je mee wilt doen, mail me dan je lijstje met 15 antwoorden plus het aantal zaden dat je op de 16e foto denkt te zien, naar r.stek7@upcmail.nl.

Op zondag 22 oktober plaats ik in een blog de uitslag en mail ik de 3 winnaars.

 

23 gedachten over “Wedstrijdje?”

 1. Nou Diana, hartstikke leuk zo’n wedstrijd! En ik vind veertig zakjes zaad van jou echt wel een hoofdprijs!
  Zeker weten dat ik meedoe!!

 2. “Iets makkelijker dan vorig Jaar” schrijf je. Nou, voor mij niet hoor. De helft zag ik direct, maar nu de andere helft nog. Daar gaan we eens een paar dagen diep over nadenken. Wel heel leuk hoor, zo’n wedstrijdje. Niet om een prijs te winnen bedoel ik, maar om te proberen alles te vinden.
  Bedank Ruud maar namens mij.

  Groetjes, Ria

 3. Haha blijkbaar ben ik heel slecht want ik zie er pas 3, met twijfel! Hier moet ik echt even voor gaan zitten hoor!

  De prijs is heel leuk! Weet zeker dat de gene die wint er heel blij mee is!

  Groetjes,
  Marjolein

 4. Diana,
  Wat een leuk idee!!
  Uhm, ik ben zo slecht in bloemennamen dat ik de eer aan een ander laat.
  Heel veel succes allen

  groetjes
  Petra

 5. Leuk hoor. Maar dit gaat helaas aan mij voorbij. (Ik herken maar een paar bloemen). Ik volg de uitslag natuurlijk wel, om te kijken of ik wat goed had.
  Ik zag pas je wedstrijd van vorig jaar (wist toen niets), en was al blij dat ik er nu een paar herkende. Over tien jaar doe ik mee. 🙂
  Wel geweldig hoor, dat je dit er ook weer bij maakt.

 6. Makkelijker?!
  Ik weet er twee absoluut niet en over nog twee twijfel ik, zucht!
  Maar het is wel n heerlijke hersenkraker en ik heb nog even… ik ga hulpbronnen inzetten

 7. Hoi Diana,
  Toch 3 leuke prijzen te winnen waar iedere moestuinfanaat héél blij mee zou zijn denk ik. Morgen es een poging ondernemen om ze te benoemen!

 8. Oh, wat een leuke wedstrijd en wat een mooie prijzen. Maar voor mij echt te moeilijk, hoewel ik er nog wel even mee blijf stoeien want het is ook leerzaam.

  1. Hallo Anna,
   Dank voor de tip!! Wat slordig van me, elke foto met elk nummer 6 keer gecheckt en dan een tikfout in het mailadres. Gelijk gekeken, en veranderd, gelukkig leidde de link wel naar het juiste mailadres dus als het goed is zijn er geen antwoorden naar een fout mailadres gestuurd.
   Nogmaals dank!
   Diana

  1. Hallo Frits,
   Kijk even op de pagina met milieuvriendelijk bestrijdingsmiddelen, daar vind je receptjes van huismiddeltjes.
   En anders zijn er natuurlijk ook altijd nog middelen die je kunt kopen zoals Spruzit, etc..
   groetjes,
   Diana

 9. Leeeuukkk wedstrijd…. en wel moeilijk… pffff… we zaten met monden open naar de scherm te kijken zonder resultaat… de helft weet ik.. waarvan maar 2 zeker…
  Maar geweldig idee… met geweldige prijzen… de winnaar verdient het wel zo’n mooi prijs…

 10. Whoei! Leuk maar moeilijk! Ik ga er eens goed voor zitten want doe graag mee 🙂

  Stel er staat een peperbloem tussen, moet er dan ook bij welke peper? Of is alleen peper voldoende?

 11. Oh leuk, zo’n puzzeltje….ik weet er vast niet genoeg en zal gewoon weer zaden bij je bestellen.
  Die deden het trouwens geweldig…niet dat ik zoveel oogst heb gehad…ik ben nog niet zo’n goede ‘boer’, vermoed ik…het was heerlijk in de tuin… : )
  Mooie prijzen trouwens voor de winnaar!
  Dag, Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.